Originalul AICI

Minutul și scorul
07.03.2022 / 21:00

🪖Orașul Irpin, de la preferia Kievului este evacuat aproape integral. De sapte zile orașul a fost scena unor lupte continue și este distrus în mare parte.
🪖Se dau lupte și în celelalte orașe satelit ale Kievului: Bucha, Hostomel și Vorzel. Orașele astea sunt distruse apropape integral. Tot la Kiev, s-au constata concentrări massive de tancuri rusești la periferiile orașului.
🪖În Mariupol și Volnovakha situația este critică. Orașele nu mai au gaze, apă și nici electricitate. De 10 zile cei mai mulți dintre locuitori viețuiesc în adăposturi.
🪖Orașul Dnipro (Dnipropetrovsk) este în pericol de a fi încercuit zilele următoare. Rușii avansează atât din nord, pe lângă Poltava, dar și din sud, dinspre Zaporpojie.
🪖In gara din Dnipropetrovsk oamenii așteaptă chiar și șase ore până apare un tren disponibil să îi îmbarce.
🪖In orașul Makariv ( 60 km vest între Jitomir și Kiev) s-au dat lupte grele în cursul zilei de astăzi.
🪖Lupte și bombardamente au fost înregistrate și în Harkov unde mai mulți civili si-au pierdut viața.
🪖Până acum, în Ucraina, rușii au distrus peste 200 de școli, 34 de spitale și peste 1500 de clădiri rezidențiale.
🪖Aeroportul orașului Nikolaev a fost ocupat astăzi de trupele ruse și continuă bombardarea orașului. Azi noapte orașul a fost serios bombardat cu salve de rachete Smerch.
🪖Ucrainenii susțin că în cursul nopții, în urma unui contraatac, au distrus mai multe elicoptere rusești la sol, pe aeroportul din Nikolaev. Stirea nu este confirmată de terțe părți.
🪖Conform NATO, trupele de pentru invazie alocate de Rusia sunt integral pe teritoriul Ucrainei.
🪖Până acum țările NATO au trimis în Ucraina peste 17.000 de rachete antitanc și 2000 de rachete antiaeriene.
🪖Josep Borell a spus că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru sosirea a cinci milioane de refugiați ucrainieni.
🪖Conform ministrului de externe turc, la inițiativa lui Erdogan, Lavrov și Kuleba (ministrul de externe al Ucrainei) au convenit să se întâlnească în Antalya. Poate că nu ajung la niciun acord, dar se vor sparge la all inclusive, măcar. Stirea nu este confirmată încă.
🪖Guvernul rus a elaborat si publicat o listă cu țările neprietene. SUA, toate țările din UE, Coreea de Sud, Australia, dar cu Micronezia ce ați avut, nene?
🪖La Haga a început procesul în care Rusia este acuzată de crime de război și crime împotriva umanității. Procurorii susțin că au o bază de la care se poate pleca. Delegația rusă a absentat.
🪖Rușii au fost de acord cu reactivarea coridoarelor umanitare, dar acestea nu mai duc spre vestul Ucrainei, ci doar spre Rusia și Belarus. Probabil că de acolo duc mai departe spre Siberia. Chiar si asa nici astazi nu au fost functionale.
🪖Uniunea Europeana ia in considerare oficial cererile de aderare ale Ucrainei, Georgiei si Moldovei. Oricum, va fi un process care va dura ani de zile.
🪖Înainte cele de-a treia runde de discuții rușii au făcut publice condițiile încetării focului: Ucraina să recunoască Crimeea ca fiind parte a Rusiei, să recunoască independența republicilor din Donbass și să își modifice constituția astfel încât să își garanteze neutralitatea.
🪖Crucea Roșie din China va trimite ajutoare umanitare în Ucraina.
🪖Tot China a declarant că relația cu Rusia e foarte solidă și că abia așteaptă de descopere împreună noi oportunități de colaborare. Bănuiesc că în Taiwan.

La noi:
🇷🇴 Antibiotice Iași începe de luni producția de pastile cu iod.
🇷🇴 Mai multe clinici private din România oferă tratament oncologic gratuit bolnavilor din Ucraina.
🇷🇴 Republica Moldova cere ajutor prin vocea Nataliei Gavriliță pentru a gestiona valurile de refugiați din Ucraina. În acest moment 120.000 de refugiați sunt staționari pe teritoriul Moldovei. Alti 110.000 au plecat mai departe.
🇷🇴 Aglomerații la foarte multe birouri pentru eliberarea pașapoartelor. Românii se gândesc să fugă din țară ”avant la lettre”. Probabil că vom fi singura țară din lume si din istorie care în momentul când vor veni invadatorii, aceștia vor găsi un lacăt și o pancartă ruginită cu ”Salutări de la Mama Dracu! V-am pupat de acum trei ani!”
🇷🇴 Până acum în România au intrat aproape 270.000 de refugiați ucraineni și au părăsit țara putin peste 180.000.
🇷🇴 CFR Călători a pus în miscare unul dintre cele mai lungi trenuri care au circulat pe la noi: IR1754 – 17 vagoane, aproape 500 de metri lungime și o capacitate de 1500 de oameni. Este trenul care aduce refugiați de la Siret via Suceava la București.

Căutăm confirmare pentru:
🤔Primarul orașului Hostomel a fost ucis de bombardamente în timp distribuia ajutoare. Nu există confirmare oficială.

Nu se confirma
❌IAEA deține dovezi cum că la Institutul de Cercetări Nucleare din Harkov (bombardat de rusi acum trei zile) ucrainienii ar fi dezvoltat tehnologii penru construirea de arme atomice.
❌Rusia NU este exclusă din Interpol.
❌ Ziua de azi a fost campioana la fake news. De la cele mai aberante, la cele mai abjecte.

Mai jos aveți si harta la zi ( cum arăta lucrarea azi de dimineata)
Via Digi24

Pe mâine!🪖

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.