VEZI AICI.
In fine, sa revenim, dupa acest SEO tip profesionistii realitatii.

Bănuiesc că vă interesează părerile mele despre finala de la Românii au talent, altfel nu v-ați înghesui să citiți acest articol. Să începem cu începutul.

No limit – Caz social. Ok, pot dansa după dictare, pentru că nu știu dacă s-a văzut la tv, dar copii dansează după semnele doamnei profesoare, aflate în spatele juriului. Nu mi se pare senzațional, dealtfel s-a și văzut. Oamenii s-au cam săturat de cazuri sociale, lacrimi și durere, mai vrem și talent pe bune.

Cristian Leana – Omul a fost răzbunarea geekșilor. Dacă la început, toată lumea, inclusiv subsemnatul, făcea mișto de el, la final ne-am cam înghițit miștourile. Foarte tare ce poate să facă omulețul, tot respectul, chiar e spectacol, e talent, ar putea face bani din asta relaxat, într-un casino de afară.

Lil Motion
– Obișnuita gașcă de copii veseli și țopăitori, obișnuitele lăcrimuțe, not interested. Deloc.

Radu IonescuRadu IonescuRadu Ionescu m-a decepționat. OOmul cânta la chitară ca dumnezeu. Foarte, foarte frumos. Așa de altfel a atras și oamenii. Nu înțeleg de ce, în loc să vină și să rupă gura sălii cu o piesă de ghitară de să momară cocostârci-n deltă, pentru că poate să cânte ORICE, a venit cu acompaniament, cu chitări electrice și alte mizerii, care practic l-au tras în jos, cei ce îl acompaniau fiind clar profesioniști și ținându-i ritmul fără nici un efort, ba mai mult, acoperindu-l în anumite părți. Din punctul meu de vedere, a fost primul care a pierdut pe mâna lui. Singurel.

Trio Zamfirescu – La fel. Cântăreți excepționali, au înveșmântat-o pe fată ca pe o soprană ieșită la pensie, de râdea poporu-n sală, calculând limita ei de șaorme, plus au dat-o-n dansuri gen salsa, neînțelegând DELOC că oamenii i-au votat pentru că ȘTIU SĂ CÂNTE la chitară, nu rahaturi cu dansuri și alte prostii. Ai doilea care au pierdut pe mâna lor.

Oana Lianu – A fost senzațională. Doar că talentul său, arta ei specială, absolut intelectuală, nu poate avea rezonanță în inimmile unui popor hrănit cu mici și bere + șaorma, care adoră umorul tip bendeac și vacanța mare. Niciodată, în nici un caz. O artistă completă, care își are locul pe orice mare scenă a lumii. Vă jur, aveam piele de Andra la scat singingul ei…

Bar Session Not my thing. Nu mi se pare talent, atunci când e vorba de ce faci tu la muncă. E ca și cum ar veni vecinul meu de la 4, nea Dinu, care lucrează pe excavator, să ne arate ce șmecherii știe el să facă cu cazmaua. Next.

Krem – Tipul a fost tot mai slab, cu fiecare prezentare. Iar cea de aseară a fost CEA mai slabă, fără vigoare, fără flow, o curgere eclectica de silabe, ce tindea spre un final plicticos, aromitor. Părerea generală a celor din jur a fost că tipul înghițise medicamentele pentru conjunctivita ce o acuza. Sau le fumase, nu știu. Cert este că, din favoritul tuturor, a rămas undeva în pluton.
Al 3 lea care pierde pe mâna proprie.

Vasile Godja – Un cântăreț genial. GENIAL. Poate cânta oricum și în orice fel, cu orice parte a corpului. Prezentarea a fost puțin stupidă, nimeni nu s-a gândit că sacâzul de pe arcuș va lua foc și vioara nu va mai cânta? Dar în rest, impecabil. Îmi pare rău că nu a ajuns în ultimii 3, dar în mod sigur tipul e aranjat pe viață, din punct de vedere al muncii sale.

Gigel Frone – Mi-e și scârbă să vorbesc de quasimodo ăsta, ridicătorul de săli. Nu înțeleg de ce trebuie ca în fiecare finală trebuie să existe un gunoi de genul acesta. Nu urmăresc emisiunile originale din US sau UK, acolo tot așa ajung în finale, idioți cu acte medicale, ocupând locurile unor oameni care chiar au geniu și talent?

Loredana şi Cristian Fieraru – rromânii au talent. Tati a pierdut puțin un ton la țambal, forțând-o pe fiică să piardă și ea tonul. Și știe toată lumea că mi minorul… Mi-a plăcut cum a desființat-o Mihai Petre. Țambalul are locul său, la nunți, botezuri și înmormântări, nu pe scenă, cântând măria din carei.

X-treme Brothers – Foarte, foarte tari. Puteau câștiga relaxați, dar homofobul popor rromâ nu putea vota o atâta concentrație de penis pe metru pătrat. Dealtfel era clar și din sală, după exclamațiile diverșilor masculi potenți din zonă, că nu au cum să treacă. Probabil, ca și Trupa Ballance, vor câștiga mulți bani lucrând afară.

Mihai Petraiche. Favoritul meu de aseară, a dansat super tare, mi se pare mult mai bun și mai complet decât renumitul Razi Gogonea, un control perfect al tuturor tipurilor de mușchi din corp. Nu cred că Andi Moisescu va rata ocazia de a-l aduce în vestita sa rețea de entarteineri.

Aset Crew – Sunt sătul de trupe de dansatori. Niciuna nu se compară cu ADEVĂRATELE trupe de dans de afară, care te rup în 2 când le privești. Nu cred că avea ce să caute în finală, nu cred că sunt un crew adevărat și nu cred că vor mai coexista în această formulă după Românii au talent.

Cristian Gog. – În primul rând, de ce îl susțin pe Cristian? Pentru că îl cunosc, pentru că am asistat și la un spectacol live de al său și știu cât este de bun și pentru că ORICE om va alege să susțină un cunoscut într-o întrecere, în fața oricăror alte argumente. Plus, Cristina e foarte bun. Încetați cu căcaturile gen youtube hahaha, nu e magie. Încercați să rețineți că păreți idioți cu patent în clipa în care afirmați în gura mare că ce face omul ăla pe scenă trebuie să fie magie reală. S-a reținut, da? IDIOȚI.

Revenind, pe mine aseară m-a dezamăgit numărul cu său. Cel puțin prima sa parte. Nu știu cum s-a văzut la tv, dar în sală lumea s-a plictisit mortal, se auzeau hăhăieli când domnul doctor încurca firele pe acolo.
Punctual, numărul a fost lung, slab și neconvingător. Nu aduci TU un medic și o asistentă (bună cu clăbuci), pentru că nu te crede nimeni. Lași organizatorii să a ducă un echipaj de salvare real, cu tot ce e necesar, pentru a da impresia de credibilitate. Chestia asta a stricat numărul și m-a făcut să afirm pe twitter că exact atunci, Cristian Gog a pierdut pe mâna sa Românii au talent.

Din ce s-a văzut, m-am înșelat, restul numărului completând lipsurile din prima parte. bravo, sunt fericit și mulțumit că s-a terminat așa.

Ca o părere proprie.

Consider că, atunci când juriul se ridică în picioare și spune cu voce tare Ești cel mai bun, sperăm să câștigi, este o ingerință devastatoare în preferințele publicului votant. Da, e acceptabilă dacă concursul ar fi decis de juriu. Dar când e vorba de voturi, interferența juriului mi se pare de neiertat și atârnă greu, dacă nu chiar decisiv în balanța finală a votului.

Dealtfel, pe twitter și bloguri s-a și văzut, începând să apară articolele conspiraționiste, cum că juriul de fapt a fost mână în mână cu Gog și au spus lecția învățată de acasă și alte imbecilități.

E păcat că o ediție atât de puternică a fost umbrită de asemenea mizerii. Sau poate mă înșel eu și așa e formatul emisiunii.

Iar pe final, ar fi bine să reținem ceva. Cristian Gog a câștigat pentru că este bun, nu pentru că a câștigat altcineva pentru el. Afirmații cum că Social Media a câștigat Românii au talent sunt jignitoare în primul rând relativ la munca lui Cristian Gog.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.