lactate bradet

Periodic revine această problemă. De ce nu se spune în mod public numele firmei/magazinului/companiei care a îmbolnăvit oameni vânzând produse stricate. Azi avem și explicația vădită.

Dimineață la prima oră, Digi24 exulta fericită că s-a găsit bacteria e-coli vinovată de îmbolnăvirea bebelușilor de la spitalul Marie Curie. Autoritățile au învins și și-au făcut treaba, uraa!

După care autoritățile au revenit și au anunțat că, de fapt, ei au testat niște produse de la Brădet, dar aflate în magazine, nu la fabrica, la fabrică au controlat acum o săptămână și nu au găsit nimic în neregulă.

A dat digi și știrea asta, dar ușor mai micuță și într-un colț, nu foarte relevantă.

Ce învățăm de aici? Că practic autoritățile și presa au futut firma respectivă definitiv. Ați mai cumpăra vreodată ceva de la ei? Sigur că nu, nici eu nu aș mai face-o, e normal. Sunteți siguri că ei sunt vinovați și nu că de fapt e-coli s-a dezvoltat din cauza manipulării și transportării greșite de-alungul lanțului economic? Iarăși nu, dar cui îi pasă, vinovații s-au găsit.

De aia nu se dau numele până când nu există SIGURANȚA că de acolo vine problema. Pentru că închizi o afacere, ruinezi niște oameni și lași alți oameni fără locuri de muncă doar pe baza unei supoziții.

În altă ordine de idei, s-a mai anunțat că bebelușii au consumat brânză de vaci de aia naturală, de la sibieni de prin argeș. Serios, cât de retardat să fii, ca părinte, să dai unui infant brânză strânsă de un neica nimeni, la stână. Pe bune, voi chiar credeți că ciobanii ăia se dezinfectează după ce fac sex cu oile, ca să vă frământe vouă brânza?

Gizăs…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

58 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2

    Vacar-vaca- lapte de vaca – branza de vaci.
    Cioban – oaie- lapte de oaie- telemea de oaie de Sibiu.

  2. #5

    Imi pute in ultimul hal chestia asta. Mai ales ca e vorba de Arges; judet in care, acum nu foarte mult timp, fabrica unui producator de carneturi a mistuit in flacari. Producatorul ala isi cam batea polonezul de pestii cei mari, in judetul respectiv…

    Ar putea fi o coincidenta, ar putea fi…

    • #6

      si pestele cel mare in cazul de fata – adica in domeniul lactate, cine ar fi?

    • #7

      N-am date oficiale privind consumul de lactate din judetul Arges, din punct de vedere al producatorului, dar ce pot spune este ca, prin ce case am fost invitat, aflandu-ma prin Pitesti, am vazut destul de des produse de la Bradet.
      Daaaar…in orice caz, aici chiar ar putea fi vorba de o coincidenta. Un lucru e clar, insa: daca branza infestata provenea de la Danone, nici macar nu s-ar fi dat stirea aia, fara sa precizeze numele producatorului.

    • #8

      @bugsy – nu se zice până nu e sigură informația 🙂

    • #9

      ok, am inteles. thanks!

    • #10

      @vlad: …sa asteptam deci….

    • #11

      Branza Danone nu stie ce e ala lapte natural de vaca, prin urmare 0% sanse de infectare.

  3. Intr-adevar trebuia scos un “tap ispasitor” si le-a picat cu “tronc” micuta firma din Curtea de Arges.Cu siguranta nu aveau tupeul sa dea publicitatii vreun alt brand mult mai renumit si au preferat sa le dea la pedale unor “trepadusi” care nu au puterea sa riposteze in vreun fel.

  4. #13

    Sexul se face cu p__a, iar branza se framanta cu mainile. Nu vad legatura, in rest ai dreptate.
    Apropo, io am crescut cu lactate, branzeturi si carne in general de provenienta de la tarani si ciobani. Nu am auzit in viata mea de asemenea probleme. Toate aparute la TV, ziare or avut ca provenienta produsele din marile supermarket-uri, unde stim cu totii ca micii producatori nu prea au acces la raft. Prefer sa cumpar din piata sau mici magazine de desfacere ale unor mici fabricute locale decat din supermarket.

    • #14

      Daca tu nu ai avut probleme inseamna ca problema nu exista, excelenta logica asta. Hai s-o luam altfel: daca la un producator industrial care are de respectat o biblioteca de reguli se poate contamina produsul, nu crezi ca la producatorul independent care nu respecta nici o regula sunt sansele infinit mai mari?

    • #15

      Laba este sex sau nu? Laba cu ce se face?

    • #16

      Aveam de gand sa revin cu o opinie dar am renuntat. Acum ca vad aceleasi idei puse intr-un articol revin cu acesta.

      www.biziday.ro/2016/03/01/e-coli-si-isteriile-alimentare/

    • #17

      “Micile fabricute locale” sunt administrate pe principiul “daca nu inchidem si noi ochii la o mizerie, nu concuram la pret cu aia mari”, argument bonus “oricum toti fac asta”.

    • #18

      aia e o făbricuță, nu țața Floarea care are și ea 3 vaci sau Vasile ciobanul care frământă brânză la stână. sunt destul de sigură ca la capitolul curățenie, necontaminare și altele din zonă o făbricuță are de respectat aceleași condiții ca și o făbricoaie.
      e o afurisită de fabrică, mică, mare nu contează, nu un producător din piață.

  5. #20

    Pai sa se invete minte ai de la Bradet sa mai foloseasca capital integral romanesc. Daca era din afara sa vezi cum nu mai erau de vina.
    Ce importanta are ca unii dintre copii nici nu aveau diversificarea inceputa….au privit branza de la distanta si a dat sindromul uremic peste ei instant.
    In rest sunt spitale curate, desinfectate si cu personal hotarat pe treaba!

  6. #21

    Nu distruge un zvon o firma asa usor.

    S-a zvonit in draci ca maioneza de la shaormeria Dristor e plina de bunataturi si de atunci au mai deschis fro’ trei centre. La fel de scumpe, la fel de proaste si cu aceleasi cozi lungi.

    • #22

      dragule firma aia s-a inchis atunci. au preluat alti baieti locatia si vand shaorme, la jumatate ca dimensiune si dublu la pret

    • #23

      Teoretic, gusturile nu se discuta, dar shaorma de la Dristor sigur nu e proasta. Overrated, corect, ca mai sunt cateva locatii de gen in Bucuresti unde-i treaba buna, dar de la scandalul de atunci, n-am mai auzit pe nimeni sa pateasca nasoale sau sa critice ce au mancat de acolo . Spre deosebire de faimoasele cazuri patite cu produse de la Mec, KFC si altele de gen .

    • #24

      well, tu probabil habar nu ai cum era shaorma de la dristor inainte… si nu, nu e proasta, dar pentru 30 de lei, primesti un lindic de carne si un munte de cartofi

  7. Pai era brânză naturală Șefu, cum să afecteze copii? Eco, raw, din astea.
    Da, sunt ironic.

  8. #27

    Daca s-a gasit E-coli in produsul firmei respective trebuie spus public. Asta e, firma sufera dar siguranta consumatorilor trebuie sa fie mai importanta. In cazul de fata, daca produsele nu aveau ambalajul deteriorat inseamna ca au fost infestate in fabrica, chiar daca intre timp sursa nu mai exista in respectiva fabrica.
    Cat despre faptul ca doar firmelor mici li se poate intampla, aparent s-a uitat scandalul Danone+dioxina.

  9. As lua branza facuta de cioban fara probleme. cum dracului au mâncat sute de mii, chiar milioane de oameni pana acum branza de la taran si n-a murit nimeni de e-coli sau mai stiu eu ce. Cand eram mici, luam numai branza ambalata frumos, ECO, este? Hai sa fim serioși, o luam din piata de la taran sau de la Alimentara și nimeni nu mai tușea. Da, or fi aparut intre timp nșpe mii de alte boli și bacterii, iar sistemul nostru imunitar e la pamant. Însa nu poti spune ca fix din cauza branzeturilor de la producator te imbolnavesti de una sau alta.

    • #29

      Probabil ca bilantul oamenilor morti din cauza mancarii contaminate cu bacterii periculoase e in zona miliardelor (de-a lungul istoriei), dar ignoranta e o binecuvantare.

    • #30

      Da pentru ca se contabiliza riguros fiecare deces/ imbolnavire la nivel de sat.

      Sau mai simplu, pentru cei care inca cred ca nemurirea s-a nascut la sat.

      Mai de graba mortu se ducea de inima rea sau de deochi.

    • #31

      @alxzen – da, pana la un punct ai dreptate. Pe de alta parte, cam tot satu’ mananca branza de la un cioban, deci daca e o problema majora crapa jumate din ei, si copiii de la sat mananca branza de cand pot mesteca sau chiar de dinainte de a putea mesteca. Daca pe bune probabilitatea aparitiei unor probleme mari, care depasesc modesta diaree, era atat de ridicata, primul baiet care facea branza murea si gata, secretul ramanea nedescoperit 🙂

    • “modesta diaree” omoara oameni multi. niciodata diareea nu e modesta.

  10. #33

    Tin sa te contrazic si chiar o sa te acuz ca minti. Digi24 nu a precizat deloc in stirile de astazi numele companiei, au folosit sintagma “fabrica de lactate din Arges”. Pe mine chiar ma enervase ca nu spuneau numele si am dau un mic search pe goagle iar ziarele romanesti au avut grija sa-mi spuna numele, adresa s.a.m.d

    Offtopic: Din nefericire sunt in concediu medical (raceala) si cam stau toata ziua in pat, astfel am urmarit azi Digi24 cel putin dimineata de la 7 (digimatinal) pana dupa pranz fara oprire.

    • #34

      Stii cum e, o nenorocire nu vine niciodata singura.

    • #35

      cred ca ma acuzi cam prost. cauta stirile de dimineata, unde cu gurita ei zice de fabrica de la bradet. am urmarit subiectul toata dimineata, asa ca incearca mai usor cu pianul pe scari. mai bine da o cautare pe digi24.ro sa vezi de cand e publica știrea

    • #36

      Sa presupunem ca asa e (dar nu cred), fabrica de la Bradet e similar cu SC Bradet SRL sau Lactatele Bradet ?
      Acuma daca ai pus si logo-ul acum o sa-mi ramana in minte si cel mai probabil o sa le evit.
      Stii si tu cum e, o imagine face.. bla bla.

    • #37

      In stirea asta, publicata ieri dupa-masa, se specifica numele fabricii.
      www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/E+coli+in+produse+lactate+din+Arges

    • #38

      Andrei, nu, clar, nu e ca si cum daca spui fabrica de lactate din Bradet e tot una cu fabrica Bradet, ca Bradet asta e un fel de Marginimea sibiului si 98% din branza vanduta in Romania se face acolo deci or fi vreo 30-4 de mici fabrici in comuna aia Bradet, e un fel de zona Parma din Italia. parmezan peste tot.

    • #39

      Am inteles, deci maine cand ma duc la magazin intreb direct “lapte de la fabrica din Galda”, iar daca se uita aia ciudat, o ard cu: “esti proasta rau, in Galda e doar o fabrica si numeste Albalact, furnizor national de produse lactate, da-te dracu!” Corect ?

      Ce va place sa pupati unde nu bate soare, asa macar un pic cat sa dam bine in comentariu.
      *(mentalitatea aia de 30 de ani apusa “sa te pui bine cu sefu”)

    • #40

      @scipio – vorbim de ce a fost prezentat la TV
      (si ca sa evit un nou comentariu, nu tot ce pe site este prezentat pe tv exact la fel)

    • #41

      andrei, mananci cacat si încă aiurea. s-a spus la digi DE MULTE ORI de fabrica din bradet, tu o ardeai ca nu s-a spus niciodata. dupa ce ti s-a demonstrat ca mananci cacat, acum de fapt e doar localitatea iar ceilalti sunt pupincuristi. ia mai cauta-ne tu cu limba in cur prin alte parti.

  11. #42

    Au murit inspe mii de milioane de oameni din cauza lactatelor de la tarani ca ei sunt foarte jegosi si iti dau branza verde sau de la nevestele lor, ma intreb oare cati de pe aici mananca sanatos sau consuma totul sanatos de se caca atat de mult pe ei, fac pariu ca multi fumeaza, baga paine, baga zahar procesat, baga legume si fructe din hypermarketuri stropite si fac sport la fel ca Oana Roman, orice cumperi din magazin n-o sa-ti aduca niciun gram de sanatate sau fericire decat in mintea ta, dam vina pe ciobani dar pe noi nu dam vina cand bagam tigarea in gura.

    • #43

      S-a suparat oaia pe tine ca ai ars-o cu tigara in timp ce o ardeai?

  12. #44

    Și după ce l-a futut pe ala definitiv, mai iese și nea Achim și zice ca deocamdată sunt rezultate parțiale. wtf?

  13. #45

    inca nu ne-a spus nimeni in comentarii ca all publicity is good publicity?

  14. #46

    Am auzit undeva ca ZUZU care isi face reclama la Antena3 ar putea infectat, niste floci de pe pwla lui Voiculescu s-au gasit in laptele ZUZU, si alte pete maro pe restul de reclame de la antene, eu zic sa ne facem datoria si sa anuntam cat mai multa lume

  15. #47

    Fun fact. Oile se mulg prin spate (nu prin lateral ca vaca) si dau relativ putin lapte. Ciobanul pune la curul oii un vas, ii scoate ugerul printre picioare si o mulge. Simplu, nu? Aici incepe distractia ca oaia mai scapa si niste cacareze in timp ce este mulsa si cacarezele sunt stranse intr-un tifon aflat pe gura recipientului de colectare allaptelui. SI acum ati aflat de ce este as ade buna branza aia de oaie, …. de la CACAREZE!!!

    • #48

      Si cand iti ia consoarta maciulia in falci si dupa o pupi sau duci botul jos, cam asa e si cu branza.

    • #49

      @razvan: care tifon??????

  16. #50

    Citez:

    N-am niciun prieten,
    N-am niciun dușman,
    Am doar planuri,planuri,planuri
    Cu propriul meu ban.

  17. #51

    Ca de obicei in razboiul asta prima victima este adevarul!

  18. #52

    Am asa un chef sa scriu. Hai sa nu ne panicam chiar asa, organismul nostru nu e chiar atat de fragil si nu ne doboara chiar si cea mai mica bacterie, asta daca nu ai sistemul imunitar egal cu zero. Nu zic ca mamaliga invinge leucemia, dar nici ca nu poti trai printre microbi.
    Uneori si prin felul in care ne preparam noi acasa mancarea sau chiar si cum o mancam pot fi cauza unei infectii.
    Nu as da vina pe ciobani si nu mi-e chiar frica sa mananc de la ei, in cazul asta nu as mai face diverse chestii fetelor si nici ele mie. O pierdere prea mare as zice.
    Problema eu o vad la transport si depozitare. Pentru ca acolo se pot intalni diverse produse intre ele si transfera bacterii. O bacterie de pe un produs ce o sa se fiarba si din care bacteria dispare, se transfera pe un produs care o sa se manance crud.

    • #53

      aici vorbim de bebelusi, nu de mine sau de scarba microbilor de la ciobani. nu construiesti imunitatea unui bebe dandu-i e.coli si nici alti microbi nu il ajuta sa faca imunitate la e.coli. de unde si gravitatea cazurilor si copiii morți

    • #54

      Scuze atunci, mi-a scapat faza cu bebelusii. Nu ma pricep la bebelusi chiar deloc.
      Raman la ideea ca in timpul depozitarii, transportului se intampla chestiile naspa.
      Ori sunt obosit ori sunt praf la gramatica. Sa fi vazut cum suna propozitia cu “raman la ideea” in prima faza. Si nu am reusit sa imi dau seama daca “sunt mai praf decat credeam” e corect sau “sunt mai praf la gramatica decat credeam” e corect asa ca am sters…

  19. #55

    Cine a gresit sa plateasca, indiferent ca este o firma romaneasca sau straina. Stati calmi ca pana la urma va fi dat pe media vinovatul.

  20. Exact ! I-au terminat pe cei de la Brădet. În plus, e destul de greu ca o firmă producătoare de produse de genul să fie în neregulă cu ce iese din ea. Sunt o grămadă de standarde după care trebuie să funcționeze și în plus, mare parte din proces e automatizat, dar asta e puțin irelevant. Treaba e că acolo se respectă condiții, dar la supermarketuri nu îi pasă cont vânzătoarei de la lactate dacă uită să-și pună mănușile după ce iese de la baie sau nu, important e să-i treacă tura cât mai repede, că nu o controlează frecvent cineva de igienă. E controlată la viteză, iar mănușile costă timp să le pună, mai ales dacă e coadă…

  21. #57

    Eu nu am urmarit TV, dar mi-a zis nevasta aseara ca directorul companiei practic plangea cand zicea ca inchide (temporar) fabrica. Asta va scadea si mai mult increderea in fabricutele astea locale care, de cele mai multe ori, prefera calea legala (da stiu, voi sunteti mai umblati si stiti cel putin cinci cazuri in care branza se facea in oala de noapte).

  22. #58

    Mi-am adus aminte ca am vazut un documentar despre o situatie similara petrecuta in USA, tot din cauza unei fabrici mici de sucuri naturale. Fabrica asta mica se lauda ca nu pasteurizeaza sucul, ca sa fie cat mai bio. Fructele din care faceau sucul erau culese si din pomi, dar si de pe jos, pe unde mai umblau animalele. Feeric, pastoral, bio, aproape de natura, doar ca au murit cativa copii. Da, stiu, sigur vine cineva sa zica ca a mancat mere de pe jos si n-a murit.