Am observat o tendință printre bloggerii de rit nou, noul val, noua generație. Oamenii merg la orice eveniment, asta e clar, pentru că s-a încetățenit ideea că dacă mergi la multe multe evenimente și te vezi de multe multe ori cu aceeași bloggeri, înseamnă că ești blogger mare și o să ai cititori mulți. În fine, nu asta e ideea.

Ci faptul că tovarășii bloggeri merg la respectivele multe evenimente, dar nu scriu de ele. Pentru că unele sunt prea mici și le cad galoanele, unele nu sunt pe nișa lor și nu se pretează să scrie despre așa ceva pe quality situl păstorit de ei, unii nu îl plac pe Chinezu și tot așa.

Îmi aduc aminte cu drag de o invitație parcă pentru niște cuptoare sau grătare, unde se înghesuise toată floarea cea vestită a blogosferei, iar când au auzit că nu toată băutura e moka au plecat, lăsând în urmă o aromă delicată de flatulență. Sau, mai recent, când cineva a invitat o turmă de bloggeri să le ofere o bere, la o berărie dedicată, iar bloggerimea pofticioasă a mers, că na, o bere moka e o bere moka, dar de scris, a scris unul singur.

Bloggere care ești tu blogger. Nimeni nu te invită undeva pentru că ești o frumusețe de om sau femeie. Ești invitat pentru că ai un blog, iar oamenii investesc în comunicare. Te cheamă să scrii despre evenimentul lor. Ți se dă și de mâncare, poate scrii de bine, cu stomacul plin. Tu, ca blogger, nu trebuie să scrii neapărat de bine. Dar de scris, TREBUIE să scrii, că asta e munca ta.

Și o prezentare a colegului împreună cu care domin, cu mână de fier, bloggerimea națională.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.