Una din principalele tare cu care vine internetul este că îl izolează, fizic, pe participant, de restul lumi. Iar odată cu apariția rețelelor sociale, îl izolează și psihic de ce se întâmplă cu adevărat afară, facebook, twitter, instagram având grijă să ascundă cu abilitate orice părere contrară credințelor utilizatorului, pentru a-i crește satisfația și, odată cu ea, timpul petrecut în rețea.

Desigur, aceste lucruri se observă cu ochiul liber în coagularea de prostie de pe internet, în mișcările antivax, în retardații antimască, nu credem în covid etc. Numărul lor mare, datorită posibilității de a-și aduna experiențele la un loc, din cauza internetului, a împins și societatea spre imbecilități gen Orice om are dreptul la părerea sa, Trebuie să ascultăm ce are de zis etc. Desigur, nu sunt de acord, prostului trebuie să îi spui că e prost și să îl pui la locul său, altfel are impresia că iată, e o parte importantă a societății, lumea îl ascultă. Nu vă sfiiți să spuneți prostului de internet că e prost.

Cumva, această aglomerare sistemică tip prostul trage la prost a dus la o aglutinare aproape imposibil de diluat, nu mai există argumentație, prostul nu ascultă de argumente sau știință, ci el știe, lui i-au zis unii că așa e și aia a fost. Citeam undeva mărturia unui tip, cercetător în domeniul COVID, care povestea că tac-su îi explică LUI ce îi povestesc doi medici gen Adina ALberts iar explicațiile sale, bazate pe știință reală, erau trecute la capitolul Hai pa, că mă obosești. Pățeam și eu acum mulți ani cu părinții mei, care ascultau cu sfințenie ce le zice despre politică și media soția șoferului de TIR de vizavi, iar ce spuneam eu, care trăiesc din asta de 15 ani, era ignorat.

Ce vreau să spun după introducerea asta lungă.
Nu vă mai căutați prietenii reale pe internet. Puteți căuta parteneri de sex, fără probleme, e o penurie de penis îngrozitoare pe internet, te uiți în story-uri pe IG si FB și vezi cum urlă hormonii feminini, cine nu face sex acum înseamnă că nu vrea cu adevărat.

Dar nu căutați relații bazate pe respect sau idei comune. Pentru că poate vă intersectați în unele opinii, dar, cel mai probabil, veți fi surprinși cu niște opinii îngrozitoare despre vaccinuri sau ceva. Oamenii sănătoși își țin părerile pentru ei, nu și le flutură ca pe religie, pe la gura tuturor celorlalți, cum fac ortodocșii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.