După organizarea Festivalului Iiei pe meleaguri americane, Asociaţia Românilor din Seattle continuă seria evenimentelor de prezentare şi popularizare a culturii româneşti în Statele Unite, de data aceasta cu un concert special la Filarmonica din Seattle, statul Washington.

Pe 12 septembrie, de la 19:30 ora locală (duminică, 13 septembrie, 05:30, ora Bucureştiului), românii şi americanii din zona Seattle sunt invitaţi la un “Concert de cameră în stil românesc”, avându-i ca protagonişti pe Dr. Oana Rusu Tomai, Doctor în Piano Performance la Eastman School of Music, N.Y., Mikhail Shmidt, violonist, membru al Seattle Symphony şi Marcy Stonikas, soprană la Seattle Opera.

În programul concertului figurează Sonata în Caracter Românesc pentru vioară şi pian de George Enescu, Dansurile Româneşti de Béla Bartók, cântece pentru soprană şi pian de Felicia Donceanu, Rodica Soutzo şi Tudor Ciortea şi cântece lăutăreşti (Ciocârlia, Hora Mărţişorului etc) aranjate pentru vioara şi pian.

Concertul este organizat cu sprijinul pianistei Oana Rusu Tomai şi al mai multor români stabiliţi în Statele Unite, respectiv al unor donatori americani. Poţi să susţii financiar, şi tu, acest demers non-profit de promovare a imaginii României în Statele Unite!

Pianista Oana Rusu Tomai s-a implicat personal într-un mod inedit: ea donează 5 ore de lecţii de pian ca bonus pentru cinci bilete achiziţionate la concertul din 12 septembrie.

Până acum, peste jumătate din bilete au fost vândute şi aproape trei sferturi din costul concertului a fost acoperit prin donaţii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.