Mi se pare super haios cum, o dată la 2 ani, spiritele microbiste din românia se inflamează de mândrie patriotică și chiar cred că echipa națională de bambilici are șanse de a se califica în vreo competiție continentală sau mondială.

Mă uitam ieri la entuziasmul ce cuprinsese ieri facebookul, gata, măturăm pe jos cu ei, acum 25 de ani, când jucam cu Islanda, nu se dădea reluare, ca să se prindă în direct și golul următor, plus alte glumițe la fel de fine ca șmirghelul de rugină.

Diferența dintre noi și restul țărilor din europa, din punct de vedere fotbalistic, este că noi i-am avut pe Mircea Sandu și Mitică Dragomir la conducerea federației și a ligii. Care au fost ocupați doar să fure și să permită șmenarilor de la conducerea echipelor să distrugă orice urmă de fotbal.

Așa că, în timp ce pescarii islandezi investeau în centre de copii și juniori, știind că doar acolo se află viitorul unei echipe, federația română de fotbal permitea patronilor de club să închidă acele cluburi de copii și juniori, pentru că nu le aduceau profit imediat, cum le aduceau șmenăreala cu fotbaliști (vezi czurile de pușcărie din domeniu)

Și cam aia a fost. Când nu investești în viitor, nu ai viitor. Nu avem fotbaliști, avem niște drogălăi mingicari, ale căror singure obiective nu sunt nici măcar la nivelul lui Mitea (vreau să cumpăr strada unde stau), ci doar să prindă vreo târfă din domeniu și să se afișeze cu ea, să moară inima în prietenii lor de la Poplaca, ce verifică instgramul în timp ce plimbă vaca.

Ăsta e nivelul. Cât timp oieri precum Becali decid echipe și jucători, cât timp nu există un program de juniorat puternic susținut, inclusiv cu un campionat puternic, pe terenurile echipelor mari, care să aducă spectatori și bani, să creeze fani și să implanteze emoția în copii, cât timp nu există program de socios decât la Dinamo, restul echipelor plătind bătăuși care să vină la stadion și să arunce petarde și să se bată cu jandarmii, nu vom avea fotbal și, în niciun caz, nu vom avea de unde să selecționăm jucători pentru echipa națională. Vom rămâne tot timpul la stadiul Antrenorul e de vină, nu l-a băgat pe xulescu. Xulescu fiind un drogălău cu creastă și tatuaje, singurele sale realizări pe pmânt.

Iar în pauze vom discuta despre cum FCSB nu e Steaua, Este rapid în S1, Craiova lui Mititelu e Craiova Maxima și alte porcării.

foto gaben.ro
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.