Primăria Capitalei renunță la modificarea regulamentului de taxi, instituția motivând că la nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru care vizează modificarea Legii taximetriei.

Proiectul de modificare a regulamentului de taximetrie trebuia dezbătut la ședința Consiliului General de miercuri. Acesta a stârnit numeroase controverse deoarece scotea practic de pe piață aplicațiile online care agregau comenzile taxi, gen Clever și Star Taxi și dădeau mai multă putere dispeceratelor.

Deci s-a constituit un grup de lucru și totul e bine, după ce rezolvă grupul de lucru, rezolvăm și noi, moving along, nothing to see.

Prin urmare, putem ști cu siguranță că, în buzunarele largi ale PSD-ului, se odihnesc acum bănuții munciți cu trudă de doamna Schroeder și compania. Totul e bine când se termină cu bine. Așa cum am subliniat aici, organele inghinale ale lui Uber sunt mai mari decât cele ale capului familiei Pandele.

Mă bucur, totuși, că au scăpat cei cu aplicațiile de taxi, în detrimentul nespălatelor din dispecerat care nu au niciodată mașini dimineața și sunt ocupate mai mult cu pedepsirea șoferilor decât cu munca. Dacă nu știați, matracucele alea sunt un fel de dumnezeu al taximetriștilor și decid dacă ai de mâncare azi pentru copii sau nu, funcție de cât de mult o pupi în cur în timpul schimbului.

Cred că ministerul, spre deosebire de aviatoarea de la bucurești, nu poate emite legi care interzic libertatea utilizării aplicațiilor, pentru că așa vrea un grup de interese. Chiar cred că nu pot, mai ales că există mai multe căi de atac.

Vedem. Oricum, sănătate multă, Uber.