Ieri a fost ANPC și pe la Mega Image. Vedeți aici ce magazine, ce au găsit și ce sancțiuni au dat. Eu am penelit pozele de la ei, le consider bun public, sunt făcute de un angajat al statului în exercițiul funcțiunii.

Aaaanyway.
În ultimele zile a fost desfășurată o acțiune în forță a ANPC împotriva magazinelor din lanțuri de retail care nu respectă legea. Și au rupt, pentru că la toate au găsit gunoi, jeg, muște moarte, alimente păstrate în condiții improprii, cele care trebuiau ținute la căldură erau la temperatură mai mică, cele de la rece erau invers și jeg, băi, jeg. Cel puțin, la Cora, eu sunt primul care ridic două degețele, din 2017 nu am mai cumpărat niciodată carne de la cora, pentru că am cumpărat carne care avea ditamai gândacul împachetat în interior. Nu, nu era intrat înăuntru de afară, cutie sigilată, gândacul era strivit între 2 bucăți de carne una peste alta. Și acum îmi vine să vomit.

Știți ce e cumplit de deranjant? Că voi, cei care cumpărați gunoaiele alea la preț de chestii comestibile, nu v-ați bucurat că cineva și-a făcut treaba, că s-au dat amenzi și pedepse, că, astfel, și celelalte lanțuri vor proceda la curățenie și remedieri, de frică să nu pățească același lucru.

Nu, bro, nu, voi aveți o problemă cu conspirația. Cineva le-o trage pentru că antivax. Cineva îi arde, de ce le spune numele. Cineva, cineva, cineva.
Scârbos.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

65 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De abia astept sa verifice si lantul Carrefour. Carnea de la cel din Megamall e mereu stricata, mezelurile din vitrinele de vanzare asistata arata de parca sunt de 3 ani acolo.

    • #2

      Ai făcut vreo sesizare la ei? Ce răspuns ai primit? Nu s-a schimbat nimic? Ai continuat și la OPC? Tot nimic?
      Trebuie sa punem mâna fiecare dintre noi sa facem ceva, sa nu mai asistam pasiv..

  2. #3

    Vinovat. Și eu, când vad semne de normalitate în Ro, ma întreb automat, pe cine au deranjat cei pedepsiți. Concluzia e ca sunt interese mari la mijloc.

    • #4

      Remember controlarea TIR-urilor cu legume-fructe înainte sa între Dragnea la pușcărie?

  3. #5

    Mizeria aia arata ca ANPC si-a facut treaba si pana acum..de i-a durut 2m in spatele posteriorului.

    • #6

      Jobul meu presupune interactiune cu toate supermarketurile din Romania. Din ce am observat eu, Kaufland si Lidl par cei mai seriosi si atenti fata de clienti ( nu e nici o reclama!). Ceilalti, Dumnezeu cu mila…. nu le pasa daca le livrezi marfa cu termen de valabilitate scurt sau cu probleme de calitate, etc. Nu mai spun ca mai toti sefii de raion si buyerii primesc “atentii”. Again, singurii care nu primesc sunt Kaufland si Lidl. Kaufland chiar stipuleaza acest lucru in contractul pe care il incheie cu furnizorii. Nu spun ca aceste 2 supermarketuri sunt usa de biserica dar comparandu-le, sunt cele mai ok!

    • #7

      bine de stiut

    • #8

      @cristi(na) @cetin pana acum cateva saptamani (poate doua luni) cumparam carne doar de la kaufland (cel de pe valea cascadelor). Asta dupa ce m-am lecuit de Auchan – penultima data – sunt niste ani de atunci – am cumparat niste cotlet de porc si, cum l-am pus pe gratar – doar sare si piper – a inceput sa puta bucataria a pisoar. Eram 4 in ziua aia in casa, doar eu si inca una – vag din pacate – simtea asta.
      Ce buni au fost cartofii aia de i-am prajit dupa ce am aerisit.
      FFW niste ani, fortata de imprejurari, nefasta/sotia/colegadeapartament cumpara niste pulpa de porc. Planul era sa o gatim seara dar am amanat pentru a doua zi. Nu mai zic ca atunci (mai putin de 24 de ore de la cumparare, cu valabilitate inca 48h) era baloasa si mirosea a otet. Si am 3 grade in frigider. De Carrefour nu mai zic… de cate ori am cumparat (Orhideea in special) si n-am gatit pe loc, pana seara am patit ca la Auchan.

      Dupa ceva trial and error in functie de ce aveam nevoie, traseul era Carrefour A1 – Selgros Valea Cascadelor – Lidl – Kaufland.

      FWD pana in prezent (aproape) se duce sotia (cu acte acum) sa faca niste cumparaturi. Vine si cu vreo 3 kile de ceafa de porc ca era la oferta. O las sa aseze tot si la apuc sa pregătesc de un grill. Iau halca, o simt cam moale… rup o bucata cat un bob de orez si o pun foc trasa intr-o scobitoare. Nu va pot spune cat de buni au fost cartofii prajiti. Cu mujdei. 3 zile a putit bucataria.

      Zic carne la promotie, probabil lot cu belele… peste vreo 2 saptamani iau o bucata ca sa facem musca/lasagna.. cumva o bucatica din umplutura a ajuns pe exterior tavii si reuseste sa cada in cuptor.
      Cum s-a incins si mi-a ajuns mirosul la nas… m-am facut verde la fata. Am mancat salata de cruditati in seara aia…

      Acum am (re)gasit o macelarie locala, momentan n-am ce comenta, revin cu feedback.

    • #9

      Si noi am ajuns sa luam aproape mereu de la Kaufland. Parca arata mai bine ca la ceilalti.

    • #10

      @zidanne: referitor la carnea de porc care are miros de urina. e posibil sa fii nimerit carne de vier sau de scroafa taiata cand era in perioada de imperechere.
      si cea de vanat mai poate avea asa miros.
      asta nu inseamna ca era carnea stricata, evident nu a fost atractiva pentru mancat. retetele de vant d-aia se fac fezandate si macerate si date prin toate alea.

      Eu am fost cu echipa la un teambuilding asa din buzunaru nostru. Au cumparat carne si au aruncat-o ca era verde. s-au dus sa mai ia din alta parte. si aia tot verde. s-au dus cu scandal la vanzatoare. le-au explicat aia ca modul de ambalare (nu era vid, dar era ermetic) facea sa para asa si sa aiba miros ciudatel. se recomanda 15-20 de minute de aerisire.
      Asa fac si la cea de vita si burgeri in vid. daca nu lasi sa traga aer (scrie si pe ambalaj) e posibil sa ti se pare dubioasa culoarea si mirosul.

    • #11

      @lucifer cresc si sacrific porci de 30 de ani. In ultimii ani doar cate unu maxim doi. Dar au fost ani in care sacrificam mai multi porci decat aveam ani ;))
      Tot pe atunci am fost si gonac cand mistretii trebuiau rariti (acum se raresc singuri) si am vazut si gustat destule.

      Carnea de vier e cel mai scarbos lucru de pe lumea asta. Egalata doar de Farikal si Surstromming.
      In momentul in care carnea pute, dar pute de iti muta nasul, nu poti spune ca e carne categoria 1.

    • #12

      Cred ca tine mult si de reprezentantul calitatii sau doctor cum ii ziceam… De regula omul ala trebuie jupit de pe fundul satanei… Sa verifice, sa puna la indoiala sa ii i-a pe astia de pe raion la puricat… Primul meu job a fost la un carrefour… Ehh vara la n grade i-a temperatura, cere termograma, verifica paletii in forma de z.. E branza cu sare si in loc de 8 grade are 10 merge…are peste 10 da-o acasa…ai verificat sa vezi daca carnea are stampila, dar afumatura ies oasele din peste la prima atingere…cam asa ne freca tipul.. Il uram la vremea aia cred ca tot raionul alimentar dar omul chiar isi facea meseria.. Si nu au fost niciodată probleme…

  4. #13

    Eu nu m-am bucurat pentru ca sunt furioasa ca pana acum nu au facut asta. Pana acum s-a dormit in papucii statului si s-a luat banu gros si noi am mancat de langa gandaci nu? Acu o ardem heirup heirup si apoi va mai urma o perioada de ani de zile in care noi mancam de langa gandaci si ei o ard fain pe banii statului si spaga corporatiilor de retail. Cand o sa faca haiducii din astea cel putin anual in care ard micutzii grav la buzunar o sa ma bucur. Fazele astea de Cuza cu ocaua prin piata ma lasa rece, baga boss controale dese sau amenzi si sanctiuni cu adevarat datatoare de hemoroizi corporatisti, tine presiunea constant daca iti pasa de hepatita mea. Altfel, this is used for political purpose si pot sa ma pupe in fund. Acu plec sa vomit si sa urlu la barbata-miu ca i-am zis eu sa nu isi mai ia tampenii semipreparate de la Mega…

    • #14

      Cat de rau am ajuns ca natie daca ne mira ca unii isi fac treaba.
      In mod normal stirile astea nici macar ca nota de subsol nu ar fi trebuit sa existe – comerciantii nu incalcau normele, ANPC nu avea ce sa constate.

      Dar cum amenzile astea sunt bani de seminte stransi in perioada in care ANPC a dormit in papusoi, de ce ar face?
      Si acum ANPC vor medalii de participare?

    • #15

      Da exact asa, medalii pentru ca si-au facut o data treaba pe care ar fi trebuit sa o faca constant. Hai sa o luam altfel, daca si-ar fi facut cu adevarat treaba imaginile alea nu ar fi trebuit sa existe. E ca si cum profesoara da ca exemplu negativ si taxeaza la nota un copil care nu stie sa citeasca in clasa a 8-a…pai pana acum ce ai facut fa? cum a ajuns copilul ala pana in a 8-a fara sa stie sa citeasca?

      Si noi aplaudam ca focile, ce severa si exigenta e duamna…

    • #16

      Marcel, pentru ca mirarea nu vine din vizitele anpc-uli, care sunt prezentate prin rpesa de cand lumea, Mirararea vine ca brusc nu mai e nici o problema sa spui numele lanturilor la TV, asta dupa ce zeci de ani, blurau inclusiv logoul, ca nu cumva sa te prinzi unde s-a mai gasit imputiciune.

    • #17

      si este vina ANPC aici pentru ca? sau aveti impresia ca anpc poate cenzura o televiziune?

  5. #18

    cea mai scarboasa chestie vazuta de mine a fost un angajat de la carne de la selgros, care toca si felia de zor pentru clienti, evident racit,si care se stergea la nas cu maneca.

    si uite asa nu mai cumpar carne de selgros… desi au produse bune si proaspete.

    • #19

      Iese la prăjeală.

    • Câte nu vedem noi și se întâmplă, fii pe pace. Asta e doar ce se vede. Dar nu știm cum e în bucătăria restaurantului preferat sau în abatorul unde se fac mezelurile pe care le mâncăm.

    • #21

      la Kaufland raionul de carne vrac este deservit de aceiasi care vand mezeluri , branzeturi,masline.Cand sunt putini pe raion trec de la un sector la altul .Problema este ca nu isi schimba manusile ;vin de la carne si cu aceeasi manusa pun mana pe mezeluri ,salamuri pe care tu acasa nu le mai cureti in niciun fel.O data le-am atras atentia si au parut nedumeriti , nici nu se gandeau ca ar trebui sa procedeze altfel. la carefour market tot la mezeluri de obicei au spre perete un fel de masa de lucru pe care aseaza mancare sau este masina de feliat si pe acolo este si chiuveta.uneori in chiuveta este la umplut cu apa galeata in care inmoaie mopul de spalat pe jos..galeata care apoi ajunge pe jos .Pe suprafata de lucru sunt de multe ori carpe cu care sterg geamul vitrinei ,cuptoarele.Am observat ca ei nu privesc alimentele de acolo ca pe alimente; sunt la servici si nu conteaza unii din nepricepere ,altii din cinismul nhostru romanesc.

  6. #22

    Eu acum am aflat de controalele astea deci nu mă puteam bucura anterior.A fi provax sau antivax nu are legătură cu mizeria sau alterarea alimentelor,încălcarea normelor de igienă în alimentaţia publică trebuie sancţionată no matter what.Ah,că momentul sau ţinta descinderilor sunt alese pe sprânceană?!Faptele nu dispar.

  7. #24

    Ca doar se stie ca gandacul vartos face ciotui’ gros. #leacuribabesti

  8. a peneli :))))))))

    90 magazine noi au deschis doar în 2020, când stocurile erau limitate și orice dezechilibru ne dezechilibra pe toți.

  9. #26

    Cred ca un indiciu bun despre cat de serios iau supermarketurile igiena si curatenia sunt carucioarele, de ti-e scarba sa pui ceva alimenta in ele.

    • #27

      Asa este, Radu ! Ca sa nu mai zic ca ma iau toti nervii cand vad copii suiti in carucioarele de cumparaturi, cu papucii plini de praf sau chiar noroi !!! Cum sa-mi mai pun eu alimentele in carucioarele alea ???!!! Ce fel de oameni sunt aia care fac asa ceva ?! Am spus de cateva ori angajatilor sau celor de la informatii – degeaba, au zambit tamp si cam asta a fost !!! Prefer sa iau cosurile alea de plastic, cu rotile, ca macar stiu ca nu se suie vreun copil obosit sau dornic de senzatii tari, de genul plimbarii prin hipermarket 🙂 .

  10. #28

    Gizas in ce hal arata, am auzit ieri de controale dar nu credeam ca e atat de rau …now what ? F bine ca sunt si ar trebui sa fie mai des, ok “am venit am vazut am amendat ” dar exista follow-up la proces ? Ma enerveaza tare ca e vorba de Mega , cam tot ce inseamna legume/fructe/carne iau de la ei si asta de peste 10 ani si asta pt ca de fiecare data cand mergeam prin Cora/Auchan/Carrefour putea efectiv ( mai ales in zona de carne) plus ca nu imi placea aglomeratia aia pe vremuri . Ma consolez cu faptul ca si acum din martie ’20 inca spal abslout toate ambalajele/produsele . O singura data am vazut un gandac de bucatarie la Mega care se plimba printre chifle / gogosi am chemat o doamna de acolo s-a ingrozit cand a auzit si am vazut cum umbla pe acolo , de atunci nu am mai cumparat paine neambalata si au trecut niste ani buni uff

  11. #29

    De la hypermarketuri si d-astea mari, daca ar fi sa sfatuiesc pe toata lumea, nu le-as zice sa cumpere decat ce e la caserola, pui, porc sau curcan. Doar daca cunoasteti ft bine magazinul, sunteti gen de-al casei, stati la 2 strazi si sunteti la per tu cu toata lumea de pe raion, atunci hai sa zicem ca merge sa cumparati si de la carmangerie sau vrac.

    Altfel, ca fost elev de liceu economic, facand practica prin magazine de gen + multe alte povesti auzite si vazute… am vazut si am aflat prea multe ca sa mai am incredere. Stau departe complet de tot ce inseamna carmangerie si vrac din hypermarketuri sau de raioanele alea cu mezeluri afumate sau plm expuse direct la raft, stiti ce zic.

    Salariile sunt foarte mici, regulile pentru angajati ( nu ma refer la reguli de igiena sau de interactiunea cu marfa, ci la tot felul de sefi de raion sau de departament care te taxeaza daca stai 16 minute in pauza de masa in loc de 15 sau daca ai ajuns la 6:05 dimineata la munca in loc de 6 ) sunt in multe locuri absolut absurde, fortate de sefi la fel de frustrati care nici macar nu castiga cu mult mai mult la salariu decat angajatii pe care ii iau in batjocura, si atunci si seriozitatea angajatului e data doar la minimul necesar.

    • #30

      De 2 ori am luat carne la caserola ce mirosea a hoit. Nu mersi, bag pula in ei total.

  12. Eu am o singura problema cu toata chestia asta. Stilul romanesc de heirupism impachetata frumos in “campanie”. Oare cine a lasat sa se ajunga in halul asta? Nu cumva angajatii de la Anpc care nu isi fac treaba? In 2 saptamani se rasufla si se vor intoarce in birourile lor pana la urmatoarea campanie. Acelasi lucru se intampla si cu politia, si cu RAR si cu ISU. Nu exista continuitate. Toate magazinele astea vor mari pretul ca sa remedieze problemele si sa acopere amenzile. Deci noi ne-am luat amenda, nu mega.
    Si nu va faceti iluzii ca daca magazinul e curat, mancarea e safe. Umblu mult prin depozite si fabrici, e jale.

    • #32

      E vina ANPC că magazinele nu păstrează curățenia, în special la mâncarea neambalată? Chiar trebuie să stea cineva cu biciul pe ei ca să fie corecți?

    • #33

      DA

    • Nu Anonim, in germania se respecta legea din bun simt nu ca te rup aia cu amenzile.

  13. #35

    Gandacul in carne demonstreaza doar ca e carne naturala, fara chimicale. Insectele se feresc de tot ce are chimicale. La fel ca la salata – daca gasesc melci in ea, inseamna ca e bio si e ok de consumat.

    Deci Cora ai spus? Numai de la ei voi cumpara carne.

  14. #36

    oculta mondiala nu are bani de curatenie. #crizalovestepatoti

  15. Știm cu toții de au fost controale, că lăsau oamenii să intre fără Certificat Verde.

    Și eu mă gândeam că Supeco arată nașpa, că era mai ponosit magazinul și fără gresie pe jos. Văzând pozele asta, Supeco e laborator de cercetare pe lângă Mega Image. Ar trebui angajații întrebați dacă s-ar considera în siguranță într-un astfel de magazin, sau mai rău, într-un astfel de spital.

    Acasă la dânșii, tot așa mizerie este?

  16. #38

    Pana acum cred ca niciodata nu am auzit la stiri nume de magazine mari amendate, adica se spune un mare magazin sau o formula din aceasta generica.Este si nomal ca lumea sa fie suspicioasa si sa isi puna intrebari.Daca va aduceti aminte acum ceva timp a fost chestia cu inghetata neconforma si nimeni nu a suflat nici un nume de magazin.

  17. #39

    De acord că jegul trebuie curățat, dar unele chestii mi se par exagerate. Cum să-i dai amendă că are capcane pentru șobolani? Era mai bine să aibă doar șobolanii? Sau la ăia că nu au scris oțet, au scris acid acetic. Ăsta e genul de exces de zel care strică o acțiune bună și o amendă meritată.

    Asta cu șobolanii și gândacii e o problemă mare a orașului, degeaba dai tu cu tot ce poți, vin alții de afară pentru că Firea i-a hrănit și Nicușor i-a îngrijit. Eu toată vara am stropit la fiecare 2 săptămâni și când am ieșit într-o seară după bere călcam pe gândaci, era invazie pe trotuar pe toată strada. Canalizarea orașului e și aia plina de gândaci, nu ai cum să te aperi, poți să omori la ei toată viața, vin alții. Acum e frig, dar stai să vezi la vară. Iar șobolanii sunt deja mai mulți decât pisicile.

    Peste 3 ani îl votez pe Oprescu, pe vremea lui nu erau așa mulți șobolani. Parcă și gândacii erau mai puțini.

    • #40

      Pai, gândește-te că poți să pui n capcane pentru șobolani și gandaci, cu siguranță vor fi x gandaci/șobolani care nu se dau prinși, dar care se pot plimba prin depozit sau magazin. Normal, ei ar fi trebuit să facă deratizare, care costa (mai mult decât capcanele).

    • #41

      pentru ca ala e un magazin cu produse alimentare in care pui otrava de sobolani. la asa ceva se face contract cu firma autorizata care rezolva problema. sau daca e prea mare ca sa o rezolve in timp ce functioneaza, mai bine inchizi magazinul si dai cu napalm si incepi iar pe curat.

  18. #42

    Și pînă acum ce-au făcut, au păzit gîștele cei de la OPC? Înțeleg că-n vremurile astea politice tulburi cineva trebuie să-și justifice foncția, dar pînă acum de ce a dormit în bocancii statului? Ha?

  19. #43

    Sunt interese mari la mijloc.

  20. #45

    Spilu e ca nu cred in coincidente. Brusc cand cineva fara certificat poate merge doar la magazinele cu intrare doar direct din strada, fix pe alea a tabarat ANPC.
    Auchan Titan trebuia de mult vizitat. Raionul de legume era plin de mucegai.
    Dar nope, fix acum, ca un facut, aham.
    Asta e spilu.
    Daca faceau asta doua saptamani mai devreme, nu ridica nimeni nicio spranceana. Fix dupa ce a intrat in vigoare asta, brusc si-a adus aminte ANPC-ul ca trebuie sa munceasca.
    Sau s-a schimbat directorul, au pus un USR-ist de curand si am ratat stirea?

  21. #46

    O normalitate la noi devine imediat conspirație în funcție de interesul fiecăruia.

  22. #47

    Interesant e că Mega Image se tine cu botul pe sus, că e cel mai cel lanț de magazine, unde vin numai aia cu venituri peste medie, nu orice terchea berchea. S-au kkt frumos pe clienții lor.

  23. #48

    Mega Image, i-am atras atentia angajatei de la mezeluri ca pe sub panoul cu preturile la sandwichuri se gasesc cateva muste moarte. Asa prieteneste, ca sa nu-i arda la control. Azi le-a facut de 40 de zile cred.

  24. #49

    peste 15-20 de ani, cand toti vom baga carcaleti cu lingura la micul dejun, vom reciti cu mare placere articole din astea.

    • #50

      Da, da, o sa ne uitam la pozele astea si-o sa zicem “ba ce prosti eram, cum risipeam noi bunatate de gandaci, pai ce placinta faceam eu din aia, ehe… “

  25. #51

    Ca sa pastrezi o curatenie cat de cat ok, nu lacrima, banuiesc ca ar fi nevoie de minim o zi pe luna in care sa fie facuta o curatare generala in amanunt peste tot in magazin, curatat frigidere/rafturi/podele +deratizare/dezinsectie, cu oameni dedicati. Majoritatea functioneaza la parteruri de bloc vai mama lor, pline de gandaci si cate altele. Sa mearga si pe la foodcourts, ca de doua ori am patit sa fuga gandacul printre tavi in 2 malluri diferite.

    Noi ne bucuram cand nu e murdara banda de la case sau cand gasim un carucior cu roti intregi. Iar nenea de la casa la final de program mai da o tura si cu aparatul de curatare podele si gata curatenia.

  26. #52

    Pur si simplu mi-a disparut orice pofta de a mai manca ceva vreodata cand am vazut pozele alea.

    • #53

      Astea se întâmplă de când lumea în România pentru ca șpagă la Anpc.
      Problema e de ce tocmai acum s-au apucat de muncă ăștia? Până acum nu era jeg prin magazine?
      Am văzut șobolani de câteva ori trecând prin fața mea în Cora și Carrefour printre raioane.

  27. #54

    Ba si le-am zis angajatilor sa nu mai spele carnea expirata cu dero, uite saracul gandac a murit din cauza chimicalelor alea din detergent!

    • #55

      N-a spălat nimeni cu Dero. Pur și simplu au murit de la chimicalele continute in carne, în funcție de ce a mîncat porcul…

  28. #56

    Mega Image nu sunt olandeji? Aceeai care nu ne vor in spatiul Schengen de frica sa nu le foota mandria nationala din Constanta portuletul ala din Rotterdam. In loc sa ne multumeasca. Canalele alea sunt foste tuneluri dacice. Acuma atenteaza si la sanatatea romanilor. Neste nenorociti.

  29. #58

    Heh, am citit articolul, am facut “wow, ce le-o trage” si apoi mi-am zis la fel – e cu nume si prenume, deci sigur cineva ii taraste in rahat. Ba chiar pe Profit.Ro unde am citit stirea era chiar link la “Citeste si – Cora protesteaza impotriva certificatului verde”. Pe Cora ii inteleg de ce sunt antivax, ei practic nu au niciun magazin independent, toate sunt intr-un “centru comercial”. La Pantelaimon aveau un “culoar” care ducea de la intrarea in food-court pana la intrarea in Cora, vezi doamne sa nu scape nevaccinatu’ sa-si ia o saorma de la spartan.

    Complicat cu carnea, eu in ultima vreme m-am trezit luand din ce in ce mai mult de la Lidl pentru ca am avut experiente ok. Am mai luat din Carrefour Baneasa si a fost ok. Si pentru ca sunt un nabab care sta in sectorul 1 si are un Ferma Gruiu (fermagruiu.ro/) in apropiere iau si de acolo…

  30. au mai zis oamenii sus. Felicitari pentru muie, dar e putin cam ciudata. Ai scris si tu aici ca inainte ii gaseau pe cate unii cu carne uitata din razboiul cel mare “un mare retailer” si aici “la cora au scris acid acetic in loc de otet”

  31. #61

    MegaImagele de cartier pe care le vizitam eu odată aveau toate probleme cu instalația de AC, mirosea a cîine ud înăuntru, semn de necurățate de la instalare, legionella, bacterii, mucegai, tot tacîmul. Nu puteai respira. Le tot spuneam angajaților sa raporteze șefului că AC-ul trebuie curățat, că ei se îmbolnăvesc stînd toată ziua în aerul ăla. Probabil era prea scump să curețe cineva instalația aia … nu mai ieșea profitul.

  32. #62

    Asa e, dar de ce cred oamenii ca e conspiratie? Poate pentru ca sunt obisnuiti ca inspectorii de la orice AN… sa actioneze la pont si la spaga? Pentru ca dintotdeauna a fost cate o razie nationala la cativa ani si intre, nimic? Normal ar fi inspectii periodice si anuntate cu o zi inainte, civilizat, prin adresa. Nu ai cum sa repari astfel de probleme de pe zi pe alta. Inspectiile periodice ar urmari respectarea continua a expirarii datelor, expirarii duratei de viata a echipamentelor, respectarea procedurilor de pastrare si verificare a calitatii la raft, masurile preventive impotriva insectelor si rozatoarelor.
    La fel, daca eu inspector ma duc sa imi iau o bucata de carne si vad sobolanul, am facut poza si in cel mai scurt timp este trimisa o echipa sa vada despre ce este vorba, daca aceste masuri sunt eficiente si daca nu, ce masuri suplimentare trebuie luate pentru remediere.
    Am ramas uimit de exemplu, sa remarc curatenia exemplara a supermarket-urilor aici in Botosani. Se dau note pe net, toata lumea stie magazin, la ce calitate a produselor si serviciilor sa se astepte. Si am mai remarcat ceva. Mi se parea normal acel miros de umed care iese intotdeauna dintr-un depozit la Carrefour sau Lidl sau etc. Uitasem, l-am intalnit din nou la Aldi (care e cotat mai jos ca Wall-Mart). M-am interesat de ce si am aflat ca este un standard al echipamentelor industriale folosite la climatizare si refrigerare, standard de calitate care se reflecta automat in calitatea produselor depozitate. Aldi pur si simplu foloseste cele mai ieftine echipamente. La fel, la Wall-Mart legumele sunt mereu decongelate, nu proaspete, pentru ca este mai ieftin sa le pastrezi asa decat in starea naturala.
    Dar nici un supermarket nu are gandaci sau soareci sau vitrine ruginite, ar fi inchise in secunda doi.

  33. #63

    Pentru mine personal chestia cu mâncarea a devenit destul de clară: lucruri bune și ieftine nu există. Există poate lucruri bunicele la un preț moderat.

    La fel și cu mâncarea: kilu’ de carne de pui la 1,99 la Lidl? Cum au trăit animalele alea cele 30 de zile până au fost tăiate de vii? Au primit și altceva in afară de antibiotice? Cică rezistența la antibiotice a anunimitor bacterii vine și de la mâncare…

    Acum ani buni de zile am cumpărat niște somn de la Carrefour din Polonia. O jumătate sa o bag la cuptor… Cândva începuse saă miroasă a medicamente în bucătărie. Mirosea de la pește. Socră-miu a împachetat pestele și am mers cu el la șefii sanepidului din localitate. Au cercetat și au zis ca este în limitele legale. De atunci plătesc dublu sau de trei ori (pentru sushi și tatar), dar măcar știu că nu mor de la căcaturi.

    Calitatea mâncării este direct proporțională cu prețul.

  34. #64

    Dar daca a fost saptamana chinezeasca la Mega Image si noi ii acuzam degeaba?

  35. #65

    M-am săturat câte petiții online am făcut la Anpc cu poze/filmări de produse expirate de 2 luni sau mai mult pt ca alea expirate de 1-2 zile sunt omniprezente.
    Întotdeauna primeam răspunsuri flegmatice ca am făcut control, am dat amendă bla bla bla my ass, și-au luat șpagă și au tăcut mâlc.
    Care prost face toxiinfecție sau moare de la stricăciunile alea nu mai contează pentru minunatul stat român.