Acum vreun an, când mă mai interesa piața de crypto, din punct de vedere jurnalistic, desigur, aveam puși bani de semințe pe acolo, ca să experimentez în mod exact ce se întâmplă (nu neg, mi-ar fi plăcut să ajungă SHIBA la 1 dolar, acum nu mai auzeați de mine), dădusem follow unor guru de ăștia cu canale de telegram, care dădeau sfaturi gratuite, dar și cu bani. Bani la modul că te costa vreo 2500 de euro acceptarea pe canalul de sfaturi plătite, nu abonament Netflix.

Norocul meu a fost că am prins exact momentele când a început debandada în crypto, după care a venit războiul și cam aia a fost, s-a dus în cap până și doge, cel atât de iubit de Elon și atât de lăudat.

Comportamentul oamenilor ăstora era foarte funny. Lansau un sfat de-al lor, deja fumat pe canalul cu bani, după care se băteau singuri pe spate 2 zile, cu printscreenuri cu mesaje de felicitare de la utilizatori, cu exprimări bombastice gen ÎNCĂ O DATĂ AM DEMONSTRAT CĂ SUNT CEL MAI BUN, IATĂ, SUNT CEL MAI BUN, SUNT INCREDIBIL DE BUN, APLAUDAȚI-MĂ CÂT DE INCREDIBIL DE BUN SUNT.

Well, după ce a început circoteca actuală, după ce au început țepele cum a fost cea cu LUNA și BTC, domnii specialiști s-au dat la fund. Au tot încercat să justifice, da, sigur, era clar, totul se petrece așa cum am prezis de câteva luni, bull market, bear market etc, doar că era evident că loterie, aruncat cu moneda sau sfaturile lor era același lucru.

Am încercat săptămâna trecută să intru pe unul din canalele astea de experți. Din păcate, nu mai era, accesul interzis, se terminase cu expertologia.

Ce vreau să zic este că experții ăștia care vă iau banii sunt la fel de buni ca șmenarul ăla de Tony Robbins, cu cărțile sale care nu fac decât să laude fostele cărți și să prefațeze viitoarele cărți, toate fiind niște mizerii fără sens, care conțin doar fraze nule. Sau cum era, demult, John Chow, pe internet. De fapt, nu la fel de buni, pentru că cei 2 chiar au păcălit mulți oameni, de foarte mulți bani.

Ar trebui să nu mai căutați idei de la diverși guru autoproclamați și, dacă chiar vă interesează un subiect, să căutați manuale, cazuistică și historic și să învățați, pe bune, ceea ce vă interesează. Sau puteți să citiți aberațiile lui Kiosaki și să aveți impresia că, de fapt, nu aveți noroc în viață.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.