Ştiţi ce e comerţul stradal? Chestia aia care nu e atât de strict reglementată în alte părţi, aşa cum e la noi, chestie care ajută la culoarea locală, la preţuri mai mici pentru diverse produse şi nu în ultimul rând, îi ajută pe nişte oameni nu foarte favorizaţi de soartă să mai câştige un ban.
De aia în alte ţări poţi să mănânci mâncare locală, nu doar hamburgheri şi KFC, poţi cumpăra şi articole artizanale locale, nu blănuri artificiale şi oale de lut învelite în ţiplă, pe colţ la Azuga.
Lucru imposibil în Bucureşti, de exemplu, unde locatarii străzilor nu au altă treabă decât să facă reclamaţii. Că dacă ăla face un ban, eu de ce să nu îl reclam. Doamne fereşte, nu plăteşte impozit, nu plăteşte TVA. Nenorociţii naibii!
NOU
Nu am nicio problema cu ei, dar in ceea ce priveste mancarea, prefer sa mananc la restaurant ( nu cacaturi fast-food gen kfc sau mec) decat mancare alterata sau expirata de pe strada. Am cumparat lapte de la mamaie din piata, zic sa nu mananc cancerigene. Mi-a dat sa gust din sticla ei si era f bun. Cand ajung acasa, lapte dikuat cu apa. M-am dus inapoi si mi-a dat alta sticla pe loc, dar nici ca am mai trecut pe la ea.
In legatura cu articole artizanale, de aia s-au si inventat excursiile la munte/statiuni, ca sa vii cu o amintire de acolo. Nu o oala artizanala din capitala. Ce culoare locala in afara de MARO poate avea bucurestiul?
NOU
In ce alte tari ai vazut tu castravetii pe asfalt in fata blocului?
NOU
in cehia de exemplu, unde erau lasati chiar fara supraveghere
NOU
@Alex, pe oriunde am fost in Romanica asta, PESTE TOT am gasit EXACT ACELEASI ” obiecte artizanale specifice “.
Si la mare, si la munte, si in Moldova si peste tot.
NOU
Ii reclama degeaba, aia “seriosi” sunt mana-n mana cu comunitarii . Stii unde vand aia vin contrafacut din Daciile alea break in fata pietii nu ? Ei, zici ca Politia nu stie ? 😉
NOU
da, mai alea oalele alea in tipla, poneii in marime naturala, miresicile, zbarnaitorile alea de vant, etc
NOU
De doua zile ai inceput sa aberezi. Ce cacat de mancare locala poti cumpara de la tigani? Tigani care nu platesc nicio taxa, dar mai incaseaza si un ajutor de la stat…ca deh sunt defavorizati. S-a nascut tiganul mare bucatar…
NOU
In Cehia nu am fost. Am fost in Franta, Italia, Austria si Afganistan. Ghici unde am vazut rosiile pe asfalt? 🙂
NOU
Haideti sa ramanem la Land of Choice, sa nu mai visam la balonase pufoase din alte tari 🙂
In zona unde stau eu se afla un complex de tarabe cu tot felul de chinezarii. Iar cand cineva aude ca trebuie sa vina garda, se apuca si inchid pravalia si se pitesc pe dupa colt, ei neavand autorizatie pentru asa ceva. Oare cum ai putea sa te descurci financiar daca platesti autorizatia, stiind ca nu ai vanzare la marfa ta adusa din dragon, la suprapret? 🙂
NOU
Pt ca exista impozit pe profit, pt ca exista autorizatii pt comercializarea anumitor produse (mai ales alimentare [in categoria carora se pare ca intra si Furadanul dintr-un articol precedent; ce-ar fi de ne-am apuca toti de comert stradal cu diverse “substante”-tre sa exista reglementari in domeniu]). Personal nush cine ar cumpara branza de la categoria numita in link, dar asa ceva nu se comercializeaza la 35 de grade afara in praf… ma rog, cine cumpara isi asuma riscurile.
In vest treaba e reglementata- sunt zile cand se organizeaza “piete publice” in locuri neamenajate (vine omu cu taraba/vitrina frigorifica[nu vinde nimeni branza din straitza]), circulatia se opreste pe strada respectiva si de la 8 la 12 faci “comert”. Pointless to say ca pe urma trotuarul/strada sunt curatate si efectiv spalate de organizatori, nu raman riveranii cu putoarea si mizeria de dupa.
NOU
oamenii aia amarati care scot si ei un ban sunt niste speculanti ordinari. care iau marfa din angro si o vand la triplu pe strada, inşelând oamenii. nu e corect si nici legal.
daca vrei culoare locala, du-te in piata sau in targurile de vechituri (flea market pentru trendinezi).
NOU
Nici eu n-am vazut in nicio tara ( si m-am plimbat si eu un pic, zic ) indivinzi vanzand chestii la colt de strada .
Comerciantii ambulati au locuri special amenajate si totul se desfasoara cat de poate de organizat si civilizat .
Tu glumesti ? cine naiba a vazut tiganii ciobani fauritori de branzeturi si alte cele ?
Tre’ sa ai “un pic ” tigla sarita de pe casa sa poti cumpara asa ceva de la ei .
NOU
*indivizi
*tigani
*ambulanti
Si nici n-am mancat branza stricata 🙂
NOU
sinteti niste rasisti imputiti. pai stiti voi, bai taranilor, cat a stat tiganu sa-si mulga cainele si sa faca branza aia? sau stiti cat a furat ca sa-si permita galeata? acum sa va vad ce aveti de zis!
NOU
www.beyondrobson.com/food/2010/05/vancouver_finally_decides_to_allow_street_food_and_taco_trucks/