Am permis din 1998 și am fost în foarte multe orașe din românia pe timpul iernii. Ba cu jobul, ba cu vacanța, am fost cam peste tot unde e civilizație, plus Transilvania. Ultima oară am fost la brăila, după viscolul vieții.

Peste tot unde am fost, după deszăpezirea la negru, rămâne asfaltul…negru și cam atât. Doar în bucurești, după deszăpezire rămâne un mucilagiu format din zăpadă și ceva, care este mai alunecos decât gheața și te face să patinezi indiferent de ce cauciucuri ai pe tine.

Bine, în mare, înțeleg de ce. Pentru că spre deosebire de restul orașelor, unde furtul e la nivel decent, în bucurești se fură 1 miliard de euro anual și, ca să iasă schemele, se fac tot felul de experiențe. Pentru cunoscători, se știe că la fântâni, în fața casei pânăiașilor, s-a dat tot cu o substanță de asta de furat de la stat și, dacă intri cu viteză în curbă, cu siguranță aterizezi în fântâni.

Sunt curios, dacă știe cineva, sub promisiunea anonimității (garantat) ce substanță se folosește la degivrare în bucurești și ce firmă o livrează, eventual ce legături are firma respectivă cu PSD.