Câteodată mă gândesc, ajungând la o oarecare tinerețe secundă, la oamenii care mi-au trecut prin viață și i-am numit prieteni și de ce au plecat din viața mea, încercând să mă lămuresc dacă mă conformez normelor, rămânând cu puțini prieteni în preajma mea sau sunt eu special.

Unul din ei, la un moment dat, și-a cumpărat o mașină electrică. Și m-a anunțat că și-a cumpărat-o și a venit cu ea nuștiudince țară. Și, în timp ce povestea, s-a gândit să îmi spună Stai liniștit, că e luată second. Eu, politicos, am răspuns Nu e o problemă. Și nici acum nu înțeleg de ce mi-a zis așa ceva. Cei ce mă cunosc știu că nu am invidii și nu țin la lucruri sau bani, nu îmi pasă de mașini sau alte chestii de fațadă. Dunno.

Un altul, care venea la mine în casă săptămânal, s-a decis, împreună cu nevastă-sa, să aleagă partea cealaltă atunci când m-am despărțit de o ex-a. Deși, de fapt, nu le-a cerut nimeni asta, nu exista nicio parte cealaltă, nu m-am certat cu nimeni, nu am rămas inamici, doar a simțit el că trebuie să ia partea oropsită de soartă. Interesant e că, după câțiva ani, nevastă-sa a decis că e cazul să o ia pe drumuri separate. Nu știu de care parte a fost el.

Alt plecat dintre noi, foarte haios, foarte deschis la party și alcool, era tot timpul cu glumițe despre cum femeia trebuie bătută ca să își știe locul, femeia trebuie bătută în fiecare zi, știe ea de ce și alte tâmpenii care, pe moment, par haioase, când le faci într-o gașcă de băieți dar știi că sunt doar glume exagerate. După care am aflat, complet întâmplător, că nu e deloc glumă și își bătea nevasta, profitând de faptul că femeia nu mai mergea la muncă, pentru că aveau copil mic, născut de vreun an, ceva de genul. Au și divorțat, după câțiva ani, sper că i-a luat totul, nu am mai ținut legătura, am blocat tot.

Anyway, mai sunt, dar sunt deja lucruri prea personale, care nu merită menționate în public. Ce e cert este că, odată cu trecerea timpului, cercul de prieteni se micșorează. Din a cui vină, nici nu mai contează, cert e că se micșorează. Și, după un timp, începe să se micșoreze și prin deces.

Zece negri mititei, din cinci au mai rămas trei, Luca și Matei. Now you.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.