În ultimele zile s-a răspândit ca focul ultima ispravă a laboaratoarelor băieților cu ochi albaștri, cea în care patronul de la o șaormărie a turnat un strat asfaltic pe un teren de lângă o reclamă pentru șaormeria sa și a declarat-o prima autostradă a moldovei. Nu o să insist pe subiect, pentru un ochi avizat se vede execuția, storytellingul, totul, pentru restul există batistuțe pentru șters saliva din colțul gurii.

Ce voiam să zic este altceva.
Toți iau de bune sumele vehiculate de domnul patron de șaormărie, despre cum pe el l-a costat 4500 de euro un metru de autostradă. Iar digi preia chestia asta și o transformă într-un articol care explică cum iată, acest minunat om din moldova a construit un metru de autostradă cu doar 4500 de euro, iar la stat e de 4 ori mai mult, huoo statul.

Iar eu nu pot să stau să nu mă întreb, Doru Cireașă, autorul articolului, e rău intenționat sau doar…mai slăbuț mental?
Cum poți compara covorul asfaltic, pus de un nene pe țărână, cu construcția fizică a unei autostrăzi și costurile aferente? Cât costă exproprierea terenurilor? Cât costă studiile de fezabilitate și restul de studii absolut necesare pentru a construi ceva sigur și durabil? Cât costă toate lucrările, terasamentele, zecile de mașini de mare tonaj, sutele de muncitori, podurile, traversările, trecerile de nivel, toate chestiile alea care înseamnă, la final, AUTOSTRADĂ, nu covor asfaltic la tine în curte?

În rest, totul e bine, nu uitați pe 15, la ora 15, să luați 15 minute de pauză. În timp ce vă ștergeți saliva din colțul gurii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.