De Cristian Murariu

Ia du-te si cauta prin hypermarketurile din provincie, de preferinta din orasele mai mici. Daca stii niste persoane din interior ai sa ramai tampit de ce vei afla.
Nu stiu cum sta treaba cu apa asta dar stiu cum sta treaba cu tot ce inseamna “mancare gatita”. Am lucrat 3 ani intr-o astfel de retea si am ajuns sa cunosc, destul de bine, lucrurile.
Tot ce vezi expus la vitrina, ca si mancare gatita, este cea care este aproape de expirare sau care chiar este expirata de ceva vreme.
Iti dau un exemplu: ai un frigider mare (o camere de 3 pe 4 metri) plin de pui care au expirat acum ceva luni. Faci asa:
1. spargi gramada inghetata de pui cu tarnacopul, cu ranga sau cu ce ai la indemana. Romanul e inventiv.
2. iei puii, verzi de mucegai (chiar si la -20 de grade Celsius traiesc panaramele astea de microbi) si ii scoti intr-un hol
3. bagi un furtun cu apa sub presiune si incepi sa cureti puii
4. dai si cu substante frumos mirositoare, gen Cillit, Axion sau ce ai la indemana
5. puiul, frumos mirositor de acum si “mucegai free” se ia, se baga la rotisor, se prajeste si se vinde
6. chiar daca se vor strica unii la stomac, nu patesti nimic: cei de la OPC vor fi poftiti in biroul directorului, vor primi produse pentru acasa proaspete si mici atentii financiare si magazinul va primi amenda minima plus cine stie ce punere sub observatie pentru o anumita perioada (nu stiu cum se cheama exact dar este pretextul perfect pentru aia de la OPC ca sa mai vina si altadata sa mai manance ceva si sa mai faca un ban).

De asemenea, ai concursuri sau faci sacose cu daruri de sarbatori catre clienti. Doar nu vei fi prost sa pui produse proaspete, logic nu?

In alta ordine de idei, de ce sa vinzi (sa presupunem) litrul de lapte, cu 3 lei daca il iei cu 1,5 lei? Da-l cu 4-5 lei daca romanul nu are alta alternativa si cumpara caci n-are alta optiune.

De aia prefer un magazin mai mic: macar n-am pretentii de la aia. Si nu stiu cum se face dar nu am avut niciodata probleme cu marfa de acolo.

Iar ca vorbim despre apa, multi cunoscuti mi-au recomandat sa evit cat mai mult Izvorul Minunilor pentru ca, spuneau ei, zona aia unde ar fi izvoarele, e plina de mizerii deasupra. Iar orice mizerie mai intra si-n pamant, mai ales cand ploua. De asemenea, nici Bilborul nu am auzit sa fie prea stralucit cam din aceeasi cauza. Ca apa, singura marca pe care o iau de ceva ani si cu care chiar nu am avut probleme a fost Dorna. E si ieftina si e chiar ok. Na ca ti-am zis eu cateva nume, ma doare undeva daca fac sau nu reclama.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.