Sunt un tip foarte deschis la minte. Cel puțin așa cred eu. Nu, nu m-am născut așa, în niciun caz, m-am autoeducat de-a lungul anilor, în multe probleme așa zis spinoase, iar acest proces nu s-a încheiat nici în acest moment, consider că educația este și trebuie să fie un proces continuu, culminată cu ultimul proces de învățare posibil. Atunci când înveți să mori.

Cumva, privind viața și compatrioții mei prin acești ochelari ai învățării, sunt luat ușor prin surprindere de fiecare dată când mă lovesc de concepte autarhice de grup închis pe care nici nu le realizează.

De exemplu, de fiecare dată când mi s-a născut câte una din fete, comentariile majorității au fost Pfiu, ce frumoasă e, ce bine că nu seamănă cu tine, trebuie să îți iei pușcă. Crezând că, cumva, în vreun fel, eu mă voi simți foarte bine că de acum trebuie să păzesc inocența copiilor mei cu pușca. Trecem peste aia cu Vaaaai, ce frumoasă e, toți copiii mici sunt urâți cu spume și noi știm asta, înțelegem politețea și o apreciem, dar cam atât.

Există astfel de tendințe peste tot în lume, cele mai tari meme pe tema asta sunt în US făcute, dar acolo tendințele se leagă de a nu-i face rău copilului. Da, am armă, da, nu mi-e frică de pușcărie, dacă îi faci rău fetei mele.

Problema e că la noi, toate glumițele astea se leagă de sex. hue hue hue, ai nevoie de armă. Cumva, denotă o mentalitate de om al cavernelor și o lipsă de cultură masivă. Nemaivorbind de evidenta lipsă de considerație față de altă ființă umană, cu aceleași nevoi și drepturi ca și emitentul elucubrației.

Oamenilor, taților de fete, copilul vostru este om. Acest om, la un moment dat, va începe să simtă nevoia și impulsul sexual. Grija voastră față de asta ar trebui să fie exclusiv educațională. Să îi explicați ce simte și că nu are de ce să se sperie de valurile de hormoni ce îi năpădesc brusc corpul. Să îi fiți prieten și să îi creați premisele pentru o relație în care ea să vină la voi să vă povestească atunci când suferă, nu să fugă de voi, pentru că sunteți niște tolomaci care au impresia că rolul lor în viață este să ofere pe tavă virginitatea fiică-sii viitorului soț, pentru că așa își încununează viața și rolul său în univers. Și vecinii o să îl aplaude, eventual va pune cearceaful cu sânge, de la dezvirginarea fiică-sii, în ramă, să vadă lumea.

Fiți părinți adevărați. Învățați-vă fetele să fie puternice, să se apere, să devină oameni valoroși, nu gospodine proaste evaluate pe baza prezenței himenului la cununia religioasă. Învățați-vă fetele că sunteți primul la care trebuie să fugă când le e greu sau când au fost rănite (și atunci, da, acea armă va fi binevenită, deși recomand un baston telescopic, e al dracului de dureros). Acceptați-vă limitele și umanitatea, înțelegeți că, deși ați participat la aducerea pe lume a unui om, asta nu vă dă drept de posesie asupra lui, ci doar de educație, de prietenie, de iubire. Lucrurile astea vă împlinesc în viață, nu prostiile băgate de religie și societate în căpățânile voastre goale, pentru că au găsit loc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.