Arta demult pierdută a ochiului perfect făcut, cu crustă ușor crocantă. Neapărat în olio di oliva, pentru sublinierea gustului. Tartele de cartof sunt o adaugire normala la acest minunat dish matinal, pentru completitudinea uvulară a gustului

Enjoy.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

23 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Prea unse?

  2. #2

    Arata bine, copiii tai sunt privilegiati, tatal meu e mandru ca a invatat la peste 60 de ani sa fiarba un ou.

    Cand fac oua ochiuri ca sa nu ard albusul dar sa fie gatit galbenusul adaug spre final putina apa si pun capacul.

    • #3

      „ca sa nu ard albusul dar sa fie gatit galbenusul”

      invers, nu?

    • #4

      Nu.

    • “ca sa nu ard albusul dar sa fie gatit galbenusul”
      ar trebui sa dai focul mai incet. Albusul are o temperatura de coagulare mai mare decat a galbenusului, dar fiind primul lovit de caldura se face mai repede.

      sau sa pui apa si sa pui capac, ca profanii care suntem

      sau sa iti bagi pl si sa prajesti putin albusu ala ca e mai gustos

  3. #6

    Ador tot ce este uvular

  4. Ma bag si eu “ca musca in ou”..
    Neaparat ceva branzica sau cascaval. Piper. Salata de rosii cu ardei si ceapa rosie.
    Paine.
    Pofta buna!

  5. #11

    Duminica, ca aia e singura zi in care ma trezesc cand vreau, imi fac micul dejun preferat.

    Doua oua ochiuri, prajite in unt, cu sare si piper pe ele si paine prajita. Si cafea. Atat.

    Deja stiu sa setez plita sa nu mai fie nevoie sa le supraveghez: pornesc plita, o setez la 2 minute, pun tigaia, arunc in ea cubul de unt, ouale, torn o lingurita de apa si pun capacul.

  6. #12

    Pentru ouă sunt un fel de bărcuțe din silicon pe care le pui in apă fiartă dupa ce ai spart oul in ele. La tarte folosesc aparatul de grofe de la Lidl. Ies farfurii de Instagram de de fiecare dată cu jucăriile astea două.

  7. mie-mi fac cu ochiul snițelele alea pariziene

    • #14

      parizeriene*
      ps: pe unde umbli, nea Big0ne, ca ti-am simtit lipsa p-aci?

  8. #15

    Eu unu’ bag ochiurile numa’ in untura de porc, gustul ala e ge-ni-al! 🙂

  9. #16

    mi s-a miscat piatra la fiere numai cand am vazut poza.

  10. #17

    Marginea aia arsa asa putin de la ou e dumnezeu singurul punct in minus la ouale facute asa e ca stropesc peste tot, sau ai ceva secret pentru asta?
    Eu m-am reprofilat pe tigaie de fonta, incinsa pana e ca iadu si apoi aruncat ouale. Nu trebuie ulei, se desprind singure cand sunt gata si ies perfect…. dar lipseste marginea aia.

    • #18

      Lipseste marginea pentru ca nu pui ulei.

    • #19

      daca nu pui ulei, macar unge cu un servetel cu ulei/grasime. daca le faci in tigaie, in PUTIN ulei de masline, nu are ce sa stropeasca.

    • #20

      Pe masura ce gatesti se va asezona si marginea. Important e sa nu o speli cu sarma.

  11. #21

    aia sunt chiar toci/tocinei sau o imitatie palida?