Știți, probabil, că eu nu mai posed cablu TV. Nu din vreun hipsterism erotic, gen ah, let me smell my own farts, eu sunt mai bun decât voi, ci fiindcă mi se părea absurd să dau 60 lei lunar pe un serviciu pe care nu îl folosesc.

Recunosc sincer, eram un pic stresat

când am luat decizia asta. Luasem în camera copiilor un televizor frumușel, aveam cablu tv practic de o viață, obișnuit să huruie tot timpul ceva în fundal, dintr-o dată să rămâi fără nimic din toate astea, uh, spooky.

După care, am realizat că de fapt totul se schimbase în bine, eram la fel, dar nu mai aveam zgomotul acela continuu.
În primul rând, viața de familie s-a îmbunătățit simțitor. Acum seara, în loc să căscăm ochii în gol, prostatici, uitându-ne întotdeauna la ceva stupid, întrerupt de reclame, schimbă canalul când sunt reclame, uită la ce te uitai, butonează din nou și asta vreo 3-4 ore, după care somn de voie, stăm împreună, citim, jucăm chestii gen nu te supăra frate sau alte chestii, inclusiv minunatul joc de inteligență și spirit numit table, ne jucăm cu copiii, desenăm, chestii pe care altfel le înlocuiam cu, da, ați ghicit, televiziune.

Știri?

Mai conectat la știri decât mine e greu să fii. Iar de la televizor nu îmi iau știrile, pentru că gunoaie gen realitatea nu funcționau pe televizorul meu nici atunci, nici acum. În schimb, am pe internet știrile selectate de mine, din sursele selectate de mine, nu mai am nevoie de mizeriile senzaționaliste traduse de postaci prost plătiți, de la televiziuni de joasă speță.

Filme?

Să fim serioși, doar nu o să stau un an să aștept să văd un film pe tv, eventual HBO. Conform legii, am voie să descarc spre vizionare orice film de pe torente. Am conturi VIP pe toate marile trackere din rromânia. Văd filme, uneori și zero day. Nu am avut nevoie, pentru început, decât de un cablu HDMI, cu care legam iMacul la televizor. După aceea am trecut la un HDD extern Toshiba, foarte miștocuș. Acum intenționez să îmi fac cadou de crăciun mediaplayerul ăsta, legat în rețea și la televizor, orice film am îl pasez pe mediaplayer și cam aia e.

Desene animate pentru copii?

No problemo. Am găsit un pack de 120 GB de desene dublate în română. Toate prostioarele, tinkerbel, tom și jerry, Maria Mirabela, exact cu ce aș fi vrut să hrănesc mintea copiilor mei. Puse toate pe bătrânul HDD extern, băgate în USB-ul televizorului, zdrăngăne acolo ca știrile de pe realitatea din timpurile vechi.

Doar că acum nu zdrăngăne gunoaie, ci picături din copilăria fiecăruia dini noi.
Așa că da, puteți renunța la cablu. Conținutul de pe internet e mult, e variat și e ușor accesibil. Televiziunea, în felul săau actual, se îndreaptă spre o binemeritată odihnă veșnică.
Ajutați-o să meargă mai repede.

Asta dacă nu vă e suficient motivul cu RDS și Discovery :mgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.