Mă uitam la știrea cu avertismentul fiscului către românii care muncesc în străinătate, despre cum ANAF-ul face schimb de informații cu alte state și, dacă nu depui dosar cu șină la ANAF, ANAF-ul va impozita totul, pentru că așa e corect și legal.

În primul rând, e evident că e o mișcare prilejuită de instalarea femeii lui Orlando Teodorovici la fisc, tipa care nu a reușit să treacă examenul ORAL de angajare la fisc, fiind contabila nuștiucărui sat, iar cum îl conduce. Norocul ei că l-a trecut la Orlando și VÂlcov.

În al doilea rând, e foarte haios și românistanesc cum anunță ANAF că

Documentele justificative trebuie depuse în limba română, având în vedere că limba oficială în administraţia fiscală din România este limba română, astfel că orice document sau înscris care se prezintă Agenţiei fiscale trebuie să fie însoţite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizaţi.

Deci române, vino de bunăvoie și anunță-ne unde locuieși și unde muncești, ca să te putem urmări fără probleme și să îți putem bloca, retaliatoriu, conturile, dacă ne enervezi. Dar dacă tot vii, vino cu adeverință de salariat tradusă, pusă într-un frumos dosar cu șină, pentru că noi, la ANAF, nu ne jucăm, da?

Și al trelea și cel mai important aspect.
Realizați cât de mizerabili sunt angajații statului român? Deci ei te anunță că fac schimb de informații cu organele fiscale din alte țări, prin urmare, vor afla cu siguranță de situația ta, mic limbric uman. Prin urmare, vor ști exact unde lucrezi și cât câștigi, având acces la datele oficiale ale statului unde ai rezidența. Dar, dacă nu vii tu să declari, cu dosar cu șină, ei te vor impozita oricum, pentru că de aia ești un limbric care respiră aer împrumutat.