single-malt-scotch-whisky
Am observat un interes deosebit la topicul cu Lacrima lui Ovidiu (de mirare, cine ar fi crezut că românii sunt alcoolici?? 🙂 ) și mi-a venit o idee. Hai să ne împărtășim unul altuia ce bem în mod normal, ne place și e de calitate. Și mă refer la băuturi bune, faptul că bei Ursus sau Timișoreana nu este senzațional. O bere cu adevărat bună, un vin bun, un single malt de calitate. Poate așa ne mai diversificăm puțin gusturile. Ca între cunoscători, nu?

Încep eu.
Ca bere, îmi place să beau Bière Du Boucanier, dar nu am voie, deci beau mai rar de una pe an.
Vin, beau doar vin roșu, sec. Prefer vinul de la Cricova, cel de Purcari mi se pare incredibil de supraapreciat și scumpit artificial, pentru un vin moldovenesc. Mai beam ceva Dr. nuștiucum, de la Tohani, până când am găsit ceva în el, pe fundul sticlei și mi s-a făcut scârbă.

Nu îmi place whisky bourbon and shit, prefer single maltul. Foarte rar beau și atunci prefer Laphroaig sau Ben Nevis. Rar, câte un păhărel mic de Brâncoveanu.

Când vreau să mă prostesc cu iubita mea soacră, îmi place să beau un păhărel de Sheridans sau, în cel mai rău caz, Baileys

Cam atât.

Deci?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

179 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Spirtul Mona trecut prin paine de doua ori.

  2. #6

    Mount Gay Black Barrel este un rom foarte bun. Celelalte doua sortimente superioare n-am avut ocazia sa le incerc ($$), insa cele 2 inferioare iarasi sunt bune, peste ce se gaseste in comert la pret asemanator.

  3. #10

    Am umplut cosul de pe emag, o avea astia ceva de black friday? 😮

  4. Cind am nervi sau mi.a ieșit o chestie, mai bag un pahar de metaxa 7 stele adus e un grec din Grecia. Știu, poshirca dar ăsta îmi da o senzație ok.

    • #12

      Spune-i să îți aducă de 12 stele, să nu se chitroseasca. Mai mult gust și aromă preluate din lemn, mai puțină dulceață și spirtosenie.

    • Încă nu am citit nimic de autorul ăsta și mă simt înșelat de distribuitor. Sper ca Nemira sa aduca acest titlu de sarbatori. Mersi

    • #14

      pfff. avem brancoveanu aici sau zaraza de 7 stele sau chair si miorita. e la ani lumina de metaxa, care e spirtos cu arome artificiale. oricum, pe la inceputul anilor 2000 vincon inca facea Triumph (Medalia de Aur – Festivalul International al Viei si Vinului BACHUS – 2001), nu Triumf (ala era altceva, dar oricum mai bun decat Metaxa). oricum, in pelerinajele mele pe la nunti, la una singura am prins curvoaisier, in rest mizerii de metaxa si alexandrion.

  5. #15

    Bere beau Leffe deoarece mi se pare ca seamana cel mai mult la gust cu berea nefiltrata Paulaner de la mama ei dar la care am acces doar in afara, ce gasesc imbuteliat si la raft in magazine nu imi place, vinuri mi se par ok ca gust cele de Segarcea desi sunt crescute preturile artificial pt acest brand care baga ceva sulf in vin iar la categoria whisky mai gust din cand in cand cete un pahar sau doua de Glenfiddich la care nu conteaza varsta si cel mai ieftin e foarte bun dupa gusturile mele

  6. #16

    1. Bere: Brasserie du Mont Blanc La Blanche
    2. Vin rosu : Solaia 2008, Antinori
    3. Vin alb : Gaja Rey 2012
    4. Champagne : Ruinart Blanc de Blancs
    5. Whisky Lagavulin 16y

  7. #18

    Numarul 1 este berea. CHIMAY este all time favorite, dar nu ma feresc de nicio bere trapist. In general nu cred ca am baut bere belgiana care sa nu imi placa, in afara de Stella Artois. Pe asta nici macar belgienii nu o consuma.
    Ca si bere de “volum” prefer Timisoreana pe considerent calitate/pret. Sunt multe altele mai scumpe care mi se par mai proaste. Totusi, in ultimul timp prefer calitate, nu cantitate, si consum multa bere nefiltrata: Primator, Edelweiss, Krombacher, uneori Paulaner sau Nenea Iancu. Este bine ca a crescut si la noi sortimentul de bere de import, si deja evit localurile care nu ofera decat sortimentele celor 4 companii de bere prezente in romnaia: Ursus Breweries, Heineken, Tuborg sau Bergenbier
    Vin consum ocazional, cand gatesc ceva care cere un vin sec. Nu dau mai mult de 30 de lei pe o sticla de vin si am dezvoltat un gust pentru retsina greceasca.
    Tarie consum si mai rar, uneori o degustare de palinca (de caise, pere, mere, cirese, visine, gutuie, niciodata de prune) facuta de cunoscuti, visinata facuta acasa, de mine, sau la petreceri un Jägermeister sau shot de tequila ocazional.
    Vin dulce nu breau niciodata, cu exceptia unui Porto bun sau Pineau des Carentes.
    Recitesc ce am scris si realizez cat sunt de alcoolic…

    • #19

      ai dezvoltat imunitate la retsina, nu altceva, nu stiu cum poti sa bei.
      te inteleg, dupa ce am scris articolul mi-a venit sa nu il mai.public:))

    • #20

      daca ai impresia ca stella e proasta, n-ai baut jupiler. Also, stella din romania n-are nici o treaba cu stella din belgia

    • #21

      Pai mai mult de 1-2 pahare de retsina nu am băut sa vad ce se întâmplă. Dar mi se pare potrivit pentru mâncărurile mai grase.
      Paul, am băut și Jupiler și nu m-a durut capul. În schimb Stella, din România ce-i drept, dacă beau 2 e mahmureala garantată. In Belgia nu am încercat, nu am văzut niciun belgian sa bea Stella, nici măcar în Leuven, în birturile branduite de ei, asa ca nu am fost curios sa încerc.

  8. Palinca buna de casa (52%), Wild Turkey 101, Gentleman Jack, vin ars Jidvei sau Brancoveanu, cognac JP Chenet, vinuri rosii seci autohtone (Feteasca Neagra de la Wine Princess).
    Cu bere buna bauta nu prea pot sa ma laud.

  9. #23

    Bere: Guinness
    Vin alb: Bacalhôa Moscatel de Setubal
    Vin rosu: Prince Mircea, Prince Matei (Vinarte)
    Single malt: Glenfiddich 30, Lagavulin 12
    Rum: Captain Morgan
    Mixer de vara: Pimm’s, Pitú Cachaça

  10. #24

    Numai rosu sec. Moldovenii au cateva vinuri senzationale. Cat am lucrat pe-acolo am baut niste Chateau-uri Vartely si Fautor (2007 si 2009) de mare, mare senzatie. Mai era un Carménère extraordinar, da’ nu-i mai stiu numele. Nu m-am putut atinge de Cricova, iar cu Purcari-ul supra-evaluat iti dau dreptate 200%.
    De la francezi, beam numai cabernet sauvignon de Bordeax, dar recent am descoperit ceva merlot-uri din Pays d’oc.
    Ce-am baut de multe ori si mi-au placut au fost niste Concha y toro din Chile si Argentina.
    Glenfiddich la fel, cu mare placere.

    • #25

      nu sufar vinurile chiliene si australiene. nu am chimie deloc cu ele

    • #26

      Ca idee, singura sticla de vin din Australia pe care am baut-o a fost ci cel mai bun vin baut in viata mea (prin 2004). Cred ca era ceva foarte scump, adusa la masa de marele director expat de firma de la dna_zapada. Da’ n-am avut inspiratia sa notez in seara aia si basta, habar n-am cum se cheama.
      Iar chilienele le-am descoperit din intamplare, pt ca erau cele mai ieftine vinuri in Japonia, pe cand a trebuit sa ma descurc vreo 3 luni cu buget mai studentesc, asa. Oricum erau destul de scumpe, pe la 8€, pe cand in Franta gasesti vinuri bunicele incepand de pe la 3.50 -4€. Dar pretul nu e un reper la japonezi, ca aia habar n-au de vinuri, ei cumpara dupa notorietate. Iar la ei cel mai cunoscut e Beaujolais, cea mai posirca frantuzeasca. Si asta numai pentru ca si-au facut un brand prin lansarea asta anuala: www.youtube.com/watch?v=pEcLSsYz1M0

    • #27

      Ăl mai prost om din lume e chilianu’

      youtu.be/Dd2SFRZWNaM

    • #28

      Pai sulfitii ce sunt Tati? Fizica? 🙂

      Mie insa imi plac vinurile rosii chiliene, nu toate dar aproape toate… Nu sunt adeptul pret == calitate dar tb sa recunosc ca tot ce trece de 30$ sticla in magazin, la chiliene cel putin, nu ai cum sa dai pe langa…

      Australienele, cele rosii, sunt la fel de overrated ca si berea Heineken… Am avut nesansa sa beau cateva sticle de Yellow Tail Shiraz care era spiced cu vanilie (!!!)
      Eram beat deja, altfel cred ca nu beam asa ceva, si apoi mi-am borat si creierii. Nu m-a durut capul a doua zi – vin relativ nechimizat, zic – dar am borat de 3 ori in noaptea aia. Ceea ce nu mi se intampla nici cand le amestec.

  11. #29

    E o problema ca din cauza unei aproape come alcoolice la 14 ani, am hotarat sa beau doar bere..si beau doar timi sau homebrewd gen nenea iancu si hophead? Pur si simplu ce’i mai tare ca berea…consider tarie si nu pun gura…drh..moldovean

  12. #32

    Bere: Budweiser (aia originala, nu porcaria americana)/Pilsner Urquel/Hobgoblin/o groaza de altele de la microberarii
    Whiskey: Glenfiddich
    Vin: Zestrea

  13. #33

    Nu sunt mare bautoare si prin urmare preferinte in ale alcoolului si o diversitate mare nu am. Cand beau bere stiu ca imi place Grolsch, nu imi place berea neagra, la vinuri imi plac vinurile albe (cu precadere cele demiseci sau seci) de la Cricova cum ar fi chardonnay dar si de la orice alta crama si vinurile roze.
    Am luat si luam constant de sarbatori vin de la crama de la Beltiug, jud Satu Mare – Nachbil. Recomand cu mare drag.
    Vin rosu beau numai de casa. Nu stiu de ce dar cele din magazin sau de la crame imi face probleme la stomac. Oricum beau rar vin rosu. Am baut acum cativa ani un vin de Bordeaux rosu demisec din 2001. Era dupa parerea mea cel mai bun vin posibil care mi-a incantat papilele gustative. Nu mai tin minte din pacate numele cramei numai logo-ul, logo pe care nu am reusit sa il mai gasesc ever fucking ever asa ca salivez la el in gand :))
    Cam atat. Nu prea ma abat de la vin si bere ocazional. Nu beau tarie, nu beau whisky, nu beau coniac. acum vreo 6 ani mi-am dat greata cu jagermeister de nu mai pot nici sa-l suport mirosind langa mine asa ca sunt destul de cuminte.

  14. #34

    des beau vodka, Russian Standart Platinum sau Grey Goose, whisky destul de rar, de obicei Cardhu, iar vin bag la greu vin de casa, am o intelegere cu un vecin care face de foarte multi ani un vin absolut exceptional, fara nici un gram de zahar adaugat. in fiecare toamna cumpar 500-600 kg de struguri, in general ceasla pentru vin alb si tamaioasa romaneasca pentru rosu , pe care ii dau vecinului, el face vinul si il impartim jumi juma. din comert prefer vinul rosu si foarte sec , imi plac pinot noire-urile din Chile si clasicul Bordeaux .

    • #35

      Ne laudam cu Cardhu si alte filme, dar spunem ca tamiioasa romaneasca e rosu…

    • #36

      Poti face vin alb din struguri rosii. Si vice versa. Amesteci cojile, ca de acolo e culoarea. Se face vin si din struguri din mai multi ani…

    • #37

      Emil C, ai ținut tu neapărat să semnalizezi că ești prost de bubui, nu?

  15. #38

    Ma, dar unul nu ar spune ca bea Timisoreana sau Grasa de Cotnari. Zici ca toti au facut studiile la Sorbona si Oxford, se intrec in englezo-frantuzisme!

  16. #41

    Eu nu mai beau alcool deloc. Beau doar apă plată, uneori și carbogazoasă, și mai beau suc Cappy de portocale.

  17. O sticla de Havana Club de-aia de culoarea coniacului pe an. Asta de nostalgia unor sticle de Ron Bermudez 15yo lipaite in State.
    Vin rosu sec un pahar zilnic. Bordeaux, Medoc, Pays D’Oc, de Revel sau de Pasti: Chateuneuf du Pape. La ananghie si ceva grecesc de Nemea, cel amarui vechi de cel putin 2 ani.
    Rar cite o Rara Neagra de Purcari. Cricova am baut acum 2-3 ani, nu mai imi place de cind am trecut pe amestecurile “clasice” de Sauvignon, Franc si Merlot.

  18. #44

    Bere: Nu.
    Vin: Merlot de Samburesti
    Vodka: Standard sau Absolut, cu multa gheata, splash of lemon.
    Whisky: doar bourbon, Jim Beam de obicei, Maker’s Mark in ziua de salariu 🙂

  19. #45

    Vin rosu: Barolo-uri pentru sesiuni scurte – natural, de casa pentru reprize lungi (greu de gasit bun)
    Vin alb: nu ma pricep, caut ceva din piemont sau toscana
    Rom: Havana 7 ani – nu ma pricep, sunt sigur ca exista alternative mai ok
    Bere: din Romania doar Zagan, Heineken si Ciuc. Pilsner Ulker la draft este o minunatie dar prind doar prin Cehia. Si Leffe curge bine cand beau un pahar, maxim doua.

    La whisky bourbon etc chiar astept sa vad niste recomandari in comentarii. Momentan, cea mai buna bautura pe care am baut-o in categoria asta a fost o tuica uitata intr-un beci vreo 20+ ani. A fost the second coming.

  20. #47

    Gin tonic fara castravete si mai nou cidru….

  21. #48

    Mă simt prost printre atâtea papile rafinate. Pe mine m-a crescut tataie cu zaibăr și nu mai am gust:) Am băut inclusiv whiskey cu ceai verde. Pe vremuri îmi plăcea să beau soju amestecat cu un fel de lapte acrișor din soia, dar aici nu găsesc.

    • #49

      Bo$$, cititorii arhiblog nu se dezic niciodata….in alta ordine de idei mie imi place Gentleman’s Jack si dai cu bere dai cu vin pana nu mai pot sa prind nevasta…hehehe.

  22. #50

    bere: trapiste, în special chimay albastru.
    vin roșu: de la noi nomibo, de la alții malbec
    single malț: dalmore. sunt fanul celui de 15 ani
    bourbon: jack daniel’s single barrel
    coniac: courvoisier e preferatul meu, dar nu refuz nici un vinars de jidvei

    dar astea doar când vreau să mă răsfăț.
    în rest orice altceva se poate bea cu plăcere.

  23. #51

    Ah, ceva pe gustul meu 😀
    Bere: Schneider Top (toate numerele), Berlin Love, Terapia (toate cele 4 sortimente), Neumarkt (la sticlă).
    Vin – Roşii seci: Petit Verdot, Mourvedre, Veramonte Pinot Noir, Beciul Domnesc.
    Tărie: Glenrosa, Ubique, White Horse, pălincă de pară.

    • #52

      Bine, eu beau toate porcăriile, dar astea de mai sus îmi fac plăcere.

    • #53

      Ți-am dat like

    • #54

      zi ma ca bei zaganu de stingi, nu o mai da pe ocolite… Schneider ala e una dintre cele mai proa…nu pe gustul meu beri

    • #55

      l ai dat in fapt si nevasta-sa citeste blogul…

    • #56

      Corban bea si apa de la pui?

    • #57

      doamne, in loc de pui am citit un alt plural…

    • #58

      Să ştii că pluralul corect este pule, nu puli.

      – Da ce semeni acolo, om bun?
      – Ia, nişte pule semăn, răspunse ţăranul cu obrăznicie.
      – Pule ai zis că semeni, pule să dea Dumnezeu să se facă!

    • #59

      Ai grija ce-ți doresti…

  24. #60

    Glenfiddichul ala în cutie maro e delicios (nu prea am mai dat de el, au dat-o în butoaie selecționate), încă mai sun fan vincon (au câteva vinuri bune… Ca or fii posirca cu… adaos de chimicale… nu am reușit să mă prind… Încă) , alb dulce si roșu sec :)) pe la frantzuzi deja mi s-a luat de Bordeaux si Cotes du Rhone… Si o IPA merge oricând cu hamburger așa… Mai în sânge. Iar pe frigul ăsta un asta un El Dorado e perfect :))
    Între astea intra fără probleme un vin rosu, făcut în casă sau un coniac din vinul de anu’ trecut :))

    OK… Tre’ sa caut cel mai apropiat centru AA :))

  25. #61

    Bere – Gama Leffe (mai putin Rituel , e prea tare). Am incercat si berile “sour” .. una din cele mai proaste decizii din viata mea.

    Sampanie – ma ameteste , nu fac diferenta intre ele asa ca ce mi-e Zaraza (stiu , nu e sampanie) , ce mi-e Ruinart

    Vinuri :
    Roze : Tamaioasa Roza de la Segarcea (atentie , nu ROZE de la Segarea) , ci Tamaioasa Roza . Se gaseste in magazinele dedicate de vinuri (adica nu am gasit-o deocamdata in Carrefour / Auchan etc)

    Alb: Riesling-urile nemtesti (Walter J Osten de pe Moselle) sau Riesling-urile Alsaciene (nu am vreunu preferat) . Prefer aceste Rieslinguri deoarece sunt mai soft. Ptr gusturi fine ar fi Chablis-ul , dar pentru mine are un gust prea puternic ptr un vin alb (nu stiu pentru Andrei Versace ca parca-l vazusem la TV ca si el lauda Chablis = inca un motiv ptr care nu-mi pare rau ca nu sunt fan al acestui vin)

    Rosu:
    Pana acum , cel mai mult mi-au placut din cele de Bordeaux , regiunile Margaux si Saint Emilion. Intr-adevar diferentele sunt foarte mari la pret (adica poti gasi un Margaux la 80 lei dar si la cateva mii de lei ) , dar in general niciodata nu am dat gres cu acestea. (Asta nu inseamna ca Pomerol sau Saint Julien nu sunt la acelasi nivel ,doar ca personal am ramas la primele 2 ) .

    Nu -s de trecut cu vederea nici cele de la Segarcea din gamele limitate (ultimul incercat era din Minima Moralia, dar am vazut ca au aparut altele noi acum )

    In rest:
    Vodka = aproape orice (in afara de Bianca la 20% .. SA NU INCERCATI – ok . .cred ca scria bautura cu gust de vodka .. dar totusi , de evitat)

    Whisky = nu beau , nu pot , ma doare capul , nu fac diferenta (am primit o palma ca am incercat sa torn cola peste Johnnie Walker Blue Label)

    Si cam atat la ora asta.

    • #62

      sa-mi bag cracii, a trebuit sa iti dau like. ai scris frumos, pe de alta parte, Arhi nu a implementat o icoana cu un pumn. ala il meritai pt faza cu cola. blue label e sacru!

    • #63

      +1 pentru Tamaioasa Roza de la Segarcea. Unul din cele mai bune vinuri de pe la noi. Pacat ca nu-l gasesti asa usor.

    • #64

      Pentru faza de cola cu wisky subscriu si eu…sacrilegiu!!!Maxim 3 cuburi de gheata peste.

    • #65

      ” regiunile Margaux”
      ba saraculeeee care esti tu…..

    • 3 cuburi de gheata? da te superi pe el ca pune cola….
      fandositilor

    • #67

      Animaloo, daca tu crezi ca eu pun numa 50 de wisky la 3 cuburi de gheata te inseli…

    • Deci, il bei si din halba…

  26. #69

    Nu imi lipseste din casa nici odata o sticla de Glenfiddich de 18 sau daca gasesc de 21. Rum, Bacardi Oakheart. La bere, nu sunt pretentios, in mare sa fie rece. Vin nu beau, nu imi place.

  27. #72

    Vin: Yarden Galilee Syrah (shiraz)
    Telavi/Ostrovela Saperavi
    Novac/Negru de Drăgășani – Prince Stirbey / Vinarte
    Beau mai multe dar restu’s cunoscute.
    Coniace: Cunosc Martell, Hennessy, Remy Martin dar prefer un vinars romanesc Jad, sau Miorița Xo.

    Whisky: Rar gust și foarte rar să îmi placă ceva. A zis cineva mai sus de Lagavulin 16y. Bunicel ăla.

    Bere: băutură cu gust îndoielnic pentru plebei pauperi.

  28. #73

    Cand vine vorba de vinuri sunt mare fan Brunello di Montalcino (Italia). Am avut o perioada de cateva luni cand gasisem baietasi, care le “achizitionau” din magazinele din Italia, de la care cumparam cu 45 lei bucata sticle din colectiile 1995 – 1996 si beam singur cate 2-3 sticle pe zi. Daca aduceau 50 de sticle le cumparam pe toate ca sa fiu sigur ca imi ajung. Iubesc vinurile lor mai mult decat pe mama. Alternativ mai merge si Barolo (tot Italia), dar prefer oricand Brunello, atat pentru gust cat si pentru senzatia unica de euforie pe care mi-o dau sticlele din toate colectiile pe care le-am incercat.

    La vodka nu fac mari nazuri. Beau destul de des Absolut. Finlandia beau doar cand nu gasesc Absolut. Grey Goose si Ciroc comand doar cand mai ies in oras si le gasesc in meniul localului, dar nu ma invart prea des prin localuri care sa serveasca asa ceva.

    Vodka Zubrowka (Polonia), in schimb, care este foarte ieftina la LIDL, imi place maxim si pot bea singur doua sticle fara sa ma clatin sau sa am vreo durere de cap dupa. E o vodka bunicica (am inteles ca e vodka cea mai iubita de polonezi), are o aroma unica din cauza paiului de fân care se afla in sticla, nu imi creeaza probleme la stomacul meu sensibil, iar pretul este extraordinar de mic. Prietenii carora le-am recomandat-o au fost incantati de ea. Unii spun ca este o vaga diferenta a gustului intre sticlele de la LIDL si cele cumparate direct din Polonia, dar eu nu am sesizat-o niciodata. Merita incercata 😉

    Cam atat.
    Titi out!

  29. #74

    Favorite, dar nu inseamna ca numai astea cumpar/beau.

    Rosu: Malbec Santa Rosa – Argentina
    Alb: Gatao Vinho Verde – Portugal
    Rom: Black Seal 5yr+ – Bermuda
    Gin: Bombay Sapphire – England (?)
    Whiskey: Gibson 8yr+ – Canada
    Bere: Urquel – Czech Rep

  30. #75

    Cea mai buna si fina bautura: apa plata

    • #76

      E posibil sa mori de la aia …macar in wisky nu se dezvolta bacterii…plm.

  31. Imi place Shiraz, vin rosu sec australian. Dar inca nu stiu ce marca e de incredere, cam la 2 sticle bune gasesc una meh.

  32. Vin. Anul asta am descoperit Bauer, e romanesc facut in Oltenia de un neamt. Cabernetul sauvignon e bestial si chiar aseara am baut alb Sauvignonul Blanc, o aroma de grapefruit copt, parguit, si o aciditate de-ti ploua-n gura. E noul best of vinuri facute la noi

  33. #79

    Fetească neagră de la Budureasca, demisec, e un vin accesibil şi bun. Berea Zimbru, 2 lei sticla, mai bun decât orice Ursus/Timişoreana/etc. Zăganul mai era o bere bună, dar mi se pare că s-a stricat și s-a și scumpit.

  34. #80

    Chamarel. Rum.

  35. #81

    Vad ca nu se prea baga doamnele asa ca ma ma bag eu. Imi plac vinurile. Dintre vinurile rosii imi plac cele Cabernet Sauvignon sau Pinot Noir. De obicei beau Cabernet Sauvignon de California (Robert Mondavi). Albe nu prea beau, decat vara cate un muscat. Si, daca am noroc si gasesc, Tamaioasa de Cotnari.
    La bere nu am preferinte ca n-am studiat-o chiar atat de mult si nu-mi plac tariile. Vin sa fie!

  36. #82

    Prea multe recomandări, n-am reținut nimic. Poate face cineva un Excel frumos colorat:)

  37. #83

    shiraz – jacob’s creek (australia)
    shiraz si merlot de la Tishbi vinery (israel)

  38. #84

    O sa printez aceasta pagina, sunt niste indrumari demne de pastrat. 🙂
    M-ati facut sa-mi aduc aminte de vinul Carmel, am baut acum multi ani de la un tip care a fost in Israel.
    Nu prea beau alcool, dar cand beau imi place sa fie bun.
    Nu am putut sa beau ouzo, parca beau parfum.
    La plaja in Grecia imi place Mithos, in rest beau Timisoreana sau Heineken (m-am luat dupa nevasta).
    Daca tot veni vorba, doamnele dvs. ce beau?

  39. #90

    Anul asta am primit o recomandare de la un ospatar – coniac Calarasi. A fost o revelatie.

  40. #92

    Ca bere de volum, am inceput sa consum Zaganu. In rest, vinuri din Chile sau Argentina, Jager si cate un Jack la vreo ocazie. Hâc!

  41. Nu sunt bautor de bere, deci vara pe caldura merge orice aduc invitatii la gratar. Sau Ciucas. Ocazional mai iau de prin supermarket vreo sticla mai scumpa, cum ar fi Double Stout (care e cel mai bun stout pe care l-am baut).

    Vin beau de la Purcari sau Prahova Valley.

    Ficatul meu e antrenat cu whisky, deci acum am in casa o sticla de Wild Turkey si una de Johnny Walker Blenders Batch Rye. Nu beau JW de obicei, dar m-a atras “rye” din denumire si intr-adevar, e diferit fata de JW-ul pe care l-am baut pe la nunti. Ce mai iau un mod frecvent – Jameson si Tullamore Dew. Single malt iau mai rar, din ratiuni de buget, iar cel mai bun pe care l-am baut a fost un Balvenie 12y. Asta in afara de toate afumatorile gen Laphroaig sau Highland Park care imi plac la nebunie.

    “Nu îmi place whisky bourbon and shit, prefer single maltul.” – astazi aleg sa fiu carcotasul, deci te intreb: simti diferenta? Daca bei un paharel de Wild Turkey vs. unul de Glenfiddich, se simte? Nu baga Laphroaigul la inaintare, ala are gust de slana afumanta si-l diferentiezi imediat de orice ai mai baut.

  42. #96

    E un punct destul de sensibil de discutat, dat fiind ca cel putin eu unul am trecut deja prin atatea etape incat am si uitat de unde a inceput totul (bine, e o metafora, n-o sa uit niciodata prima bere trasa solo). Dar vazand ce si cat s-a scris, am recunoscut muuulte chestii de finete, favorite si ale mele. Nu o sa comentez despre bere, subiectul este mult prea amplu.

    Vin beau cu placere Davino si Iacob.

    Pentru distilate am un soi de sweet tooth. whisky: o vreme, JWGL. Un blend exceptional, din pacate s-a epuizat. Era, la 40 de iepuroi, o licoare cu adevarat divina. Ca single malt (desi, la propriu, efectiv nu e nicio diferenta), Glenfiddich-ul de 18 ani. Ceva iar ff bun este ori Black Bush, ori un Bushmills de 10 ani (ambele de la acelasi producator). Imi place ff mult un anumit Havana Club (barrel proof), tot cam in jur de 35-40/sticla. Dar e taricel. Si Metaxa-ul ala de 12 ani e misto, dar eu personal nu dau banii pe brandy-uri. Doar daca pica.
    Vodka cea mai misto pe care am baut-o vreodata e poloneza si se numeste Chopin. Tot la capitolul decolorate, imi place ff mult gin-ul Bombay Sapphire. Sec, cu gheata si lime (nu lamaie).

    Bine, de baut beau practic orice, astea doar imi plac mai mult :).

  43. #97

    Busuioaca de Bohotin – Crama Averesti

    Evitati pisatul din comert marca vinuri de husi produs de SC SPEED SRL, lol
    Cine bea Recas înseamnă ca aprecieaza vinul de masa spaniol la 2 lei l vândut ca soiuri haha

    • #98

      Inca unu…
      Dragilor…mie imi place vinu alb(sec, demisec, demidulce-mai ales muscat-otonel pentru aroma…)cu precadere de la Recas sau Cotnari…deci daca aveti niste info cat de cat reale cu privire la informatia asta ca vinul romanesc e de fapt sangria…dati si voi un link ceva…sau va place asa mult A3????
      Pe de alta parte poate is eu mai norocos si consum un vin facut din struguri mai regionali asa…

  44. #99

    Vinul rosu de Segarcea… face pi#da harcea-parcea!

    • #100

      Daca bei tuica de pruna,
      Orice baba-ti pare buna

    • #101

      ardelenii se spala pe dinti cu tuica de pruna, li se pare ca are o adiere de apa de gura si e mai ieftina decat cea originala

  45. #102

    Tuica de pruna in butoi de stejar, pusa de unchiu’ cand s-a nascut vara-mea si scoasa cand s-a maritat.

  46. Fir-ati ai dracu’ de betivi..

  47. #104

    “România şi Republica Moldova se află în top 10 al ţărilor unde se consumă cea mai mare cantitate de alcool din lume, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii citate de The Telegraph. Republica Moldova este pe locul II, după Belarus, iar România urmează în clasament după Rusia”
    m.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/topul-tarilor-consuma-cea-mai-mare-cantitate-alcool-locuri-afla-romania-republica-moldova-1_571efd555ab6550cb85a3cc8/index.html

    • #105

      Sincer, am mari dubii privind clasamentul. Lipseste Polonia.

    • #106

      si uk
      si norvegia.
      pentru carcotasi, ati vazut cum arata un centru de oras mare din uk in weekend?

    • #107

      Plm, nici aici nu suntem pe primul loc. Tot in mediocritate ne zbatem.

    • #108

      @Tudor: uk-isti sinte cei mai faini betivi cand practica balconing in Magaluf :))

  48. #109

    Am cateva sticle care imi plac, dar am zis sa zic la misto ca beau tuica si chiar mi s-a facut pofta de un paharel de tuica.

  49. #110

    Eu beau tuica de Oltenia, care se pisa pe cea de Ardelenia.

    Pentru ca e facuta din prune.

    • #111

      pari cunoscator

    • #112

      Boss ,țuica de Pitești se cam pișă pe toate țuicile dni Românica
      No offence

    • #113

      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • #114

      Am rude in Banat (de acolo i-a veni lu al batran sa planteze livada cu pruni) iar in facultate am stat la camin cu un ardelean in camera, care aducea numai tuica de pruna. Mai aduceau si alti ardeleni, deci stiu despre ce vorbesc.

      Tragea ardeleanul la vinul oltenilor de prin camin si a spus ca al meu era cel mai bun. De fiecare data cand se apropiau sarbatorile de iarna si Parsi, imi dadea 5l de tuica pe 10 de vin. Sa fi fost din cauza ca sunt din Oprisor?

    • Pălinca de Ardeal se pişă pe ţuica de Piteşti.

    • Am o reteta de tuica de Pitesti, data de un localnic – iei sticla in care a fost palinca de Satu Mare, pui apa, agiti bine si gata tuica.

    • #117

      Ai auzit de ochii lui Dobrin ?
      Nu cred că există palinca ochii lui Franz-Josef sau ochiul maro al Mariei Tereza
      Boss ,palinca e pentru aniversări , ocazii speciale ,vizite de lucru ,chestii rarisime .Țuică de Pitești e medicament Case closed

    • #118

      again, :)))))))))))))))))))))))))))

    • #119

      Ardealul nu produce țuică pentru consumul local :).. Aia e exportată în Oltenia.

  50. #120

    Eu imi fac in weekend cate un Hugo. 150 ml prosecco, 100 ml apa minerala, 30-40 ml sirop de soc (se gaseste in Auchan unul special pt Hugo), niste frunze de menta zdrobite si multa gheata. Ie dă vis !

  51. #125

    Am rude in Banat (de acolo i-a veni lu al batran sa planteze livada cu pruni) iar in facultate am stat la camin cu un ardelean in camera, care aducea numai tuica de pruna. Mai aduceau si alti ardeleni, deci stiu despre ce vorbesc.

    Tragea ardeleanul la vinul oltenilor de prin camin si a spus ca al meu era cel mai bun. De fiecare data cand se apropiau sarbatorile de iarna si Parsi, imi dadea 5l de tuica pe 10 de vin. Sa fi fost din cauza ca sunt din Oprisor? 😀

  52. #126

    Bere: Kilkenny (cu azot, acelasi producator ca Guiness, o gasesti in Iasi in Trumpets 🙂 )
    Vin: preferat era Lacrima lui Ovidiu, in rest tot ce-i roze

  53. Si eu urmaresc comentariile pen’ ca sunt curios de ce bauturi noi mai bea lumea. N-am putut sa nu observ totusi maxima opulenta – whisky numai de la 16 ani in sus (ba chiar un Glendfiddich de 30, la 400 de lire sticla) si exclusiv single malts. Bine ca n-ai intrebat si de fumat ca apareau de peste tot numai tigari de foi aduse de “un prieteni” direct din cuba.

    • #129

      bre, oamenii zic, ca si mine, ce prefera cand beau o bautura buna. asta nu inseamna ca nu beau whisky de la cora sau timisoreana

    • #130

      mi se pare curios ca ai remarcat perspectiva asta. eu, de pilda, cand ma gandesc ca orice whiskian mai de Doamne-ajuta trebe sa stea, acolo, un 10-12 ani in butoaie, nu prea mai am chef sa beau de 20 de euro o poshirca, cand pot sa iau cu 40 o mega smecherie. tu gandeste-te si din perspectiva a cat de rara este o asemenea bautura, deci, automat nu bei ca porcul non stop.

      eu cred ca oamenii care mai si scriu pe aici au o medie a veniturilor care le permite un “treat” now and then, sa dai 75EUR/luna, sa iti faci damblaua cu un whisky fin, nu e o tragedie. relax, daca te preseaza cheltuielile, nu ai timp nici de ifoise nici de pretentii pe blog ca esti connaisseur.

    • pai se cam subintelege, daca zic de Ciuc nu aduc nimic nou in discutie.

    • Ma, poate sunt eu mai alcoolic care restu de beau in fiecare seara un deget de tarie sau un pahar de vin. Eu am zis de chestiile pe care prefer sa le beau saptamanal (sa nu zic zilnic ca uneori nu am chef). Oricum taria buna e ca orice alcool – daca ai desfacut sticla incepe sa oxideze si se cam duce…

      @der, bre, la 20 de euro nu-i posirca, la 20 de euro (asta e 80lei+) iei chiar blenduri bune. Scotch-ul nu trebuie sa fie single malt ca sa fie bun, hai sa nu fim snobi.

    • #133

      @jollyca
      Ce înseamnă bun? Ca să poți să faci distincția între un scotch bun și unul prost trebuie să bei frecvent ca să ți se formeze gustul. Dacă bei în fiecare seară ajungi să cunoști. 🙂 Pe de altă parte, dacă dai o căruță de bani pe un brand premium dar fără să fii băutor de scotch, e cam degeaba. Că bei o sticlă de 80 de lei sau că bei una de 800, e tot aia.

    • #134

      @jollica: un blend prin definitie nu e bun:), ironie daca nu esti cunoscator, pe bune daca esti cunoscator.
      @sandu: mare dreptate ai. daca ai stii cati oameni (chiar, ii pot oare numi asa?:)) m-au intrebat ce e ba afumatura asta/ lacul asta de unghii cand le-am servit laphroaig sau tomintoul.

    • #135

      hai ca, ca sa zic asa, e o painica de mancat acilishea. 20 de eur a fost pus asa, sa fie mai usor de redactat, dar uite ca lenesul mai mult alearga. si, da,: scumpul mai mult pagubeste.

      din nefericire, am ajus sa fiu oarecum expert in baut(uri). beau destul de des (zilnic) si mult (nu divulg). cunosc mult prea multe bauturi si moduri de consum (simplu sau mixate).

      priveste aici: o diferenta de fix 2.31 ori in favoarea unei bauturi mult mai fine, peste care a trecut timpul, la propriu. Parerea mea e ca este un entry-level pentru orice bautor care trece de la social la profesional (lucru pe care eu nu il incurajez). Sau, poate, astea.

      ai perfecta dreptate, single malt-ul e bun, dar pana la urma si blended-ul e bun. cum ziceam mai devreme, dar baga tu in google johnnie walker green lablel, see for yourself…

  54. #136

    Se pare ca nu au postat vasluienii!

    Eu consum cu moderatie cate o cinzeaca de jager sau wiborowa… la salariu se mai ia standard vodka.

  55. #137

    Nu da banii pe betii! Ia o bita la copii!

  56. VIVA LA PALINCA!

  57. #139

    Bere:Krusovice(gasesc din ce in ce mai rar, foarte aromata), Heineken(cand nu gasesc prima), Timisoreana/Ursus(cand e vorba de volum la gratar si altele)
    Vin:Nu ma omor, acum niste ani imi placea Lacrima lu Ovidel, dar dupa ce am baut si mi s-a facut rau am lasat-o moarta.
    Whisky:Speyburn(descoperit accidental in zona libera din Constangeles) respectiv orice e scotch si nu se cheama Teachers, de preferinta lasat in congelator o zi, nu-mi place sa pun gheata sau cola.
    Vodka:Nemiroff,Gray Goose. Nu vad o mare diferenta in afara de pret.
    Tequila:Olmeca fara alte nebunii in ea, sticla albastra nu mai stiu cum i se spunea.

  58. #140

    bere: oyster stout, guinness si daca e de consum atunci prefer timisoreana
    cidru: productie proprie
    vin : printre cele mai bune vinuri rosii la preturi decente a fost Enira 2007. inca mai am o sticla. altfel prefer vinurile de la DaVino, Iacob mai exact. merge si Cricova dar rose. albe nu prea beau dar pot sa spun ca cel mai bun ever a fost la o degustare de la Recas, un Solo Quinta cu feteasca neagra vinificata in alb. nebunie.
    whisky: beau foarte rar tarie, dar atunci e single malt. preferabil ceva afumat.
    palinca: am avut bunici din ardeal. bunicul meu avea palincie. culegeam in fiecare vara cateva mii de miliarde de milioane de prune. a fost fun dar sa zicem ca palinca nu e printre bauturile preferate. betia cu palinca nu e fun.

    • #141

      M-ai facut curios cu cidru productie proprie…ceva detalii?

    • +1 la intrebarea de mai sus – am cautat si eu cum sa face dar am gasit de la suc de mere la tuica de mere… si pun pariu ca din niciuna nu iese cidru.

    • #143

      am luat de pe fabricadebere.ro un kit. o semiporcarie dar am folosit de acolo drojdia. damigeana de 50 lt. am facut cu storcatorul de fructe fo 20 si ceva de litri de suc de mere. mere din livada proprie.
      in rest am respectat reteta de pe site-ul alora. am facut si o damigeana cu concentratul de mere pe care l-am luat de la ei (am luat 2 kit-uri). dupa perioada de fierbere l-am tras in sticle de 1 lt de la metro cu dop din ala ca la sticlele de grolsch. faza aia de la final cand zice sa pui cateva grame de zahar inainte sa pui in sticle e pentru carbonatare. anyway, dupa fo 15 zile de stat in sticla am baut prima sticla si e foarte misto. nu e dulce cum sunt porcariile alea de strongbow sau somersby si e acidulat cat trebuie. e un cidru de la heineken prin carefour care e cam ce am facut eu. relativ simplu si de incercat.
      ce am facut cu concentratul lor a iesit o mare varza. probabil trebuia sa pun mult prea mult zahar ca sa iasa ceva dar nu prea ma incanta ideea.

  59. #144

    Sunt curios daca a fost careva din bautorii de whiskey de mai sus la whiskey fest:)

  60. Stroh 80. Nu există nimic mai bun.

  61. #147

    Ati rupt google in 2 azi. Zici ca-i curtea de la Versailles aici. Numa gaturi fine.

  62. Bere : Brewdog Punk IPA

    Vin: nu beau

    Whiskey :Talisker

  63. #150

    Nu prea mai beau decât foarte rar. Aveam o perioadă când beam câte un no 7 pe sămbătă. Pe urmă am trecut pe scotch chivas 12 care nu mi-a plăcut (pur și simplu nu se dă băut) și beau tot no 7 când se ivește ocazia. No 7, din punctul meu de vedere, e ce trebuie, chiar dacă nu e scotch veritabil. Bere beau doar Carlsberg la 33. Vin nu beau.

  64. Fiind moldovean la origini incerc de fel sa beau bauturi facute in casa(si aici ma refer la o visinata,afinata,cornata facuta cu o tuica buna sau un vin de butuc).
    In functie de anturaj si spatiul unde beau prefer berea nefiltrata(Paulaner mi se pare o bere buna), un vin bun de la Cramele Averesti(e aici mai aproape de originel moldovene si e foarte bun) – probabil ati auzit de Busuioaca de Bohotin(cea de HUSI) sau de o Zghiara de Husi.
    Ca si tarie imi place Jackul si nimic altceva, poate doar un Alexandrion de 7 stele sau o metaxa de 12. Iar restul prostiilor… lichior.. aperitive.. cocktailuri sunt pentru femei. Dar gusturile nu se discuta.

  65. iti voi recomanda doar vin: Rosu de Petro Vaselo ( 36-40 ron sticla), Ingeri din Micul Paris ( Nu pot lasa deoparte chardonnayul chiar de e alb, iar Feteasca Neagra e intr-un fel – 40-70 ron sticla, depinde pe unde le gasesti).. Domeniile Urlati – editie speciala Feteasca Neagra, Shiraz – de la noi la Halewood dar nu sunt singurii cu shiraz bun.. si deocamdata atat.. Incearca cat mai multe.. pana la urma..;)

  66. Bere: IPA (Brewdog, Vedett, chiar si Brand), Lager (doar Amstel) si foarte rar bere cu aroma de tequila (de la Lidl)
    Vin beau rar, dar cand beau prefer un rosu sec (Bordeaux) sau alb dulce (gewurztraminer) iar spumant Cremant d’Alsace (mai bun decat multe “sampanii”)
    Chestii mai tari nu prea beau, deci nici pretentii nu am. Poate foarte rar niste Jager sau palinca de casa.

    Pentru haterii care o sa sara cu “ati rupt google in 2”, “gaturi fine” si alte alea, o sticla de Bordeaux 2014 sau 2015 e 6-7 euro.

    Cand vin in Romania beau Ursus

  67. #154

    Bere:
    de volum: EFES (cel adus din Turcia, nu din Moldova), Krusovice (blonda si bruna), Holsten Weizen bruna
    de ocazie: Oyster Stout, Guiness (in special cel draft, servit in cateva pub-uri din oras), London Pride, toata varietatea de la Schneider (inclusiv Tap 5 si Tap 6, dar din astea nu mai mult de 2);

    Vin: daca gasesc de casa e bine; cel din comert beau rar si nu ma pricep, asa ca le iau la intamplare si rar repet alegerea; ultimul vin potrivit a fost un Burgund demidulce, ultima deceptie – JP Chenet;

    Coniac: Kvint sau Calarasi, cele de 5 ani (e ok si cel de 3, dar e mai putin aromat; in schimb nu deosebesc cel de 5 cu cele de peste 5 ani);

    Vodka: Russkii Standart

    Alte bauturi foarte rar, desi de cand s-a racit vremea mi se face pofta de un Jager ca un digestiv.

  68. no, ni ca viu si io.
    Am acasa cateva sticle de blend ieftine. Gen JW rosu si nu mai stiu ce. De vreo 5-6 ani, ramase de pe la petreceri. Sub Jamesonu de 5 nu prea mai intra uischiul. Avand in vedere ca in Ro particip la dezgustari de uischi nu prea imi mai iau acasa.
    bere: De baut acasa Hainken. Mi-a zis un amic ca e cam cea mai bine facuta din Ro, deci beau d-aia.
    vin: foarte rar. Recomand sa mergeti la expozitia aia de targuri de se face la Romexpo. Nu e cea mai mare, dar te mai lovesti de cate un vin romanesc suprinzator de bun

    Aici: bere. Fiind in zona bag Altbier. Bunutza, gust de bacon asa 🙂
    si weisse. Gasit in Koln o bere senzatieSonnen Hopfen.
    nu prea ma incanta alea belgiene. Mi se par beri de pedofili.

    In rest..ce pica

  69. #156

    Incercati Zetea! E romanesc

  70. #157

    Bai, eu unul in afara de lapte de iapa fermentat, beau asa ceva:
    www.vinecologic.ro/symposion-feteasca-neagra.php
    Asta e chiar un vin care-mi place. Altfel, vara, dupa fiecare concediu imi aduc din Grecia cite 5-6 sticle de asa ceva: www.bibliachora.gr/wine/view/%CE%95%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%82. Imi place chiar mai mult decit primul. La noi se gaseste doar varianta alb sau rose. Eu unul nu pot sa beau nici alb, nici rose, ca cam ustura stomacul dupa aia. Am intrebat de ce nu aduc si rosu si au ridicat din umeri.
    Bine, beau e un fel de-a spune, pentru ca beau foarte rar.
    Bere, doar daca ma intilnesc cu prietenii. Acasa foarte rar. Prefer nefiltrata.
    Taria mai deloc. Rar cite un paharel de palinca. Si whisky, si coniac, ce am prin casa. Dar foarte rar.
    Dar nu asta vroiam sa zic. Vroiam sa va spun cam ce se bea pe vremea mea (prin ’89 si pina atunci, hai sa zicem si ’90 – 96)
    Vin: corabioara la 18 lei litru de la murfatlar. Rar, cite un Carmel. Se gasea in magazinele de “delicatese” pe vremea lui Ceausescu.
    Bere: era atit de proasta pina in ’89, ca preferam vinul. Dupa ’90, una din cele mai bune beri pe care le-am baut a fost Dreher.
    Taria: mai dupa ’90. Incepand cu Saniuta si terminand cu o vodca vietnameza numita NEP. Nu vreti sa stiti… Gin romanesc, era unul care se numea St Peterburg Gin (ca vodca), si mai era unul, Bartenders parca. Cind un prieten din Constanta mi-a adus o sticla de Wembley, bai, am zis ca-i Beefeater. Il tineam pentru musafiri. Bine, pe urma cind am descoperit Beefeaterul adevarat si mai ale Bombay Saphire am vazut cam ce inseamna gin.
    In rest am cam de topate in casa. Dar de baut nu beau.

  71. #158

    Cred ca sunt deja membrii pentru infiintarea unei asociatii AA.

  72. #159

    Sunt niste magazine cu specific slav prin Bucuresti – Berezka se numesc. Au vin moldovenesc acolo, pe cei de la MigdalP. Au un vin foarte smecher, mai ales vinul alb migdalat. E vreo 15 lei #calasaraci, dar e mult peste orice vin de pana in 50 de lei

  73. #160

    Vermut, cidru de casa, tokai.
    Jack Daniels.

  74. #161

    Alcoolicilor, mi-ati facut pofta! 😀
    Tarie: Palinca de Bihor (facuta in ograda proprie)
    Vin: alb – Feteasca Regala (Cramele Minis, Recas), rosu (tot din ograda mea – inca n-am gasit (nici n-am cautat) unul din comert care sa-mi placa)
    Bere: de obicei nefiltrata, dar beau cu placere Ciucas, Neumarkt si Harghita (imi aduce un prieten din Targu Mures pentru ca e mai locala)
    Vin spumant: Zarea Demisec ( Crystal Colection) si Prosecco

  75. #162

    Bre, da’ ce finețuri consumați! Io, când e vorba de tărie mă delectez cu o horincă pe care mi-o trimite un pretin de la Maramu’, iar vinuri… roșu – Fetească Neagră de la Casa Panciu și alb beau un cupaj de la o cramă din Cotești din Sauvignon Blanc cu Fetească Albă de șade mâța-n coor!

  76. #164

    Hai sa vin cu niste buget studentesc sa stric toata sandramaua.
    Bere: guiness, trapiste, heineken, straopramen. Am gustat de curand Guiness la mama lui la draft si mi-a resetat gustul definitiv. Wow!!!
    Vin: radeti cat vreti, kaufland are un roze dulce la 10 lei, California. Numa’ bun de Sangria facuta in casa.
    Altele: vodka, tequila, bailey’s, presupunand ca e ultimul an de facultate si lumea iese chitita sa se imbete, cam ce pica la mana. Ultima oara bausem ceva cidru combinat cu un shot albastru cu 15% alcool care se vinde la eprubeta in supermarket.

  77. #165

    Inainte sa ma las complet de bautura (eram social-drinker) beam cu placere in oras:

    1. Lambrusco Rose ~ 80 lei/ sticla
    2. Hugo ~ 15 lei/ paharul
    3. Bere St Miguel ~ 12lei/ 0.33 (in strainatate, in special Spania e foarte ieftina)
    4. Jegermeister (doar daca se comanda la masa o sticla intreaga, in rest shoturile sunt lungite cu apa)
    5. Rom alb (daca ieseam la club) ~180 lei + 4 cola 🙂
    6. Busuioaca de Bohotin (de obicei primita cadou, nu pot sa dau preturi)

    De cand nu mai consum alcool, la iesirile in oras beau Ursus Cooler fara alcool sau St.Miguel fara alcool (gasesc rar).

    Singurul regret de cand nu mai beau alcool e ca nu am apucat sa beau cidru. “Trendul” cu Strongbow a aparut la noi cam de 2-3 ani si nu l-am mai prins. Am pierdut ceva?

  78. #167

    In anul 2016, Londra, Anglia, palinca la putere :)))

  79. #168

    Palinca. Adica alcool de pruna, tinut la beci minim 10 ani, in butoi de dud. Fara figuri si trolaje.
    DAB.
    Cind apuc (din paste-n craciun) sa trec prin Miercurea-Ciuc sau Odorhei, o bere locala, Harghiteana. Nu-s specialist/cunoscator/whatever, da’ asta e o bere de senzatie, bate lejer 95% din ce e prin comert.

    • #169

      intotdeauna berile locale sunt senzationale. se fac ins erie mica si sunt proaspete.

    • #170

      Mai exista Harghiteana? Ca daca e vorba de Harghita…e facuta de Heineken. Sau poate zici de Csiki sor?

    • #171

      Csiki Sor se gaseste si in Obor. E sus in hala un magazin care vinde paine, branzeturi si mezeluri din Secuime.

    • #172

      CSIKI SOR se gaseste in mai multe locuri prin Bucuresti…baruri si bacanii

  80. #173

    Coniac de casa. Cel de pravalie e cam scumput.
    Riesling de Jidvei (sec, alb) cu apa minerala (adica, sprit)
    Bere (rar): Becks!

  81. #174

    Eu beau constant bere nefiltrata, am fabrica de bere in cartier iau direct de la sursa. Hophead Breweries, Cluj-Napoca.

  82. #175

    Cel mai bun vin l-am baut in Corfu, la Makrades, un sat pierdut pe acolo. Avea un nene magazin cu de toate din masline, inclusiv dulceata de masline, bleah. Am dat skip direct la vin si am luat doua sticle de ceva rosu. Ce pusese mosu in posirca aia nu stiu, dar a fost bun de tot. Vreo doua zile m-am tot gandit sa mai fac drumul pana acolo si ce sa vezi, cand am ajuns avea inchis. Pretul a fost fix 3 euro sticla. Poate ca grecul ala stie secretul lui Bacchus, ca la 3 euro trebuie sa fie vreun secret.

  83. #176

    Vin si eu cam tarziu :
    Bere imi place cea belgiana ( Leffe blonda,Delerium cam toata gama in afara de nocturnum care mereu imi provoaca durere de cap,Rochefort ( 10 evident 😀 ) Chimay blue,trubadour ( magma si obscura ).Britanice fullers Golden pride ( o bere dementiala de 8,5 grade cu un gust bun din acceiasi gama ar merge si 1845 si cate mai au editii speciale aniversare dar nu se gasesc la noi si sunt scumpe) gama Thornbridge ( sank-petersburg una din cele mai bune beri care le-am baut,ar mai fi si cocoa thornbridge ( gust de cioco cu 7 grade 😀 e bestiala ).Germane ( paulaner nefiltrata,scheinder tap 5 ( nefiltrata are 8 grade si un gust futere recomand din toata inima.Romanesti bergenbier ale ( au dat lovitura ) zaganu ( bruna si varianta ipa ) nemteana nefiltrata,silva bruna.
    Vin rosu ( segarcea ,tohani,cricova) de o bucata de vreme au inceput sa imi placa vinul rose ( maiastru,vinul cavalerului,segarcea ) si de tara capsuna sau ce prind in general sa fie sec/demisec.
    La tarii alexandrion de 5/7 stele sau zarea,captain morgan,toate in combinatie cu cola..la whiseky chiar nu ma pricep ( ce am baut jack,johhny red si black ..am baut si blue ( 30 de euro 50 ml .. 🙁 dupa 5 beri si o sticla de vin…nu mai stiam ce cumpar ).

  84. #177

    Bere de volum, Becks și Mythos
    Rar de tot vin sec
    De savurat, cate un cognac în funcție de buget sau ce am primit 🙂 dar fără “spirtosenii”
    Foarte rar gin cu tonic și vodka cu suc de portocale.

  85. #178

    La asa subiect, toata lumea isi da cu parerea, iaca hop si eu. De ani de zile sunt fidel lui Tullamore Dew si imi fac singur bere in casa. Vin am baut si eu Tohan pana am avut o experienta de genul celei relatate de tine si am renuntat la vinul romanesc. Apoi, printr-o conjunctura, am baut un Beciul Domnesc Pinot Noir si am redescoperit gustul vinului romanesc. Ironia sortii, nici macar nu eram in Romania, dar patronul firmei la care lucram era indragostit de cateva vinuri de la Vincon. Si tot la el am baut Jad, vinarsul lor 28 de ani, care este genial. Dar, evident, nu si-l permite oricine (in Romania mai ales).

  86. #179

    Vinuri – doar rosii … albele nu sunt de interes pt mine.
    Cricova – cabernet 2011 Prestige ( restul sunt comune-doar gama prestige e interesanta)
    Alion – cel mai misto vin baut de mine pana acum
    Renatus – cupaj belea
    Mai sunt vreo 20-30 de vinuri misto pe care le-am incercat si le-as bea oricand

    Coniac – mai rar…
    Jad XO
    Chateau de Laubaude XO