Aceleași nume ca și pe vremea când dominam local kombatul. Săpunaru, Stoica. Vis!

Comunicatul Rapid 1923

DESPRE FAKE NEWS ȘI PROVOCĂRI
În urma coroborării informațiilor primite în cursul serii de sâmbătă cu diverse imagini devenite publice, clubul Rapid face următoarele precizări:
Știrile din seara meciului, potrivit cărora suporterii echipei noastre ar fi început un conflict spontan și nejustificat cu forțele de ordine din stadion, sunt cel puțin incomplete. Suporterii noștri au fost provocați în mod organizat încă dinaintea fluierului de start.
Aceste provocări au început cu “tradiționalele” șicane, prin care accesul galeriei organizate a fost îngreunat, aceștia intrând în stadion abia după startul partidei și au culminat cu o regie ieftină între așa-zisul fotograf și firma de pază din stadion. Reamintim că, organizatorul meciului este răspunzător de comportamentul persoanelor pe care le autorizează să pătrundă pe terenul de joc.
Din imaginile disponibile publicului se poate vedea clar cum o persoană cu vestă de fotoreporter și aparat foto la gât se apropie de peluza în care se aflau suporterii noștri și, încercând să profite de faptul că aceștia sunt preocupați cu susținerea jucătorilor noștri, smulge un steag al galeriei. Este știut faptul că, în cultura ultras pierderea sau capturarea unui astfel de steag reprezintă un motiv de rușine, care duce la desființarea respectivei grupări de suporteri.
Astfel, reacția promptă a acestora este una de înțeles. Mai mult, din aceleași imagini se observă că aceștia pătrund pe teren doar pentru câteva secunde și doar pentru a înlătura acel pericol, ei revenind imediat în tribună, fără a urmări acea persoană și fără a agresa pe cineva. Din păcate, fie din rea-voință, fie din lipsă de profesionalism, agenții firmei de pază au reacționat în mod vădit disproporționat, apelând la spray-uri lacrimogene. Această intervenție, menită a înlătura un pericol inexistent, a generat o reacție exponențială din partea galeriei noastre.
La această stare de tensiune a contribuit și faptul că, pe tot parcursul meciului, suporterilor echipei gazdă li s-au tolerat tot felul de scandări rasiste la adresa clubului nostru. În continuare nu înțelegem de ce aceste situații sunt tratate în mod diferit de către oficialii de joc.
Dacă la Cluj echipele au fost trimise la vestiare de către arbitrul jocului din cauza unui mesaj afișat în galeria echipei gazdă, acum nu s-a solicitat nici măcar efectuarea unor anunțuri de către crainicul stadionului.
FC Rapid nu va mai tolera aceste diferențe de tratament și vom face toate demersurile necesare către instituțiile abilitate ca astfel de situații să fie tratate în mod unitar.
În final, știrea potrivit căreia căpitanul echipei noastre, Cristian Săpunaru, ar fi provocat o altercație pe culoarul de acces spre vestiare este în acest moment, din punctul de vedere al clubului, o știre falsă. Din imaginile nou apărute în spațiul public se poate observa în mod clar că acesta a fost înconjurat pe holul de acces către vestiar de patru indivizi corpolenți, fără ecusoane sau însemne ale clubului gazdă.
Mai mult, în timpul acestui meleu, o persoană din staff-ul echipei gazdă încearcă în mod repetat să lovească cu piciorul, fiind îndepărtată de portarul nostru, Horațiu Moldovan.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.