Este 2008. Domnul Florin Cîțu, trezorier al ING Bank, execută un atac depreciativ asupra leului, desigur, împreună cu alte bănci românești, având protecția lui Lucian Isar, pe atunci vicepreședinte Bancpost. Între timp. domnul Cîțu e prim ministru, Lucian Isar este consilierul primului ministru.

De ce am vrut să menționez asta. Dacă cineva are impresia că un trezorier poate face de capul lui așa ceva, se înșală amarnic. Domnul Cîțu are sfori și este mânuit de un păpușar, sau un grup de păpușari, încă din vremuri imemoriale. Este thegoto guy atunci când trebuiesc executate mișcări mizerabile, nefiindu-i jenă să cadă de la înălțime. De fiecare dată când cade, i se așază o salteluță moale, care îi alină orice urmă de orgoliu rănit.

Ce a făcut aseară Florin Cîțu este exact o mișcare de genul acesta. PNDL, programul prin care PNL și cei care sunt în spatele PNL, vor să fure 50 de miliarde, este, de fapt, miza pentru care au plecat la drum de la început. 50 de miliarde? Bani buni, decenți, un cincinal asigurat frumos, fără grijă sau controale.

Pentru banii aceștia, cine e în spatele lui FLorin Cîțu consideră că e ok să distrugă coaliția și să țină guvernarea în guvern minoritar, cu sprijinul PSD, care nu are niciun interes să ajungă la guvernare, ci are o grămadă de primari conservă, care au trecut la PNL pentru că ei au câștigat alegerile, dar banii se duc tot acolo unde trebuie, pentru că sunt transpartinici și jocurile sunt făcute de mult. Așa că țapul oblațional a ieșit iar la rampă și, într-o mișcare aparent fără sens, anunță, practic, distrugerea coaliției de guvernare.

Sinngurii care pierd, de aici, sunt fraierii care au votat. Și care au realizat că votul lor reprezintă un căcat care nu valorează nimic. Iar poziția USR este incredibil de ingrată. As usual, ca fraieri de serviciu, au fost trimiși la păscut oaia. Dacă acceptă și a doua umilință de la Cîțu, nu îi mai ia nimeni în serios niciodată. Dacă semnează moțiunea de cenzură AUR, toată lumea le va da mumu, pentru că se asociază cu ei.

Așa că, acum, sunt în dilema caprei, iar vituperările de pe facebook sunt doar zgomot fără fond.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.