vedete-vine

Cred că e a nuștiucâta oară când scriu asta. Desigur, și acum, vedetele de carton apărute în ultimii ani vor strâmba delicat din nas, Fugi băi, ce știi tu, pe youtube e viitorul, pe Vine, pe facebook etc.

Twitter închide Vine. Simplu. Nu se vor mai ocupa de site și de aplicație.

Gândiți-vă la toți oamenii aceia care puneau filme la greu. Milioane de afișări. Care dispar dintr-odată. Puf. Desigur, pot să își descarce filmele și să le urce unde vor ei, nu-i așa?

Câtă muncă de promvare pe internet, pe rețele sociale, ca să îți promovezi canalul tău de Vine, să devii mare și cunoscut. Care muncă s-a dus fix pe …apa sâmbetei. În loc ca acea muncă să fie pentru a-ți promova propria-ți muncă, propriul loc, AL TĂU, locul unde doar tu decizi ce se întâmplă și când tragi taraba, locul spre care se îndreaptă traficul și atenția publicitarilor, ghici ce. Alții îți închid taraba pentru tine.

Lasă, că se mută pe youtube, că acolo sunt minorii. Mă pufnește râsul de fiecare dată când îmi aduc aminte de mesajele lăsate de o cretinuță de 30 de ani la un clip propriu Și ce ați făcut la capacitate?? definindu-și singură targetul și valoarea.

Mergeți pe youtube. Până când veți deranja pe cineva, cum am făcut eu, și vi se va închide contul, fără drept de apel. Și încă o dată, muncă degeaba, într-un mediu închis, din care, dacă ești scos, ești al nimănui și nimeni nu știe de tine.

Învățați-vă să vă țineți conținutul pe siturile voastre. Nu lăsați munca voastră, rezultatele ei, să depindă de bunăvoința unui indian de la butoanele vreunul gigant media.

Și chiar dacă, netalentați fiind, așa cum sunteți majoritatea, vă pocnește nevoia de a face vlog, țineți-vă clipurile la voi pe site. Promovați-vă situl vostru, nu contul de youtube sau facebook. E o diferență între a înlocui hostingul unor clipuri și a lua munca de la zero.

Și, oricum, sunteți netalentați și nu aveți nimic de spus. Peste un an, când veți realiza că trebuie să deveniți vedete de…nu știu, snapchat, pentru că pe video s-a închis, veți avea în continuare, platforma voastră. Pe care nu v-o poate închide nimeni.

Oricât de netalentați ați fi.