Ieri sau alaltăieri, într-un comentariu, un cititor de-al meu era extrem de supărat că scriu Rromânia în loc de România. Sfatul lui era să renunţ la a mai scrie aşa, iar dacă nu îmi place,să emigrez sau să fac ceva concret să schimb ce nu îmi place.

În primul rând, eu chiar fac ceva să schimb asta. Scriu despre subiect, atrag atenţia unui număr destul de mare de cititori. E modalitatea mea de a lupta împotriva decrepitizării rromâniei. Consider că schimbarea trebuie să vină intîi din mentalitate, nu?

Second, de ce scriu eu ÎNTOTDEAUNA Rromânia?

  • Pentru că suntem o ţară în care fiecare dintre noi a furat ceva în viaţă. Hoţia este o stare de spirit, să furi este ceva de laudă. Băieţii rromâni care se duc în străinătate fac din traiul de pe urma furtului un motiv de glorie, iar cei de acasă îi privesc admirativ. Accesul în politică este strict legat de capacitatea de a fura legal. Şi toţi ştiţi asta. Şi nu faceţi nimic
  • Pentru că suntem un popor de “descurcăreţi”. Rromânul întotdeauna se descurcă. El face rost, rezolvă cu o sârmă. Şi ăsta e un motiv de laudă.
  • Rromânul este atoateştiutor. El ştie totul. Toţi ceilalţi sunt doar proşti care nu ştiu să se descurce. Dacă un magazin de confecţii nu are dispozitive anti furt, singurul care va fura de acolo e rromânul. Şi va fi extrem de mirat că proştii ceilalţi iau marfa şi o plătesc. Proştii care nu se păzesc trebuie penalizaţi, nu?
  • Rromânii sunt rasişti. Dar pe ascuns. Işi ridică în slăvi calitaţile de toleranţă, dar numai să nu fie afectaţi direct. Dacă în autobuz se aşează un ţigan lângă el, rromânul va strâmba din nas dezgustat, pentru că miroase. Da, ştiu, veţi comenta pe tema mirosului că nimeni nu e obligat să îl suporte. Ai naibii ţigani, cum numai ei miros.
    A nu se înţelege că rromânul urăşte doar ţiganii. Nu, el urăşte nediscriminatoriu orice nu e rromânesc. Lasă mesaje legate de săpun şi nazism pe blogurile celor de care ştiu sigur că sunt de altă culoare sau alta religie. Insistă că religia sa trebuie ascultată de toată lumea, pentru că e majoritară şi aşa e normal. Şi multe altele.
  • Rromânii adoră violenţa. În special violenţa asupra celor mai slabi decât ei. Recte femeile şi copiii proprietate personala. Dictonul rromânesc preferat este “eu te fac, eu te omor”, cu variaţia “eu te fut, eu te omor”. Dacă încerci să îi explici că există şi alte metode, te vei întoarce la pnctele anterioare, în care îţi va explica că eşti prost şi nu ştii să te descurci
  • Mai vreţi şi altele? Am, dar e păcat să întinez pagina cu ele.
    Dar de asta consider eu că trăim in rromânia. Nu vă place?
    Încercaţi să vă recunoaşteţi printre punctele de mai sus.

    Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.