Zilele astea mi-am redescoperit plăcerea de a merge și de a zace pe malul unei bălți, cu scuza că sunt la pescuit. Și e drăguț, e liniște, plăcut, place și nevestei, place inclusiv copiilor. AM o singură problemă.

Nu am mai fost la pescuit pe apă dulce de când era Constantinescu președinte. Și nu mai țin minte chestii.

De exemplu, eu am rămas la simpla montură cu arc, o iau gata făcută din Brănești din giratoriu, 6 lei bucata. Azi, pe lac, am văzut niște tipi care aveau în vârful gutei o chestie ca o ciupercă plină cu ceva și, deasupra, o plută mobilă, pe care le aruncau la distanțe super și prindeau niște bucăți de muream de invidie.

Mi-ar prinde bine niște idei de tipuri de boilesuri, arome, ace, plute de genul acesta, monitoare, năzi și instrucțiuni de utilizare, eventual. Haideți, că fac numele sitului de râs pe unde mă duc și nu se poate…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

34 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Am auzit ca pe strada asta e plin de boutique-uri de pescarie, da o tura pe-acolo, ne zici si noua: bucurestiul.info/strazi/strada-matasari/
    Pentru reparatii scule dup-aia, poti incerca aici: www.sfatulmedicului.ro/spitale/spitalul-clinic-de-dermato-venerologie-prof-dr-scarlat-longhin_57

  2. #3

    fa ceva ca atunci cand dau click pe un link ( montura de exemplu ) sa se deschida “open link in new tab”

  3. #5

    Fain peisajul.

  4. #6

    Te-as ivata cum sa dai la caramida. Dar daca zici ca vine si Luna si vin si copiii, n-are rost.

  5. #7

    4 comentarii, toate utile ca un vierme mort, uitat la soare

    • #8

      Pai la ce te asteptai? :)))))

    • #9

      te mira? esti nou pe blog? 🙂 *

    • #10

      eu cred ca nu prinzi ca nu ai undita d-aia de 1000 de EUR si nu mergi la balta de 300 de lei pe 12h. dar aia cu sfaturile astea vin mai pe seara, ca ziua muncesc pentru salariul ala baban

  6. #11

    Cauta montura arici. Dar e o laba tristă în materie de pescuit, și la bălțile de pescuit in lumea civilizată e interzisă montura respectiva, se folosește doar clasica cu unul sau doua cârlige.

  7. #12

    Pai depinde la ce dai, ce fel de peste. Inainte sa pleci la balta, intereseaza-te ce fel de peste este acolo si cauta la magazin pescaresc montura care iti trebuie.

  8. #13

    Boss, treaba a evoluat foarte mult. ca sa primesti sfaturi trebuie sa spui pe ce balta mergi si in fuctie de asta unii care sunt fanatici iti pot spune tot: de cum e fundul baltii, daca e cu mult mal sau tare, cat se afunda plumbul in mal, ce pesti sunt, interval de greutate, arome si momeli la care au prins, aromele se aleg in functie de sezon, tip de ac, tip de fir etc.
    un site bun au cei de la marelepescar.ro iar multe info poti afla de pe forumul crapmania.ro.poti urmari grupuri de fb despre balti unde se discuta care ce a prins, cu ce, patronii baltilor anunta cand fac repopulari… nici pescuitul nu mai e ce a fost.
    oricum, daca vrei de distractie si vrei activitate pentru copii, iti recomand peris – albastroiu. prinzi cu orice somotei, ia rama din zbor….nu prea e amenajata dar activitate o sa ai.

  9. #14

    Caută montura elicopter și #novobaits pe fb

  10. #15

    pestele nu trage pe uscat

  11. #16

    Cauta modele de monturi cu momitor, sunt diferite in functie de zona de pescuit (rauri, lacuri), precum si
    specia de pesti vizata, de asemenea gasesti mixuri pentru momitor la orice magazin de scule de pescuit.

  12. #17

    Salut!

    Sa incerc sa vorbesc un pic de pescuitul stationar, asa cum cred te intereseaza pe tine, Arhi.

    Boilesurile: sunt momeli folosite la ac sau pentru nadit, cumparate sub forma de bile de diferite dimensiuni, de la 12 la 24mm in diametru, cred. Aceste ‘bile’ sunt facute din diferite substante gen faina de peste sau de alte animale din apa, cereale, diferiti atractanti, etc, in general chestii sa atraga pestele. Sunt folosite pentru pescuitul crapului. Se deosebesc intre ele atat prin dimensiune si aroma cat mai ales pentru comportamentul in apa: boilesurile tari se dizolva foarte greu in apa (poti stat si 48 h fara sa schimbi momeala), boilesurile solubile se dizolva in apa intr-o unitate de timp de 0’30” pana la cateva ore, in functie de mai multe lucruri: atat cum au fost facute cat si de temperatura apei, si boilesurile pop-up…care au flotabilitate si au tendinta sa se ridice la suprafata. Este foarte mult de vorbit pe marginea lor, informatia pe internet este garla.

    Aromele sunt foarte diferite, atat la boilesuri cat si la porumb sau alte momeli artificiale. O plimbare scurta prin sectiunea momeli de carlig pe orice website specializat iti poate oferi o idee despre cele mai cunoscute arome. In linii mari isi pot spune doua chestiuni aici: sa folosesti la carlig momeala cu aceiasi aroma ca cea cu care nadesti (ca ai mentionat ca folosesti momitor: aceiasi aroma la momeala de carlig ca cea de pe momitor) si nu combina aromele (mai ales in partidele scurte, pana in 12h). Mergi pe maxim 2 arome intr-o partida de pescuit. Ideea este sa nadesti cu o singura aroma intr-o singura zona. Sa nu le suprapui.

    Ace: de 8, 6 si 4 pentru crap. Numarul mai mare reprezinta dimensiunea mai mica la ace in pescuit. Pentru caras ace de 8 sau mai mici la lanseta. La varga (undita) ace de cel mult 12. Vezi ca exista ace fara ghimpe la varf. Sunt facute special pentru a rani pestele cat mai putin. Mai usor de scos din peste sau deget, in functie de ce ai agatat. 🙂

    Nade: sunt foarte multe tipuri si feluri de nade. Ramanand la momitorul tau, nada de momitor se cumpara la punga, la kil. Pe balta, nada aceasta care este sub forma de praf de cele mai multe ori, se amesteca cu apa din balta, se adauga o aroma la ea pentru o atractie mai puternica si se amesteca bine. Rezulta o pasta care se aplica direct pe momitor. Simplu si eficient. La fel ca la boilesuri, discutia despre nada este ampla si nu se termina niciodata. Internetul in poate da o idee despre nade si cum se folosesc. Practica este singura care te perfectioneaza.

    In alta ordine de idei, mi-ar placea sa mergem la pescuit. De fapt sunt IT-ist, nu pescar. 🙂

  13. #19

    sunt si eu util ca o cizma pescuita, dar nu asta e toata ideea de mers la pescuit ca sa scapi de nevasta? de ce o iei si pe ea?

    • #20

      pai…eu nu vreau sa scap de nevasta, imi iubesc nevasta si vreau sa stau cu ea cat mai mult timp.

    • #21

      Postat de d-na Ametcea. Sărut mâna doamnă.

  14. #22

    Din experienta de pescar amator care merge din an in paste la pescuit, sfatul meu este sa mergi cu un prieten /cunoscut maniac cu pescuitul. Are la el toate prostiile posibile si înveți hands on care mai sunt trendurile actuale. Sau pierzi zeci de ore pe youtube învățând aceleași lucruri.

  15. #23

    Am auzit ca e o expresie mai la stanga ‘pescuitul dureaza pana te saturi si arunci niste dinamita-n lac’; zic si io, nu dau cu paru’. Artificii, chestii.

    Da stiu, foarte util.

  16. #24

    degeaba pescuiești un crap de 20+ kg sau un somn de cel puțin 1 m CĂ N’AI VOIE SĂ’L IEI, TREBUIE ELIBERAT ÎNAPOI
    AI VOIE SĂ IEI MAXIM 12 KG
    astea sunt regulile la bălțile cu bani

  17. #25

    Tu la ce balti ai fost si cat mai costa?

    Daca vrei doar relaxare, adica nu-ti pasa ca prinzi numai carasi cat palma (fara plantat, cu plantat mai ies si ceva crapi mai barosani) poti merge la balta Walter, 60 de lei, malul e jos, ai si niste copaci pe acolo ca sa stai la umbra.

    • #26

      merg la Nana sau Belciugatele

    • #27

      La Nana… Si cand te facea lumea basist p-aci, sareai de posterior in sus.

    • #28

      Care Walter? As vrea sa ma duc cu copiii sa dam la undita. Ideea e sa nu ne plictisim. E ok?

    • #29

      Valter 1.
      Sunt si unele locuri mai misto amenajate (pietris, foisor), n-ai treaba cu nimeni. Se poate merge fara probleme cu familia (ca la majoritatea baltilor amenajate, ca nu mai e salbaticia de acum 10-15 ani).

  18. #30

    Man, acum ceva vreme am fost la Tâncăbeşti. Lângă mine, un profesionist: super scule, lansete cu detectoare electronice, boiles de toate culorile. La boilies doream să ajung. La mine muşca cam la 30 de minute, profesionistul spumega cu fiecare oră şi cu fiecare luptă de-a mea de a aduce peştele la mal. Crăpcean, somotei. Juvelnic fericit. După-amiază a cedat nervos şi curajosul a trimis-o pe nevastă-sa să mă întrebe la ce dau şi să mă roage să îi dau un pumn de râme.

  19. #31

    Poti avea mamaviermilor in cirlig si rollsroysu unditelor, iar balta sa aiba 3 pesti pe litrul de apa, ca daca-ti ureaza careva ceva de genul “Bafta la pescuit”, “Spor la prins peste” etc. n-ai cum sa prinzi nici macar cel mai rahitic exemplar…

  20. #32

    uite tataie louis te invata cum sa pescuiesti 😀 www.dailymotion.com/video/xmhcr

  21. #33

    Bafta ! Sa ti-o traga la fund ! :))

  22. #34

    treci intr-o zi pe la magazinul fizic al www.feedershop.ro/ si cere-le sfaturi baietilor, te vor ajuta 😉