Așa cum previzionam, Klaus nu a propus-o pe marioneta lui Mazăre de la Constanța. Nu a spus din ce motive, oricum motivele sunt irelevante, cât timp a făcut-o.

Care ar fi scenariul următor, conform declarațiilor lui Dragnea?
PSD nu mai propune alt premier și îl suspendă pe Iohannis pentru încălcarea constituției. Nu contează exact, oricum e vorba de vot în parlament, unde au majoritate. După care urmează un referendum, unde se votează dacă Iohannis e out sau nu. Și mai vedem după.

Well, ar mai fi niște chestii de spus.
Că dacă faci referendum în februarie, șansele de a veni lumea la vot sunt spre zero, trecând peste faptul că susținătorii lui KWJ nu vor veni la vot oricum. Pe de altă parte, după țeapa ce și-au luat-o cu băsescu, PSD-iștii au modificat legea referendumului și acum e necesară doar prezența a 30% din populația înscrisă. Punct în plus pro PSD, se poate vota oriunde, deci va fi distractiv cum se vor plimba autobuzele de votanți și cum vor învia morții teleormanezi. DIn nou.

Partea proastă este că, în caz de suspendare, ajunge președinte mizerabilul de Tăriceanu. Partea și mai proastă e că, în numele interesului național, PSD poate prelungi termenul alegerilor, dacă trece referendumul, până se plictisește, pe motiv de siguranță națională, stabilitate etc. Și Tăriceanu va fi președinte în timpul ăsta. Și președintele e singurul care decide numirile în justiție… ȘI uite-așa, președintele unui partdi fantomă, un gunoi, ajunge cel mai puternic om în stat fără a avea niciun fel de susținere din partea votanților.

Partea bună e că…de fapt, nu, nu e nicio parte bună.