Și nici a urmașilor urmașilor voștri, ci e a lu’ tata.
Din ciclul Sergiu Nicolaescu nu e al tău, fă panaramă ordinară jigodie ce ești, ci al poporului astăzi îi avem pe timișorenii care, nu-i așa, fără să dea nici un ban și fără să aibă nici o contribuție la nimic, demonstrează de zor împotriva dărâmării/reabilitării nu știu cărei case.

Ok, un grup de albinoși a cumpărat o casă din timișoara, în urmă cu 12 ani și au cerut autorizații de renovare. Au dărâmat aiurea chestii, normal, primăria a oprit lucrările și vrea să măture pe jos cu băieții. Nimic anormal, ba chiar legal.
Eh, aici intervine vajnicul popor rromân din temeszvarosz, care manifestează de zor în fața casei. Să nu o renoveze. Să nu îi facă nimic. Să o lase așa. Că e monument istoric.

Desigur, pe banii albinoșilor care au cumpărat locanta. Pentru că singura investiție a demonstranților e în cartonanele pe care își scriu lozincile. Să nu schimbe acoperișul. Ce dacă plouă în casă? E monument istoric.
E frumos?

Este. E mișto să protestezi pe banii altora. E reconfortan. Călduț și dulce. Pentru că seara, te duci în căldura casei tale, la familie și copii și răsufli ușurat:

Am dat și azi suflet din mine pentru timișoara…

Ne place să impunem reguli. Maxim. Altora.