Bucuresti_bulevardul_kiselleff_via_sport_2

Bucureștiul e un oraș blocat, din cauza traficului infernal și din cauza unui gol legislativ ce momentan nu lasă să fie ridicate mașinile și nu le permite milițienilor de la circulație să ia decizii drastice legate de șoferii care blochează traficul aiurea, gen Aveam treabă aici 5 minute, ce dacă mi-am lăsat jeepul pe linia de tramvai, dați-mi amenda aia de 70 de lei și să terminăm această discuție.

În ultimii ani, weekend de weekend centrul orașului era blocat de activități hipsteristice, alergări elegante, semi maratoane care nu interesau pe nimeni în afară de participanți, jocuri prietenești de baschet etc. Veneai din weekend în oraș, zbang, kiseleff blocat, 20 de băieți joacă baschet și pentru asta, câteva sute de mii de oameni trebuie să piardă câteva ore prin trafic, să consume tone de combustibil poluant, nervi, draci etc, pentru că băieții nu pot alerga în parc, nu pot juca baschet pe terenurile din parcuri și școli, NU! Noi trebuie să o facem demonstrativ, iată ce tari suntem, ce sănătoși! Voi, care ardeți cefe pe grătar, nu-i așa că ne invidiați de moarte?

La fel, vii dinspre Panduri spre partea cealaltă a orașului, ajungi la nodul de la casa poporului, zbang again, blocat tot. Pentru că e concert, sau demonstrație moto sau orice alt rahat, doar ca să nu se poată circula. Important e să se vadă că noi suntem mai buni, suntem diferiți, noi simțim sportul, muzica și totul altfel decât voi, iar voi trebuie să ne recunoașteți #maibunătatea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

Ieri era coadă de mașini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeți că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câțiva tineri care jucau tenis — foarte puțini pentru că era și caniculă și cei câțiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o facă pe Bd. Kiseleff — și tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată. (…) Recent a avut loc un concert în Piața Constituției. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul”

Nu am înțeles niciodată spiritul ăsta de frondă. Da, știm că e de căcat ce facem, da, știm că distrugem traficul de mașini în zonă, dar nu ne pasă, noi tragem un semnal de alarmă, trebuie să mergeți mai mult cu bicicleta. Pentru că, nu-i așa, eu voi lăsa mașina în acel moment, plin de gânduri revelatoare Da băi, câtă dreptate are ăsta, de ce să nu merg eu cu bicicleta, să inspir praf și gaze de eșapament într-un oraș poluat? Desigur, e posibil să îmi treacă prin cap și ideea de a remodela niște fețe de astea de hipsteri sportivi, dar cine să le mai ia în seamă?

Hai, mereți voi frumușel și jucați-vă tenis în parc și lăsați-ne să ne vedem de treburile noastre de oameni mari.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.