Uniunea Europeană a decis că fiecare rromân trebuie să recicleze anual minim 4 kile de electronice. Și cum micuTZU e un tip conștiincios, care respectă legile, astăzi ne-am dus la Gremlins, în Constanța, să își recicleze mașina de spălat, care tocmai i-a explodat, contra unui voucher de 150 de lei pentru Altex.

Dacă nu știați, așa arată un depozit de deșeuri electronice și electrocasnice. A se remarca mormanele de monitoare din fundal. Plus SUTELE de vitrine frigorifice.

DSC00010DSC00009

Mi s-a părut distractivă moaca șefului de depozit sau ce era, plus comportamentul. Era exact șeful de unitate gen Alimentara sau Comaliment de pe vremea lui Ceaușescu. Deși, noi ne deplasasem la dracu în praznic să ducem o nenorocită de mașină de spălat, pentru care oricum plătesc taxa de reciclare când cumpăr una nouă. Deh, la noi ca la nimenea, nu vine statul să ia și să recicleze, statul vine și amenință și așteaptă să faci tu.

În fine, am fost să ne luăm mașina de spălat. Întâi, 2 surprize neplăcute.

Prima, vânzătorul din magazin, de o aroganță și un siktir maxim. Prin natura profesiei avute până în momentul trecerii la statutul de freelancer, mă cunosc cam toți cei din magazinele de electrocasnice din Constanța și toți cam luau poziție de drepți când intram în magazin.

Ei, țuțurașul ăsta era mai nou și mai avea puțin și ne pleznea că îndrăznim să îl întrebăm diferite chestii despre mașină și transport. Noroc cu micuTZU, că el e de o calmitate ieșită din comun.
A doua surpriză neplăcută, lipsa oricărui manual într-o limbă de circulație mondială. Numai cecenă, kârgîză și alte naționalități.

Motiv pentru care omul le-a dat un mail care m-a făcut să leșin de râs.
Și aici intervine supriza plăcută, dar plăcută rău.
Am citit mailul, m-am dus să fac un pipi, de la râs și m-am întors, hotărât să pun mâna pe telefon să cer o carte de la băieții din Altex.

Când colo, în mai puțin de 5 minute, cineva de la relații cu clienții deja îi trimisese versiunea electronică a cărții.
Deci da, se poate și bine domnule!

Păcat însă că eforturile unor oameni de genul acesta sunt acoperite de nesimțirea vânzătorilor, sau mai bine zis, a unor vânzători.

PS: Nu, nu m-am pișat 5 minute, dar am zis că probabil nu am primit mesajul instantaneu.