cora-ametcea

Atunci când căutam eu câine, cel mai haios lucru pentru mine era să urmăresc comentariile de pe site legate de subiect. Cele mai sângeroase rase de câini, rasele recunoscute pentru ferocitatea lor erau, conform comentatorilor mei, cele mai iubitoare rase și cele mai potrivite pentru copii.

Pitbull? EXCELENT iubește copiii la nebunie, moare alături de el. Rotweiller? NEMAIPOMENIT, e o adevărată dădacă, nu o să mai ai nevoie să angajezi bonă la copil, se ocupă câinele. Doberman? Fii serios, sunt niște păpușele de zahăr ars lângă copii. Mastiff? Pfiu, doamne ce câine potrivit să crească un copil. Desigur, argumentul meu legat de faptul că am văzut un mastif devorând de vie o capră, în Timișoara, nu a contat. Nu era câinele dresat, nu era educat sau poate capra făcuse ceva rău, înjurase, câinele simte.

Câinele crescut de el i-a adus unui bărbat de 58 de ani un sfârşit înfiorător. A fost omorât aseară de un rottweiler pe care omul îl îngrijea.

De aici

Sper ca oamenii să înceapă să înțeleagă că, deși ei își umanizează javrele, câinii sunt doar niște animale iraționale. Dresajul nu face decât să le acopere instinctele, dar în orice moment acel dresaj poate dispărea și e suficient doar o secundă pentru ca un rotweiller să zdrobească capul unui copil.

Ca să preîntâmpin nelămuririle, nu, nu mai am câine. Era prea mare față de copii și pentru a fi crescut în apartament. E fericită acolo unde e acum, are pui, e crescută de 2 oameni minunați, totul e ok.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.