Ma uitam inainte la Realitatea TV, intr-o pauza de mancare si bautura. Niste babe se duceau la popa din sat sa le binecuvanteze si sa le dea voie sa se duca cu colindatul. Ca asa e traditional.
Oamenii se inghesuie ca disperatii prin supermarketuri si isi cheltuie salariul pe jumatate de an, sau ratele, pe cumparaturi de sarbatori. Ca asa e traditional.
Mesele noastre gem de porci, vaci, sarmale, cozonaci, vin si altele. Ca asa e traditional.
Sa imi explice si mie cineva, de ce e asa de importanta faza cu traditia? De ce TREBUIE sa fac eu ce faceau strabunii mei, doar de dragul unei asa zise traditii? Cum ramane cu evolutia omului, daca noi in fiecare an ne intoarcem cu sute de ani in urma si ne transformam in mamifere rumegatoare, de dragul traditiei?
La ce ajuta traditia asta? Cu ce ma incalzeste? O sa ne foloseasca pe viitor? La ce?
Si aceste intrebari le pun prin prisma unei idei, care la un moment dat oricum va prevala. Pamantul se indreapta spre un singur neam, o singura voce, o singura lume. IN mod sigur nu in generatia noastra sau a copiilor nostri, dar in timp asta se va intampla. Evolutia e inevitabila.
Si atunci, de ce ne trebuie traditii? Ca sa ne putem integra mai greu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pana la urma traditiile vor dispare, dar asta cu timpul.

  2. ?i dac? popa nu le d? voie, atunci nu mai merg la colindat?
    Poate

  3. eu urasc colinzile romanesti….(ca tot vorbim de traditii :)) ). cum zicea visurat, si cum am zis si eu si acolo, ale noastre parca’s cantece de jale….

  4. Colindele fac parte din traditia poporului roman, altii ar vrea sa aiba traditii, dar nu este cazul fiind natiuni noi ( vezi cazul Americii de Nord).