Ieri, măscăriciul planetar de la Casa Albă a anunțat că încalcă înțelegerea cu Iranul și că va impune din nou sancțiunile USA asupra lor și asupra oricărui stat sau entitate care nu le respectă.

Iar gângavii aplaudă. Ce om, ce realizări.
Ce cretini. UE a anunțat că va respecta, în bloc, înțelegerea și are reacții complet contrare.

Nu este “acceptabil” ca Statele Unite să se plaseze în poziția de “jandarm economic al planetei”, a afirmat miercuri francez al Economiei, Bruno Le Maire, la postul de radio France Culture, după decizia lui Donald Trump de a restabili sancțiunile împotriva Iranului, scrie AFP.

Anunțând această decizie, Trump a precizat că întreprinderile străine vor avea între trei și șase luni pentru “a ieși” din Iran înainte de a fi la rândul lor afectate de măsuri punitive care să le bareze accesul la piețele americane.

Pentru că, de fapt, aici e problema. Că așa zisele sancțiuni sunt doar ale SUA și nu le susține nimeni, în afară de Israel și teroriștii din Arabia Saudită.

Și totul doar pentru a crește prețul petrolului, scoțând din joc pe cel de-al 4 lea producător mondial, ca să facă loc celui de șist, produs de americani.

Focile aplaudă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.