Eu, ca șofer, am o problemă maximă cu existența în trafic a bicicliștilor și trotinetarilor fără permis de conducere. Mi se pare incredibil de stupid ca pe șosea să circule un om care nu știe niște elemente de bază de circulație. Orice copil care a învățat să se țină drept pe două roți poate circula printre sute de tone de mașini și NIMENI nu are o problemă cu asta.

Pe lângă că e un pic nedrept că eu a trebuit să fac o școală, să dau un examen, să dețin un permis, să răspund pentru toate prostiile pe care le fac, prin amenzi sau ridicarea permisului, dacă ești pe bicicletă sau trotinetă, nu ai nicio problemă. În cel mai rău caz, iei o amendă de care te doare fix în cur, în rest zero, ZERO responsabilitate, indiferent ce ai face. Cine îi repară mașina omului în care a intrat plodul cu trotineta? Păi, nimeni, și-o repară singur, pentru că de aia e ghinion.

Absolut serios, pe străzi, între mașini, în pericol constant, nu ar trebui să ai acces fără să ai permis de conducere sau să ai niște cursuri de bază de educație rutieră. În plus, trebuie găsită cumva modalitatea de a-i responsabiliza pe cei ce folosesc mijloace de transport alternative, altele decât I-am dat amendă de trecere pe interzis, ce să îi fac altceva?

Iar lucrul acesta trebuie să se întâmple mai repede, pentru că aici e vorba nu de tabla julită de un prost, ci de posibilitatea clară de a muri ca un prost. Iar proștii trebuie, cumva, protejați, de propria prostie.

Filmul este de aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.