M-am gândit, în ultima perioadă, la o idee care mi se pare chiar utilă pentru toți tații din românia care stau cu copchiii lor acasă, NESUPRAVEGHEAȚI DE DOAMNE, duamne păzește.

E plin internetul de situri cu haleu. Tot felul de figuri, carne de panda în sos din lacrimi de sturz virgin, creme brulee din flori de Puya raimondii, doar vinuri moldovenești și bere artizanală, băută dintre buci neatinse de carne sau de razele soarelui.

Ori eu aș vrea să le arăt bărbaților că se poate să faci și mâncare rapidă și simplă, vreau să le arăt cum se face o omletă minunată, care poate nu arată cu cine știe ce fason, dar copiii o mănâncă instant, cum se face o salată de aia de roșii ca la Teleorman, poate cum freci o maioneză rapidă sau niște vinete ori icre.

Și, pentru asta, am dat o gălăgie de bani ca să iau dreptul de utilizare al domeniului tatigateste.ro (nu are nimic pe el, momentan, nu lucrez în sfântul post al paștelui) și, în cel mai scurt timp posibil, încep să îmi pun operele. Nu, nu vor fi filme șmecheroase, ci editări rapide, poze făcute de mine (adică destul de slabe), dar conținutul va fi dumnezeu. Sper, poate pe săptămâna viitoare, să am ceva brut de arătat.

Azi pun mâncarea copilăriei noastre, a tuturor, pâinea cu untură, dar ușor altfel.

AȘa că mergeți și luați, în primul rând, un borcan cu carne la garniță, cum o denumesc băieții, mai nou. Din gama lapte la butelcă, bulgărași tihniți și alte mizerii marketarde.

Se pune carnea împreună cu untura din din butelca tihnită de garniță într-un mixer.

Se mixează cât de mult se poate. Ăsta e un mixer de-ale soacră-mii, nu e chiar cel mai șmecher și puterea e destul de mică. Dar iese decent. Nu uitați să puneți sare, după gust, în amestec.

După care se prăjește niște franzelă deasupra flăcării, așa cum făceam când eram mici.

Rumeniți frumos, pe toate părțile.

Se întinde pe pâinea fierbincioară și se mănâncă. Funcție de gust, puteți pune solzișori de ceapă deasupra, niște sare, poate niște boia sau puteți freca pâinea prăjită cu o jumătate de cățel de usturoi, până prinde aroma.

Se stinge cu niște Moet, 12yo, că altfel nu merge bine pe gât în jos.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.