Mă seacă formularea asta cu Oligarhi, care face o diferențiere, mă-nțelegi, între bogații rusiei și ceilalți, pentru că, vezi mata, ăia sunt bogați pentru că au furat de la ruși, pe când ceilalți nu au furat. De la ruși. Voiam să îmi iau asta de pe suflet.

Probabil ați văzut cele două sinucideri la indigo de zilele trecute, când doi băieți din rusia, cu foarte mulți bani, au decis că e momentul să înfigă niște topoare în copiii lor, soții, după care să se spânzure, de foarte multe remușcări. La unul din ei nu era băiatul acasă, dar presimt că și el o să renunțe benevol la viață, pentru că ce viață e aia să trăiești fără familie, părinți, surori?

Dacă înțeleg că, în rusia, e normal să fie declarată sinucidere, ultima dintre ele, cea din Spania, mă face să ridic o sprânceană, așa, ușor. Poliția spaniolă l-a declarat sinucis, cu halatul, fără probleme, nevăzând niciun pattern, nicio legătură, e clar, oamenii sunt triști și supărați și, la fel ca băiatul ăla din Bacău, care a primit un mic ransomware semnat poliția și a decis să își sinucidă și copilul, ca să nu sufere după el și miliardarii ăștia au zis că viața e prea tristă pentru a-și lăsa progeniturile să se chinuie. Simplu, nu?

Se pare că, așa cum se defenestrau cercetătorii ruși, în vremea covidului și nimeni nu considera asta ceva anormal și sinuciderile astea de oameni cu mulți bani, care trăiesc în locuințe păzite de bodyguarzi care nu aud nimic, sunt ceva normal și acceptat, peste tot în lume.

Vin, de fapt, au venit deja, niște vremuri în care, să dechizi gura, devine foarte periculos, mai ales pentru familia ta. Mai ales că nimănui nu îi pasă și trecerea ta în neființă devine doar o știre pe care ceilalți o țin minte maxim 30 de secunde. Și, dacă te-ar mai fi mângâiat o eventuală justiție ulterioară, în condițiile astea parcă nu prea te tentează soarta lui Kashoggi doar pentru că te-ai gândit tu să ridici vocea împotriva nedreptăților.

Nu am vreo concluzie la text, pur și simplu e ceva ce îmi trece prin cap și nu e topor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.