Ieri au fost “alegeri” în Turcia, dacă nu ați aflat. Sigur, alegeri, cu un dictator care s-a agățat de putere de 20 de ani, a modificat constituția ca să poată fi președinte cât vrea el, la cererea electoratului și care a distrus tot ce a muncit și construit Ataturk. Deci “alegeri”.

Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc.
Ci despre ce gunoi a ajuns Twitter.
Care twitter, vineri și sâmbătă, a închis accesul conturilor anti erdogan la utilizatorii turci, la cererea guvernului. Simplu. Au făcut-o pentru a garanta accesul turcilor la twitter, da? Te violez în cur ca să rămâi virgină, te protejez, adică.

Iar ieri, pe hashtagul turkyie election, a fost jale. Efectiv erau doar mesaje pro erdogan, alianța erdogan pakistan, trăiască Imran Khan și Recep Erdogan și…da, ați ghicit, roboți. Nu am văzut niciodată atâta dezinformare la un loc, făcută de către autoritățile unui stat, pe bani, cu aprobarea incelului numărul 1 de la twitter.

Dacă vă uitați acum pe hashtag, este plin, în continuare, de mesaj pro Erdogan. Masiv, total. Pentru că restul conturilor sunt blocate de Twitter, evident.

Am cont de twitter din 2007, noiembrie. L-am păstrat din nostalgie, nu de altceva, jobul meu e blogul, dintotdeauna. Dar refuz să mai fac parte din asemenea mizerie, cât timp Elon Musk deține platforma.
The end.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.