DRAGOS-PASLARU-MINISTRUL-MUNCII-INCOMPETENT

În românia, sistemul asigurărilor sociale este procentual. Eu, de exemplu, sunt angajat la firma mea cu 2 ore pe zi, plătesc lunar aproximativ 100 de lei, nu știu exact cât, contabila știe, și am asigurare medicală. La fel ca unul care are pe cartea de muncă 3000 de euro și plătește, nu-i așa, procentual la salariu său, adică în total cam 1000 de euro, more or less.

Și amândoi beneficiem în mod egal de același serviciu de căcat din spitale, amândoi ne cumpărăm aceleași feșe, medicamente și branule, amândoi dăm aceeași șpagă medicului ca să își ridice privirea grea și să și-o odihnească asupra suferințelor tale.

Și statul consideră că e ceva ok și normal, pentru că așa suntem noi, un sistem socialist de ajutor a majorității oamenilor, care sunt pensionari sau săraci, pe spatele unora care au muncit mai mult, au învățat mai mult, și-au dedicat mai mult timp profesiei și cumva, au reușit în viață.

Problema e că statul nu mai e de acord atunci când trebuie să și dea înapoi, tot procentual.

Astfel, potrivit informatiilor primite de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, obtinute in urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, Dragos Pislaru, media cuantumului ICC, la nivel national, a fost de 1.404 lei. Cea mai mica valoare medie s-a inregistrat la Suceava – 1.182 lei, iar cea mai mare in Bucuresti, in sectorul 1, unde cuantumul a fost de 2.445 lei. Acelasi studiu a evidentiat faptul ca un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari de ICC, adica 242 persoane, consuma o treime din bugetul alocat, existand chiar cuantumuri care ajung la echivalentul in lei a 35.000 euro.

Desigur, Dragoș Pâslaru, ministrul muncii, vorbește numai despre echitatea împărțirii fondurilor și iată cum în românia există o femeie, o nenorocită care mănâncă bugetul alocat, luând 35 000 de euro lunar ca să stea acasă. Ministurul Dragoș Pâslaru uită că nemernica aceea a plătit, minim 2 ani înainte de asta, doar ea, nu și angajatorul ei, în jur de 13 000 de euro lunar, impozite pe salariu și asigurări diverse. Ca să beneficieze de jegul din spitale, de hexipharma, de pioceanic și restul, pentru că doar de atât poți beneficia, indiferent de câți bani dai la stat din salariu.

Deci da, e frumos să arătăm cu degetul și să vorbim despre solidaritate, atunci când e de dat. Când e de luat, e vorba de datoria cetățenească, despre nevoile bugetului, despre patriotism și alte căcaturi.

În altă ordine de idei, același ministru al muncii a declarat că declinul demografic din românia se datorează mortalității infantile.
Well, având în vedere această declarație, putem spune, ca în kung fu panda, că acum avem, cu adevărat, un nivel zero.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.