Sondaj INSCOP – Un sfert dintre români cred că România ar trebui să iasă din UE, iar aproape 20% vor ieşirea din NATO / Mai mult de jumătate consideră Rusia un pericol / În caz de război, 50,5% spun că ar lupta, 11,8% s-ar ascunde, 19,4% ar emigra

Sondajul ăsta ne spune, de fapt, că lucrurile stau neașteptat de bine. Doar 25% vor roexit, ceea ce e fantastic de bine, în condițiile în care propaganda rusă a lovit rău de tot la temelie construcția europeană, iar numărul euroscepticilor se înmulțește exponențial, vezi Olanda, de exemplu.

Iar faptul că peste 50% sunt anti Rusia, iarăși, excelent, înseamnă că există o majoritate confortabilă care încă își mai aduce aminte că Rusia înseamnă moarte. Sigur, datele se pot schimba, în timp, dar, pe moment, încă îmi dă speranțe.

Cât despre asta cu luptătorii în război, declarațiile astea sunt irelevante. Un stat care intră în război își sigilează granițele cu mult înainte de a ieși public starea respectivă, deci aia cu emigratul e o glumă proastă. La fel și cea cu ascunsul, unde te ascunzi, într-o pivniță? Îți dai seama că, dacă ieși pe stradă, bărbat, primul telefon pe care îl primește comisariatul militar și poliția este un denunț rapid.

Da, sigur, vor exista șmecheri care se vor căra, dând șpaga necesară, politicienii și copiii lor vor fi la adăpost, așa cum e peste tot. Dar amărâții vor merge să lupte. Așa cum este roata vieții dintotdeauna.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.