Revenim cu o transmisiune directă de la festivalul de mare angajament numit Fân Fest, locul unde se strâng oamenii cu adevărat pasionați de salvarea roșiei, prin fân.

Daca aveati vreo suspiciune ca ceea ce v-am povestit despre festivalul ecologist de la Rosia Montana ar fi o rautate gratuita, cititorii blog-ului vin cu dovezi care sa ateste ca Fan Fest-ul nu-i nimic mai mult decat prilej de fuga de acasa pentru copchii rebeli si de trend-uiala cool pentru hipsterasii capitalei. Sau mai bine zis boschetarala.

Primesc pe Facebook de dimineata, o poza cu niste hipstii de gen, adunati la o sueta si o bere, in fata steampului din Rosia Montana. Se pare ca au avut ceva spor la stat, de vreme ce langa ei zac cel putin vreo 10 pet-uri dupa ce vad eu in poza.

Pentru cine nu stie ce-ai aia steamp, este o mașină de lucru folosită în trecut pentru sfărâmarea minereurilor aurifere, al carei mecanism era pus in functie prin forta apei. Centrul istoric al Roșiei Montane gazduieste un astfel de șteamp în mărime naturală, loc numa’ bun de sezut cu fundul activist si spart samanta in coltul gurii.

Poftim, cultura!

Iar pe situl festivalului, am dat peste citatul de mai jos: Țin să îi avertizez pe toți cei ce vin la festival să fie atenți, peste tot unde văd scris locuri de muncă, investiții, minerit, să nu intre, doar acolo unde stă scris FĂRĂ CIANURĂ sunt oamenii ce vor să rămână aici și să salveze Roșia Montană, a declarat în dechiderea concertelor Marius Vintilă, prezentatorul evenimentelor. Sursa:

Deci nu la munca, da? La bere, intrati unde scrie bere. Educativ. Iar Marius Vintila observ că a devenit un vajnic apărător al drepturilor ciupercuțelor de la RMGC. Probabil prezintă evenimentele gratuit, din dragoste pentru sătenii montaniarzi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.