Final Update: Ca să trag o concluzie, evenimentul a fost foarte mare, bine organizat și după părerea mea și-a atins ținta. Earl’s Court, sala expozițională care a găzduit totul, a fost plină și atmosfera de mister creată chiar te făcea curios. Înainte de începere am așteptat în lobby, după care am fost invitați în sala de conferință care avea un mare ecran pe care au fost proiectate atât video-uri cu demonstrații sau reclame, cât și prim planuri cu speakerii. La final tot acel ecran s-a ridicat și a dezvăluit în spate trei standuri de sticlă și alte câteva mese, toate cu noul Galaxy SIII, accesorii și practic tot ce are telefonul de oferit. Oameni special instruiți arătau feature-uri și dădeau explicații la foc continuu și au rămas acolo până la final, mult după ce am plecat eu. Per total a fost un eveniment extraordinar și urmează să vedem în benchmarkuri, reviewuri sau opinii personale dacă terminalul va avea succes și dacă s-a ridicat la înălțimea așteptărilor 🙂

Salutare, sunt Flo si sunt prezent la evenimentul Samsug Unpacked la Londra. Voi incerca sa bloghez live, daca imi va permite conexiunea la internet.

Pana acum stim ca are un ecran de 4.8 inchi, camera de 8mp, baterie de 2100 mAh, grosime de 8.6mm si greutate de 133g.

Au introdus feature-uri de usabilitate cum ar fi S Voice care permite dialogul cu telefonul, disponibil in 8 limbi, S Beam, o varianta imbunatatita a beamului de pe Galaxy Nexus.

Taglineul este inspired by nature, designed for humans si the whone who sees and listens. Telefonul sta awake cat timp esti si u atent la ecran, deci nu trebuie sa tot atingi ecranul candcitesti un ebook sau un articol lung.

Camera are 0 shutter lag, poate face poze in rafala pana la 20, la o rata de 3.3 pe secunda. camera e inteligenta si alege automat cea mai buna dintre ele. Mai mult decat atat, recunoaste prietenii in poze si ii poate taga automat pe retelele sociale.

Un feature absolut extraordinar este un dock care incarca telefonul wirelessly, doar prin atingere!

Ca tot s-a vorbit prin comentarii de spate, carcasa e facuta printr-o tehnica nou dezvoltata numita hyperglazing si e disponibila in doua culori, pebble blue si marble white. O alta facilitate este pop up play, care inseamna ca in momentul in care te uiti la un video, in orice aplicatie, o pou face pop up si o po raranja pe ecran unde vrei cat timp folosesti alta aplicatie in fundal, cum ar fi browserul pentru a cauta ceva. Deci nu esti nevoit sa pui pauza, poti continua redarea si o poti urmari intr-o mica fereastra cat timp faci altceva.

Despre specificatiile hardware nici nu prea are rost sa discutam, procesorul quad core de 1.4GHz este oricum mult mai mult decat orice poate sa ceara vreo aplicatie. Camera frontala are 1.9 MP si ambele pot filma 1080p.

O chestie noua este All Share Cast Dongle, cu care poti partaja lucruri cu televizoare prin wi-fi.
Bluetoothul inclus este versiunea 4.0, care asiura u transfer mai rapid si un consum redus de baterie.

Parte din experienta mult mai organica pe care o ofera SIII este unul dintre gesturile demonstrate in prezentare, faptul ca daca scrii un mesaj unei persoane si decizi sa o suni, daca duci telefonul la ureche, telefonul recunoaste gestul si apeleaza automat persoana.

Am uitat sa mentionez ca vine in variante cu 16, 32 si 64 GB de stocare interna, toate variantele avand slot pentru microSD.

Telefonul va fi pus pe piata in majoritatea tarilor pe 29 mai, intr-un tur mondial de promovare si lansare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.