Ministrul energiei din Elveția le-a recomandat oamenilor să facă duș în doi, ca să economisească apa. Bănuiesc că dacă faci pipi în duș nu mai irosești apa, ci se spală partenerul pe picioare. În locuințele unde există o singură persoană, se va trage la sorți partenerul de duș, dacă nu există un partener, administratorul, președintele asociației sau șeful comisiei de cenzori vor face cu rândul la duș.

Facem orice, totul să le transmitem fraierilor că ei sunt de vină pentru consumul de energie. Deși consumul casnic e infim. Deși energia obținută din gaze este infimă, dar cartelurile din energie au legat prețul gazului de prețul energiei, deși la ei sunt hidrocentrale sau panouri solare. Sau centrale nucleare. Industria, stupida industrie ce ne înconjoară rupe pe consum de energie.

Pentru că trăim într-o societatea a cărui principiu economic de bază este creșterea anuală. Dacă nu e creștere, nu e bine. Nu contează că nu ai nevoie de un telefon în fiecare an, mașină de spălat sau știu eu ce alte căcaturi. Nu contează, trebuie să producem și să vindem întotdeauna mai mult decât anul trecut, altfel compania nu e viabilă economic, acționarii sunt nemulțumiți, deci la gunoi.

Așa că, în loc să schimbăm modelul economic actual, un gunoi, pe unul centrat pe nevoile reale, cu costuri și consumuri reale, mai bine le spunem proștilor că ei sunt de vină pentru consumurile de energie. Ei sunt de vină pentru poluare, reciclați, pentru ca miliardarii din gunoi să facă cât mai mulți bani fără să muncească prea mult, spălați sticlele alea, cum îndrăzniți să veniți să le dați gratis dar murdare.

Faceți duș împreună. Căcați-vă și nu trageți apa, strângeți urina până se duce totul. Dimineața urinați în dus, o dată pe săptămână, când vă spălați. În restul zilelor, urinați pe picioare, se pune ca spălat. Refolosiți apa, din apa în care fierbeți cremwurștii faceți și o ciorbă. Sunteți vinovați că mor oameni de foame în Africa și pentru că e prețul mare la energie. Din cauza voastră suntem noi mega miliardari, așa că vom mai pune și o taxă pe energie, cum se face în germania, 1000 de euro pe an, ca să vă impulsioneze să economisiți.

Leprelor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.