cazan

Masinile cu numere de Bulgaria au ajuns din nou in dezbaterea publica dupa ce Guvernul a aprobat marti, 24 aprilie, un proiect de de lege pentru completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Concret, este vorba despre o prevedere potrivit careia autovehiculele inmatriculate in alte state vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar 90 de zile de la data emiterii actului de vanzare-cumparare a masinii pe numele unui rezident roman.

Da, eu, ca cetățean și ca șofer, mă bucur. Absolut toate mașinile pe care le-am văzut în trafic, cu număr de bulgaria, conduc îngrozitor, nu dau prioritate, nu opresc la trecere, trec pe roșu, bruschează intrările. De ce? Pentru că majoritatea sunt gioarse ieftine și, dacă face accident, îți recomandă să îl cauți în bulgaria. Pentru că nu au RCA-uri și altele.

Oricum era o mizerie faptul că în țara pot fi conduse pe termen nedeterminat mașini înmatriculate în alt stat. Nu cred că mai există state în europa unde să fie așa ceva. Nici măcar la bulgari. Acum mai rămâne să nu plece Ponta și să se piardă legea. Aș fi tare fericit ca de la anul să nu mai văd numere cu P pe străzi.