Mă uitam dimineață la acest clip care este incredibil și nu ar fi trebuit să existe, dar există, pentru că avem așa zis jurnaliști auto, în fapt, niște cocleți pur sânge, fără urmă de respect față de lege sau ceilalți și am realizat o chestie.

Dacă pe micul limax îl lovea cineva din spate, respectivul era vinovat. Nu conta că a oprit pe bada 1 a autostrăzii, conta că legea zice că trebuie să păstrezi distanța față de cel din față. Și aici e problema. În legislația rutieră română sunt niște scăpări, probabil lăsate anumit, scăpări care te fac vinovat fără ca tu să fii, cu adevărat, vinovat.

De exemplu, dacă un auto o ia razna pe drum, tu tragi brusc de volan să te ferești și lovești pe altcineva, ești complet și total vinovat. Simplu. Nu ai cum să îl tragi la răspundere pe cel care te-a făcut să tragi de volan, nici măcar cu filmare sau martori. De asta e și recomandat ca, decât să intri într-un nevinovat, mai bine intri în cel care vrea să intre în tine.

Idioțenia cu formularea lăsat intenționat vagă de la trecerile de pietoni nesemaforizate, care nu specifică suficient de clar că pietonii trebuie să se asigure la traversarea străzii pe trecere, ci o lasă fix la interpretarea agentului constatator. Până și polițiștii cer ca legea să fie clarificată, dar cei ce se ocupă de asta sunt ocupați să reglementeze mersul pe bicicletă la maxim 40 kmph, nu chestii de astea.

Mai sunt, dar nu mi le amintesc acum. Un vid legislativ stupid, lăsat așa pentru a lăsa mână de forță și șpagă poliției.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.