PNL ne-a trădat votul, ne-au scăpat de peeeeseeedeee, după care s-au aliat, în mare unire a furtului. Nimănui nu i-a păsat, suntem bine. Au trecut legile justiției. Fără probleme, societatea civilă din românia nu a avut nicio problemă, all good. S-a modificat codul fiscal, s-au pus în cap mii de firme, pentru buzunarele USL. Nicio problemă, nimeni, all good. Și-au trecut pensiile uriașe, în disprețul tuturor românilor, iau zeci de mii de euro lunar, efortul anual doar cu pensiile recalculate ale judecătorilor este de peste 3 miliarde de euro. No problemas, senior.

În schimb, dragi prieteni și vagi amici, nu ai cum să stai în casă când știi că Hamas a răpit copiii israelieni . Oameni aflați la 2457 de kilometri de noi suferă și au nevoie de sprijinul nostru neprecupețit. După care, seara, la un Appletini binemeritat în Fabrica, vom discuta pe îndelete despre cât de buni suntem, cât de implicați civic și social suntem. Și poate chiar și a doua zi, la dozatorul de apă de la birou, vom discuta despre cât de mult bine le-a făcut oamenilor acelora faptul că ne=a păsat, dragă, am arătat lumii că noi, dacii, suntem aici pentru ei.

Îmi aduce aminte de o inițiativă ffff dragă mie de acum mai mulți ani, când a fost cred că ceva cutremur în Japonia, foarte grav, dezastru, le lipseau apă, hrană și toate alea, iar influencerițele românce au inițiat o activitate incredibilă, și anume să le trimitem japonezilor 100 000 de cocori de hârtie, ca să le arătăm că ne pasă de soarta lor. Ăia fiind ușor amărâți și rupți de la tragedie, nu puteau folosi cocorii noștri nici ca hârtie igienică, pentru că, surpriză, nu se puteau căca de foame.

Și stau și mă întreb, cum mama huciului să fii capabil să te strângi în piață, non ironic, să demonstrezi împotriva Hamas, în timp ce te doare în cur de ce se întâmplă în țara ta? Cum? La ce te gândești? Care e expected outcome la asta? Islamiștii Hamas, cu lacrimi în ochi, în genunchi, în fața ostaticilor, dezlegându-le legăturile și cerându-le iertare pentru greșeala comisă, în timp ce, pe fundal, se aude muzica lui Hans Zimmer, eventual aia de la Interstellar?

Că să mor dacă înțeleg.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.