Citeam chestia asta la Vali pe twitter, știam de faza cu mita la polițiști, nu știam că e în campanie Lidl, nu urmăresc subiecte de genul. Poate nu știați că e sora lui Iosif Buble, cel care a devenit celebru pentru că a avut o relatie cu pesedista Diana Tușă, cu care s-a și căsătorit și care, drept răsplată pentru că a făcut-o femeie cinstită, la casa ei, i-a oferit sute de mii de euro ca să slăvească PSD pe gunoiul de site numit știri pe surse și în așa zisele sondaje de opinie.

Anyway, m-am pornit pe altă pantă și am uitat, de fapt, despre ce voiam să scriu. Vali se miră cum de Lidl îi dă campanii unei vedete coruptă moral, care nu ar trebui să apară în spațiul public sau să reprezinte imaginea unei companii, cu asemenea bagaj în spate. Deși știm amândoi că o pisicută de la agenția Lidl cunoaște o altă pisicuță de la agenția de talente și decid că Hai fată, ne onorează Lidia Buble campania, o cunosc eu, e fată bună. Eventual cu rebate de 50%. Sau credeți că atunci când Coca Cola îl alegea pe Ilie Bivol ca vector de imagine, și-a pus vreo secundă problema pentru ce e vestit?

Ideea este că noi suntem, ca întreg, un popor căruia îi lipsește cultura etică. Sau care, poate, a avut-o, dacă își mai aduce aminte cineva de Mona Muscă, și s-a atrofiat.
Într-o țară civilizată, niște gunoaie ca Piedone, Cerecheș, primarii din Jilava și Măgurele, pușcăriași și pușcăriabili, nu ar fi fost aleși de nimeni în funcții publice. Niciun partid nu ar fi riscat să îi aducă în rândurile lor, toți s-ar fi dezis de ei. Pentru că alegătorii de acolo au fibra morală de a refuza ca pușcăriașii, infractorii, suspecții să ajungă în poziția de a alege sau a fi aleși.

În schimb, în românia, cultura furtului, a șmenului, a admirației față de hoț, e atât de bine înrădăcinată încât nimănui nu îi pasă de ce a făcut respectivul. S-a descurcat, bine a făcut, bravo lui, îl alegem. De asta suntem în gunoi și nu se va schimba nimic, pentru că avem o clasă politică formată din infractori, care declară pompos, când fac câte o mizerie, că ÎȘI ASUMĂ. Iar asumarea înseamnă nimic, pentru că, la vot, fanii infracționalității îi vor vota din nou.

Românii nu caută un lider, nu caută un om politic care să respecte orientarea, dezvoltarea țării și nevoile poporului, ci caută un hoț mai mare ca ei, care să le dea și loc ceva, acolo, orice, numai să simtă că au ciupit și ei.

The end.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.