auto-leader

Legat de discuția asta cu mecanicii care inventează probleme la mașini, pentru că tu nu ești mecanic și nu ai de unde să știi ce zice ăla, am și eu una, chiar recentă.

Parcă v-am mai povestit, atunci când am avut probleme cu cablul de la frâna de mână, că m-am dus la serviceul pe care mi l-a recomandat cineva aici, iar tipa de la recepție voia să îi spun eu care parte a cablului de la frâna de mână se stricase, de am plecat de acolo val vârtej cu draci în mine până la cer.

Chiar în ziua în care mi-a spart casa, mi s-a stricat și alternatorul la mașină. A fost foarte haios cum umblam eu la 11 noaptea cu nevastă-mea, în tricou, prin ploaie, pe la gară, încercând să ajungem la Hello Hotels, din cauză că mercedesul decisese să cedeze nervos.

În fine, pe scurt, am fost, ca de obicei, exemplul clasic de român loser și, în loc să cumpăr un alternator nou, care la merț e 1150 de lei, la service Rădăcini, am preferat să iau unul second, cu doar 300. Care, guess what, s-a bușit după 2 săptămâni.

Având deja experiență, nu am mai așteptat și m-a repezit la cel mai apropiat service. Care, iată, era tot ăla de unde ieșisem val-vârtej. Bună ziua, e bușit alternatorul, se poate rezolva?

Și aici a început. Eu stând lângă mecanicul de la rădăcini care desfăcuse prima oară mașina, știam cum se dă jos. Mecanicii de la Auto Leader, nu. Au chemat un tip în vârstă, tipul clasic de mecanic drojdier, care mi-a urcat mașina pe rampă și a început să întrebe în stânga și dreapta cum se desface mașina, că Mercedesurile astea sunt complicate a dracului, mult de muncă, presupune multe costuri, domnu’, să știți.

Se lămurește el, mă ia sub mașină și începe.
Vedeți, ca să dăm alternatorul jos, trebuie să desfacem tot de aici, se va pierde fluidul de răcire, va trebui înlocuit [insert rahat random], vor fi costuri suplimentare destul de mari, ca să știți.

Deja mă pufnea râsul.
Dar știți că acum 2 săptămâni i-a fost schimbat alternatorul, eram aici, sub mașină, nu s-a pierdut niciun fluid.

Vă spun eu, ăla care a schimbat nu se pricepea, de aia s-a și stricat din nou. Eu sunt mecanic de 30 de ani, știu tot.

Doar că nu știți să desfaceți mașina mea.

Mi-am luat cheile și am plecat direct la pasajul Mărășești, la Bogdan, drăguțul meu mecanic care mă repară întotdeauna când sunt în plop, după care îl abandonez și mă reîntorc la el când mi-e greu. Și iarăși mă primește. Și băieții lui Bogdan mi-au schimbat alternatorul cu unul nou, fără să piardă fluidul. Și mașina merge.

Deci da. Dacă nu știi o umbră de mecanică și ajungi pe mâna cuiva pe care nu îl cunoști, îți va înlocui toți culbutorii posibili.