Desigur, la restaurantul Unglerus din Biertan, in lupta cu niste cefe de porc medieval de mari, cu un mic munte de cartofi prajiti. Normal, totul insotit cu niste apa plata dietetica.
In rest, ramane cum am stabilit, nicaieri nu am mancat in ardeal o ciorba de fasole cu afumatura care sa aiba chiar gust de ciorba de fasole cu afumatura. Abuzul de tarhon e nesanatos. Oare de ce nu s-or pricepe ardelenii la ciorba de fasole cu afumatura?
PS: HTC Desire face niste poze de toata jena.
NOU
am ras de-am lesinat cand an citit PS-ul. Si tu esti un luptator innascut. 🙂
NOU
Mi-am luat si eu recent desire si nu am observat mare diferenta intre fostul telefon se-w890 la capitolul poze :)) Bine ca nu ma intereseaza partea foto a unui telefon.
NOU
Se scurge ceva de sub barbia ta :/
NOU
Chiar daca telefonul cu pricina nu face poze artistice, chiar si acesta poza reuseste sa transmita cititorilor blogului tau ca esti un vajnic razboinic ce inspira teama si respect din partea adversarilor!!!
NOU
Si eu care vroiam sa-mi cumpar HTC Desire :((
NOU
Ardelenii nu se pricep la ciorbe. Accept it. La noi se face supă de fasole sau iahnie.
PS: Nu căuta la restaurante, încearcă la cineva reţeta moştenită de la bunici. Aia-i treaba adevărată.
PPS: Chiar e naşpa poza. Mă aşteptam la mai mult de la un asemenea tilifon dejtept…
NOU
Poate dai de-un gulas bun pe-acolo…
NOU
Apa plată a făcut toţi banii, sunt convins!!! 😀
NOU
O mare parte din vină o are geamul în poză, dar chiar şi aşa tot nu e bună
NOU
Eu am Nokia N8 si face pozele foarte bune 😉 (poate pt ca are camera de 12mpx)
NOU
Desire face poze ok in conditii decente de iluminare pentru un telefon care nu se axeaza pe calitatea foto. Lumea nu-si cumpara Desire pt. a face poze, ci pt. cu totul alte avantaje. Pt. poze bune ai N8-ul pe care insa unii nu-l cumpara din motive ce tin de Symbian. 🙂
mobile.jack-frost.co.uk/htc_desire_camera_spec_sample.php
www.engadget.com/photos/htc-desire-sample-photos/
NOU
Cat priveste ciorba de fasole…esti cat se poate de subiectiv, si mi se pare normal, pana la urma. In cazul asta, fiind vorba despre ardeleni…nici nu ma asteptam la o alta parere din partea ta. Cunoastem cat de mult iti place de noi. 🙂
Mie, de exemplu nu-mi place deloc bucataria din afara Carpatilor. Nu suport mararul nici in poze, nici borsul, nici “si punem un pic de bulion” in orice mancare. 🙂
Fiecare are preferinte culinare, si e normal sa fie asa.
NOU
@Dorian: Vezi tu, faptul ca acum iti scriu de pe o banca din Biertan ar trebui sa iti spuna mai multe despre ce si cum imi place. Problema in Ardeal e ca voi faceti supe, nu ciorbe si in general, mancarurile sunt dulcege.
NOU
Greseala ta ca te duci la restaurante si vile in Ardeal… Du-te la Pensiuni agroturistice.. la tarani si ai sa mananci ciorba de fasole cu ciolan afumat ca la mama acasa.
Restaurantele si vilele angajeaza bucatari si bucatarese de la oras care habar nu au sa gateasca retete traditionale!
NOU
Ardeleanul este antonimul cuvantului bucatar.
NOU
Scriam si la alt post, da o fuga pana la Dracula, e foarte aproape!
Tot asa grele sunt scaunele la Unglerus? 🙂
NOU
@Sean: Lol da
NOU
oooooooooo, fii atent, din lupta asta am ieșit cam șifonat, adică cu 3 kg +. țin să precizez și eu la rându-mi – mai bună ciorbă de fasole cu ciolan afumat ca-n poiana brașov n-am mâncat în viață.
NOU
ce am pe suflet? mi-ai facut pofta de niste ardeal delights :d
NOU
Parcă văd că peste 2 săptămâni te vor apuca iar remușcările și convingerile că trebuie să slăbești și o să scrii că e totuși cazul să începi să te duci (iar) la sală. 🙂
NOU
Pentru ciorbe mai picante hai mai spre Vest, spre granita cu Ungaria, la Oradea si-o sa vezi ce ciorbe bune is in partea asta. Daca vii, dar banuiesc ca n-ai timp, te duc in Ungaria la o pensiune aflata la 35 de km maxim de Oradea sa mananci un gulyás adevarat. Fac pariu ca lingi farfuriile dupa ce mananci 2 portii. Aaa si-o sa ceri si la pachet. 😀
Referitor la PS: Orice telefon face poze de toata jena ca doar nu-i aparat foto.
NOU
E pacat ca tu ai fost acolo unde s-a inventat gulasul ardelenesc, mancarea de ardei(papricas), ciorba de salata cu afumatura si alte delicatese si tu mananci exact ca un “sudist” – ceafa de porc si cartofi prajiti.
PS Ce s-a intamplat cu dorinta ta de a slabi?
PSS Oferta cu mersul la sala e inca valabila.
NOU
Bine le zici puiule, dar dorinta lui Arhi de a slabi inca exista si cred ca si mersul la sala (de mese – cantina/restaurant/pizzerii si altele de acest gen :P) e valabil. 😀
NOU
@Mihai,Ciorba a fost inventata in Ardeal?
Din cate stiu a fost adusa de turci!Am prieteni arabi si turci si mi-au spus ca ei tot ciorba(fara ă) ii spun si cao o au de secole.
NOU
@Arhi: Da’ oare ce-am facut de tot intru, la moderat, in spam? (Eu nu ma simt “vinovat” cu nimic.) 🙁
NOU
@Radu-Mihai: no ideea
NOU
sa incerci sa faci cu blit, zici ca pozezi fantome
NOU
Cele mai bune ciorbe sunt in sud, garantat.In special in zona Dobrogei.Borsul si legumele de calitate reprezinta ingredientul secret.
NOU
au scazut actiunile celor de la HTC 🙁
NOU
Arhi, cand ajungi pe la Iasi sa-mi dai de stire sa te astept cu un bors de fasole pestrite, facut cu bors de putina, si servit cu mamaliga rece si ceapa. Da’ sa ma anunti din timp, ca borsul de fasole e mai bun a doua zi dupa ce e facut.
NOU
Intreaba Arhi: de ce nu se pricep ardelenii la ciorba de fasole cu afumatura?
Raspuns: Mno, nu va fie cu suparare, dar poate nu va pricepeti `mneavoastra la a alege locanta potrivita.
PS sau poate bucatarul care o pregatit ce zici tu ca ai mancat s-a strecurat pe sest in Ardeal cu gandul sa distruga reputatia acestora in materie de ciorbe si etc. Mai stii/
NOU
Maestru Hadean ar trebui sa ne lumineze. Poate baga o reteta de zama de fasole cu ciolan. Ca e zama, nu bors, nu ciorba.
NOU
Pentru Htc, incearca la camera cu metering mode – spot, nu average.
NOU
Restaurantul ala nu e cel mai specific ardelenesc, insa acolo am mancat un pui cu sus de gorgonzola de am innebunit.
PS: si eu am poza de’asta:P
NOU
tu vrei sa slabesti sau sa te ingrasi de fapt?
NOU
Deci pana la urma e despre ciorba u afumatura sau de HTC…????….Apropos…..ai mai slabit ??.
NOU
si care -i ideea?
camera e de 2 lei
tu esti de 2 lei
totul e de 2 lei
care-i ideea?
NOU
@vega: iar scrii fumat?
NOU
stai ca m-am prins.
ai ceva pe cap, da!
si sa-ti fie de bine! ciorba sau supa sau weyiuuu sau sora-sa!
cand incepi cu pretentii la mancare……..deja mananci cam prost
deci: 1 ,2. 3 legume si peste e ok.
asta in cazul in care mananci mai mult de 200 gr carne, 40 ml ulei, /zi
pula mea wai, tre sa fii distrus sa ingurgitezi mai mult decat te duce/simti/
NOU
wtf
NOU
borg, am mai multe versiuni, n-o să le postez pe blogul lui arhi (decât dacă vrea el) :).
arhi, am mâncat multe ciorbe în viața asta însă îmi amintesc doar două: una mâncată la medgidia și una la vatra dornei. după cum vedezi, amândouă în ardeal:)). mă refer acum la ciorbe mâncate în crâșme. că pe la casa omului am mai găsit ciorbe bune, deși nu-s specifice ardealului.
NOU
@Adi Hadean: daca publicul o cere…
NOU
@Arhi citeam undeva ca se fac supe si ciorbe dulci, nu e chiar asa… depinde de cum sunt invatati oamenii… de exemplu familia mea (din Medias) face ciorbe cu bors deala magic sau cum ii zice 🙂 si se face si de fasole cu afumatura si cu tot ce vrei, doar spunemi si iti recomand locu 😉
si daca ai vreodata ceva treaba prin biertan iti fac cunostinta si cu seful politiei si cu cine vrei :))
da oricum e fain in biertan 🙂
NOU
@borg: vezi ca ai de luat un carton de doze de la mine, merci pentru sfatul cu HTC-ul. Evident si unul pentru Arhi, ca doar e gazda si nu cred ca ii cauzeaza !!
NOU
O reclama la unelte de barbierit poate pleca din punctul unde casca de fier lasa voinicul cu fata dezvelita.
NOU
Ceafa de porc ruleaza, nu imi trece prin cap o mancare mai masculina…
NOU
io m’am intrebat mereu cum naiba se bateau aia cu 50 de kile de armura incomoda pe ei si sabii, suliti, buzdugane care mai catareau si alea vreo 10 kile (cred)
NOU
@ruxa: erau bine hraniti:P
NOU
Parca ti-ai luat aparat Koyos. De ce mai faci poze cu HTC-ul?
NOU
mancarea ardeleneasca este antecamera ulcerului,amestecul de faina si ulei este o culme a saraciei , am dat cu lingura odata intr-o ciorba si am gasit sorici ( …cred ca era din zona ureche/gat)
este irelevant in context ca am aflat ce e aia toxiinfectie alimentara mancand la cel mai jmeker restaurant din urbea X ardeleana desi aveam si am inca un stomac de fier
NOU
Iti recomand o apa semidegresata;))