Restaurantele şi unităţile de alimentaţie publică au obligaţia de a afişa, începând de miercuri, 15 martie, ingredientele şi valorile nutriţionale ale produselor şi preparatelor pe care le servesc consumatorilor, odată cu intrarea în vigoare a Ordinului 201/2022 al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Sunt un om destul de umblat prin lume. Sau, hai, prin Europa. Am fost prin majoritatea statelor europene, iar, în unele dintre ele, chiar am trăit mai mult de 6 luni, în fiecare. Deci pot să zic, fără urmă de exagerare, că, întrucâtva, am idee despre ce vorbesc.

În nicio țară din lumea asta, pe unde am mers eu, nu există mizeria asta pe care a introdus-o ANPC în legislație doar ca să aibă motiv de șpagă de la restaurante. Efectiv nicăieri nu este așa ceva, cel mult, CEL MULT, din ce e făcută mâncarea, gen friptura de pui conține pui. În rest, nimic, nada, zero, niente, nicevo, zilch. Dar așa suntem noi, daci deschizători de drumuri, de ce să nu facă un ban cinstit inspectorul ANPC, AICI SCRIE 1.8 GRAME CAPERE, DE CE SUNT 1.9??? 3000 DE LEI AMENDĂ sau ne înțelegem noi.

În rest, sigur, să salvăm HORECA, unul de la asociația patronală a horecilor a anunțat deja că le cresc costurile, că trebuie să tipărească alte meniuri și ocupă mai mult spațiu. De când e pandemia, oriunde am mâncat în lumea largă, peste tot sunt coduri QR la mese, meniul este online, cu prețuri and shit. La unele chiar poți comanda direct, dar deja vorbim de aeroplane. Ideea e că nu te costă nimic în plus, nici măcar în românia, pentru că meniurile din horeca oricum se schimbă săptămânal sau lunar, pentru că se distrug și asta este o cheltuială deja inclusă în prețurile produselor.

SALVAȚI HORECA! De ea însăși.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.