Citesc tot timpul pe net povestiri ale interacțiunilor cu diverși furnizori, în special de telefonie, dar vin din urmă și cei de la energie. Și majoritatea sunt gen LE-AM ZIS EU TOT CE AVEAM DE ZIS ȘI DUPĂ AIA AM PLECAT DE LA EI!

Și sunt convins că toți cei ce povestesc chestii de astea își imaginează cum, în fiecare dimineață, mii de angajați vodafone/orange/enel etc, care există doar ca să le răspundă lor la telefoane, mărșăluiesc spre intrarea în birourile firmei, unde cineva îi supraveghează atent și care trăiesc doar din satisfacția clientului.

Problema e că nu e așa.
Aceste servicii sunt externalizate, pe mai multe niveluri, către varii firme care asta fac. Call center. Relații cu clienții. un sistem de comunicație foarte bine pus la punct face legătura între diversele branchuri de servicii. Oamenii care răspund la telefoane au legătură cu furnizorul vostru de X servicii cum am eu cu Buzz Aldrin, adică ăla s-a căsătorit cu o româncă, eu sunt român, deci suntem rude. Practic, oamenii au o listă cu întrebări standard și o altă listă cu răspunsuri standard.

Și răspund la întrebări între limitele date de acele liste, pentru că nu au altă treabă cu firma respectivă. Îi lasă profund rece dacă cineva îi amenință că PLEC DE LA VOI! Drum bun și cale bătută, el nu își ia salariul pe bază de retenție de client, cât timp rămâne în limitările incluse de jobul său, e fericit și mulțumit și el, și clientul.

Așa că atunci când faceți o criză de nervi, la telefon, pentru că v-a crescut cutare factura, gândiți-vă că, la celălalt capăt al telefonului, e un tip, probabil în chiloți, pentru că, cel mai probabil, lucrează de acasă, urcat cu picioarele pe masă, cu o partidă de golf pe fundalul televizorului și cu nevasta care îi arată țâțele pe undeva, ca să îl facă să râdă.

După aia mai analizați-vă furia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

14 comentarii Adaugă comentariu

  1. pistol cu apa
    cel mai frustrant este numarul apelurilor iar call centerele adevarate sunt alea cu clienti din afara unde ai 60-80 de apeluri pe zi, zi de zi
    si se lucreaza de regula 24/7, prinzi toate turele posibile

  2. #2

    Si plătit prost. Salariile în call center unde se oferă suport pt clienții companiilor românești sunt foarte mici.

    1
    • #3

      De aceea toți mizează pe Voice boți. Se va rezolva problema. Salarii nu mici, deloc.
      Serviciu clienți și mai prost.
      Dar robotul va prelua toate apelurile și va rezolva 10% din ele

  3. #4

    Am lucrat și eu la Enel. Nu pe call center sau direct cu clienții. E drept că nu stau angajații să plângă când le pleacă clienții, dar analizează intern de ce pleacă, ce oferte au competitorii, și comparativ cu ale Enel etc. Dar, angajații te ajută și majoritatea își știe treaba. Când vrei să pleci, ți se face o ofertă de retenție, poate la un preț mai bun decât e pe piață. Ca furnizor, la Enel îmi place că prețul pe piața liberă rămâne valabil pentru un an, cât l-ai contractat. Ceea ce la Eon nu se întâmplă, motiv pentru care am plecat de la ei. Și Eon nici măcar nu fac ofertă să te păstreze sau întreabă de ce ai plecat. Nici măcar nu se fac că le pasă. Să nu zic de faptul că primesti orice informări pe mail, dacă ai corespondența electronică activată la Enel. La Eon, la fel, deși era activată, trimiteau prin poștă și eu nu primeam. Nu caută nimeni să tragă pe sfoară clientul, cum cred mulți.

    • #5

      Cool. Doar că Enel pleacă din RO.
      Nu au stat să se plângă prea mult în public, au anunțat că pleacă și au trecut la fapte.

    • #6

      Mda, nu știu ce va fi. Au anunțat de multe ori în decursul anilor ca vor pleca si nu au făcut-o. Dacă ăștia noi vor avea salarii mai mari, e bine. Părerea mea e ca se va prelua tot asa cum e, pentru început. Sper sa își mențină nivelul ca furnizor și grecii

  4. #7

    ” ..și cu nevasta care îi arată țâțele pe undeva..” ..propun implementarea videocall-centerelor!

    1
  5. #8

    foarte vizual… multumesc!

  6. #9

    E adevarat ca nevasta e in tatele goale,undeva pe fundal,dar le arata altcuiva,prin camera,ca lucreaza si ea la un fel de call center.

    6
  7. problema recenta cu call-center-e e ca au inlocuit interactiunea cu un angajat uman cu roboti. dureaza 1h si un car de nervi pana ajungi sa vorbesti cu cineva sa iti rezolvi problema

    • #11

      eventual la un numar cu supraplata

    • #12

      Uite Putin, par exemple, a pus robot, Okochea il cheama.
      Pesedeu’, avand bani mai multi, are si mai multi boti: Comisaru’ Moldovan, Coprofagocta Ferox etc.

      1
    • #13

      Emagu a rezolvat o cu totul,au renuntat la call center si chatul ala e mizerabil si sunt 99% sigur ca de fapt interactionezi cu botzi. Deja mi au bulit o comanda si boata andreea mi a zis pe mail ca ii pare rau ca s a intrerupt chatu si sa ii trimit o poza. Are cineva impresia ca s a mai intamplat ceva dupa poza?
      Hahaha

  8. #14

    Sa vedem, botilor, cine va mai arata voua tatele…