Știți faza cu polițistul din Cluj, umilit de șeful său pentru că l-a oprit în trafic, nu? FInalitatea este că la Cluj a fost corpul de control al primului ministru, care a constatat că da, Pintea a abuzat de funcție și l-a distrus practic din punct de vedere profesional pe respectivul polițist. Iar urmarea a fost că Pintea și-a dat demisia, pentru a nu fi umilit prin demitere.

Ați spune că asta e, s-a terminat, și-a dat demisia, totul e curat și spălat.
Ați spune greșit, pentru că el și-a dat demisia din funcția deținută, nu din poliție. Prin urmare:

Ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj în vederea numirii într-o altă funcţie, conform gradului profesional deţinut, nivelului de pregătire şi competenţei profesionale

Mai pe scurt, deși e demonstrat că e un nemernic, va deține o altă funcție de conducere, pentru că are un grad profesional și un nivel de pregătire.

Doar mie mi se pare ultragiant? Hai, înțeleg, în românia nu se practică demisia de onoare, pentru că nimeni nu are idee exactă ce e chestia aia și la ce folosește.
Dar când e clar că ai fost practic un mafiot, care ai abuzat de funcția ta pentru a distruge un om, când e clar că abuzezi de puterea ce ți-a fost oferită, că nu respecți legile, că nu îți respecți colegii și subalternii, cum e posibil care structura din care faci parte să te recondiționeze și să te mute pe alt post?

Serios, îmi este profund absurd și de neînțeles conceptul.
Țineți aproape, aflăm în curând unde va binecuvânta cu experiența sa domnul Pintea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.